Η λύση του προβλήματος της Ελλάδας απαιτεί πολύ περισσότερα – εάν επιθυμεί να επιστρέψει στις αγορές, να πάψει να ευρίσκεται «στον ορό» της Τρόικας, καθώς επίσης να μην παραμείνει αποικία


Η πρώτη «de facto» χρεοκοπία μίας «δυτικής» χώρας, η οποία χαρακτηρίζεται ως ανεπτυγμένη, είναι πλέον γεγονός – ενώ οι ιδιώτες επενδυτές έχουν αποδεχθεί τη διαγραφή του 53,5% των απαιτήσεων τους, απέναντι στο Ελληνικό Δημόσιο (αναμένονται πάντως χιλιάδες αγωγές εναντίον του Ελληνικού δημοσίου, τόσο από Έλληνες, όσο και από ξένους κατόχους ομολόγων – μεταξύ άλλων, κατά των τραπεζών, οι οποίες τα προώθησαν). Εκτός αυτού, η Ελλάδα έχει συμφωνήσει με ένα, ακόμη πιο αυστηρό πρόγραμμα λιτότητας, λαμβάνοντας έναντι «διακρατικά δάνεια». Ο σκοπός ολόκληρου του «πακέτου στήριξης» είναι να αποφευχθεί μία ολοκληρωμένη χρεοκοπία, η οποία θα άνοιγε τους ασκούς του Αιόλου. Εν τούτοις, αυτή η διαδικασία (η διαγραφή χρεών του ιδιωτικού τομέα, έναντι «δημοσιονομικών συμβιβασμών»), πιθανότατα δεν λειτουργεί από μόνη της” (D. Gros).

“Είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς πως είναι δυνατόν να «απαιτούν» κάποια κόμματα την ψήφο του λαού, υποσχόμενα ότι έχουν την ικανότητα να οδηγήσουν την Ελλάδα στην έξοδο από την κρίση, την οποία τα ίδια προκάλεσαν. Ακόμη περισσότερο, είναι αδύνατον να δεχθεί κανείς ότι, κόμματα τα οποία δεν μπορούν να λύσουν τα δικά τους προβλήματα, έχοντας τα ίδια τεράστια χρέη απέναντι στις τράπεζες (παρά τη συνεχή αύξηση των επιχορηγήσεων τους από το υπερχρεωμένο δημόσιο), είναι σε θέση να λύσουν τα προβλήματα της χώρας!

Όσον αφορά το λαό πρέπει κανείς να του υπενθυμίζει ξανά και ξανά τα λόγια του Αϊνστάιν: «Είναι με απόλυτη βεβαιότητα εντελώς ανόητος, αυτός που περιμένει ή ελπίζει να έχει διαφορετικό αποτέλεσμα, επαναλαμβάνοντας το ίδιο πείραμα». Με λίγα λόγια μας λέει ότι, μία ανίκανη «οργάνωση» είναι αδύνατον να γίνει ξαφνικά αποτελεσματική, επειδή άλλαξε την ηγεσία της – ακόμη και αν ο νέος ηγέτης είναι ο καλύτερος του κόσμου” (Κ. Δρας).

“Έχω την εντύπωση ότι, οι Έλληνες θα ψηφίσουν ξανά τα ίδια κόμματα, την κυβέρνηση συνεργασίας καλύτερα, παρά τις αντίθετες περί αυτού απόψεις. Για το σκοπό αυτό, θα «βομβαρδιστούν» με πολλές «καλές» ειδήσεις, μέχρι τις εκλογές – είναι ένα στημένο παιχνίδι. Η πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας θα αναβαθμιστεί σε χρόνο ρεκόρ, παρά τη χρεοκοπία, θα βρεθούν πετρέλαια και θα δοθούν ξανά «κενές» υποσχέσεις, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η εκλογή εκείνων των πολιτικών παρατάξεων, οι οποίες τάχθηκαν υπέρ της υποταγής της χώρας τους στους κατακτητές – ενδεχομένως εκβιαζόμενες. Άλλωστε, αν διαβάσει κανείς προσεκτικά το μνημόνιο, θα καταλάβει ότι η Ελλάδα κυβερνάται από αυτούς που το επέβαλλαν. Οι εντολές της σκιώδους εξουσίας είναι τόσο λεπτομερείς, που δεν επιτρέπουν καμία απολύτως επιλογή ή πρωτοβουλία”.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.