Σε τρία χρόνια έχασε ο εργαζόμενος το 50% του εισοδήματός του

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ

Κοινωνική δικαιοσύνη σύμφωνα με τις κυβερνήσεις που πήραν την Ελλάδα ανερχόμενη οικονομική δύναμη και τη μετέτρεψαν σε διεθνές παράδειγμα προς αποφυγή σημαίνει να πληρώνει ο χαμηλοσυνταξιούχος, ο άνεργος, ο φτωχός για τις μίζες των πλούσιων, τις βίλες, τα κότερα, τα όργια και τη χλιδάτη ζωή τους και από πάνω να τον κατηγορούν ότι αυτός φταίει για όσα διέπραξαν στη χώρα του.

 

 

Ιδου λοιπόν που οδήγησαν τον μισθωτό, τον εργαζόμενο που κρατά με νύχια και με δόντια τη δουλειά του οι δυνάστες του στο εσωτερικό σε αγαστή συνεργασία με την τρόικα.

Κατά 50% μειώθηκε το μέσο πραγματικό διαθέσιμο εισόδημα των μισθωτών, δηλαδή αυτό που απομένει μετά τους φόρους και τις μειώσεις των μισθών έχει σήμερα περιορισθεί κατά 50% σε σχέση με το 2009, δήλωσε ο επιστημονικός διευθυντής του Ινστιτούτου Εργασίας ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, Σάββας Ρομπόλης.

Μιλώντας στο ΒΗΜΑ 99,5 ο Σάββας Ρομπόλης τόνισε πως το μοναδιαίο κόστος εργασίας την τελευταία διετία έχει περιορισθεί κατά 8% και τόνισε πως το Μνημόνιο προβλέπει πρόσθετη μείωση 15% για την διετία 2012 – 2014, κάτι που όπως είπε συνεπάγεται νέες μειώσεις μισθών.

Ο κ. Ρομπόλης επισήμανε πως -σύμφωνα με την τρόικα- ακόμη βρίσκεται σε εκκρεμότητα η μείωση των ειδικών μισθολογίων κατά 12%, κάτι που έπρεπε βάσει του Μνημονίου να ισχύσει από τον Ιούνιο.

Αυτό σημαίνει ότι το μέσο μηνιαίο εισόδημα του μισθωτού θα μειωθεί κι άλλο. Με ποιο τρόπο αλήθεια περιμένουν οι κυβερνώντες ότι θα υπάρξει ανάκαμψη της Ελλάδας όταν μόνο οι πλούσιοι έχουν πολλά να ξοδέψουν και οι φτωχοί γίνονται φτωχότεροι; Τί απομένει να κάνει ένας άνεργος, ένας καταχρεωμένος οικογενειάρχης απέναντι σε έναν γιατρό που εξακολουθεί να ζητά φακελάκι, έναν εφοριακό που παίρνει μίζα και δεν τους πειράζει κανένας;

Ο Σύλλογος Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος υπόσχεται ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται για μια δίκαιη κοινωνία, για τη δικαίωση όλων όσων έπεσαν θύματα των αρπαχτικών, των κερδοσκόπων, των τραπεζών και θα συνεχίσει να αγωνίζεται για να μπει φρένο στην αισχροκέρδεια και στην οικονομική καταστροφή των χρεωμένων νοικοκυριών της Ελλάδας. 

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio 1 Daniolipton