«Πολύ δύσκολη» η διαπραγμάτευση με την τρόικα

Για μία «πολύ δύσκολη» διαπραγμάτευση με την τρόικα προετοιμάζεται η κυβέρνηση. Αυτό τόνισε κυβερνητικός αξιωματούχος αμέσως μετά την ολοκλήρωση ευρείας διυπουργικής επιτροπής υπό τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Οι επικεφαλής της τρόικας επικεφαλής της τρόικας αναμένεται να ξεκινήσουν τις επαφές του στην Αθήνα την προσεχή Πέμπτη και θα παραμείνουν έως και το Σάββατο.

Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο η βασική θέση που διατυπώθηκε στη σύσκεψη, ήταν ότι «πρέπει να είμαστε σοβαροί στις δεσμεύσεις μας και μετά όλα τα άλλα».

Πρόσθεσε ότι στο «στο κείμενο της Προγραμματικής Σύγκλισης έχουν μπει στόχοι 4ετίας και ανάλογα με το πότε ωριμάζουν, σιγά- σιγά θα θέτουμε το κάθε ζήτημα στην τρόικα».

Για την «ιδιοκτησία» του προγράμματος και για το ποιος αποφασίζει τη «συνταγή» διευκρίνισε ότι «εάν με μία άλλη “συνταγή” πείθουμε τους εταίρους ότι επιτυγχάνεται ο στόχος, τότε μπορούμε να

αλλάζουμε την “συνταγή”».

Στη σύσκεψη υπό τον κ. Στουρνάρα, συμμετείχαν οι υπουργοί Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, και Περιβάλλοντος, Ευάγγελος Λιβιεράτος, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, οι υφυπουργοί Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης και Ανάπτυξης, Θανάσης Σκορδάς, οι γενικοί γραμματείς ΥΠΕΚΑ, Μανούσος Βολουδάκης και Ενέργειας Κωνσταντίνος Μαθιουδάκης, καθώς και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου.

Imerisia