Ειρηνοδικείο με καθαρίστρια να εκτελεί χρέη γραμματέα

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ

 

Αν είστε υπερχρεωμένος και αναζητήσετε το δίκιο σας, προσφεύγοντας στη δικαιοσύνη, να είστε προετοιμασμένη-νος για τραγελαφικές καταστάσεις και να είστε εξοπλισμένη-νος με ιώβεια υπομονή!

Η οργανωτική ποιότητα των δικαστηρίων και η ταχύτητα, με την οποίαεξυπηρετούν όσους προσφεύγουν στη δικαιοσύνη, είναι μια από τις καλύτερες, εφόσον συμπεριλάβουμε την Ελλάδα στις χώρες του Τρίτου Κόσμου και όχι στις χώρες της Ευρώπης.

Την κακή οργάνωση αναγνώρισε χτες ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης, ο οποίος κατήγγειλε ότι υπάρχει ειρηνοδικείο, όπου χρέη γραμματείας εκτελεί η καθαρίστρια διότι πολύ απλά δεν υπάρχει γραμματεία!

Αυτό σημαίνει ότι αν κάποιος δναειολήπτης επιχειρεί με βάση το νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά να διεκδικήσει μείωση του ποσού που οφείλει σε μια τράπεζα θα πρέπει να απευθυνθεί στην καθαρίστρια (!) για να ενημερωθεί για τα έγγραφα που πρέπει να υποβάλλει Σε ένα άλλο ειρηνοδικείο, εάν καταθέσει κανείς αγωγή θα πάρει δικάσιμο για το 2017!

Με άλλα λόγια, καλωσήρθατε στη Σουαζιλάνδη της Ευρώπης κι αν θέλετε να βγάλετε άκρη από τις δικαστικές διαδικασίες αναμείνατε στο ακουστικό σας!

Η αναγνώριση από τον κ. Ρουπακιώτη για το μπάχαλο στα δικαστήρια είναι ένα πρώτο βήμα για να λυθεί το πρόβλημα. Είναι χρέος της Πολιτείας, είπε ο ίδιος, να οργανώσει καλύτερα τα δικαστήρια και να βγαίνουν οι αποφάσεις ταχύτερα. 

Ο Σύλλογος Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βόρειας Ελλάδος θα παρακολουθεί με προσοχή και ενδιαφέρον το έργο του κ. Ρουπακιώτη, διότι πέρα από τις καλές προθέσεις χρειάζεται να σηκώσεις και τα μανίκια για να βγάλεις το φίδι από την τρύπα.


Τμήμα Ειδήσεων Radio 1 Daniolipton