Βρετανός πρωθυπουργός: «Θα κλείσουμε τα σύνορα στους Ελληνες»

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ

Οταν είσαι σκυλάκι των αφεντικών και λαϊκίζεις για να παραμείνεις στην εξουσία ρίχνοντας στάχτη στα μάτια των ψηφοφόρων σου ώστε να μην ασχολούνται με τις μίζες σου και τις λαμογιές σου, συμπεριφέρεσαι όπως ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον. 

Με στόμφο, ο Βρετανός πρωθυπουργός ξεστόμισε ότι θα κλείσουμε τα σύνορα στους Ελληνες μετανάστες στην περίπτωση που αναγκαστεί η Ελλάδα να αποχωρήσει από την ευρωζώνη. «Εχουμε καταστρώσει σχέδιο για την προστασία της ασφάλειας και της οικονομίας της Βρετανίας» δήλωσε ο Κάμερον, απαντώντας σε σχετική ερώτηση διακομματικής κοινοβουλευτικής επιτροπής. 

Καταρχήν, να υπολογίσουμε πόσα χρήματα άφησαν και αφήνουν στη Βρετανία οι εφοπλιστές του City που αντί να επενδύσουν στην πατρίδα τους, ζούνε μες στην χλιδή στις ταράτσες ουρανοξυστών στο κέντρο του Λονδίνου. 

Ας θυμηθεί ο κ. Κάμερον τους Ελληνες φοιτητές στα βρετανικά πανεπιστήμια. Μήπως είναι μια από τις πιο πολυάριθμες ομάδες ξένων φοιτητών στη Βρετανία;

Ας θυμηθεί ο κ. Κάμερον τους Ελληνες κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες που σπεύδουν να αγοράσουν ακριβά ακίνητα στη Βρετανία για να μετακομίσουν όταν στην Ελλάδα πλέον δεν θα απολαμβάνουν τη χλιδάτη ζωή τους, όπως κάνουν τώρα, αλλά θα έχει έρθει το πλήρωμα του χρόνου και για αυτούς. 

Να μας απαλλάξει ο κ. Κάμερον από τους αλκοολικούς έφηβους τουρίστες που προκαλούν με τη συμπεριφορά τους και έχουν εξωθήσει τους Ελληνες που έχουν δεχτεί τις προσβολές τους να τους χαρίσουν… «σουβενίρ» στα σώματά τους.

Να μας απαλλάξει η Βρετανία από τα προϊόντα της. 

Κι ας μην ξεχνά η Βρετανία το διαίρει και βασίλευε που επέβαλε στην Ελλάδα μετά τη ναζιστική κατοχή και για το γεγονός ότι προκάλεσε εμφύλιο πόλεμο στη χώρα και επέβαλε κυβερνήσεις ανδρείκελων που ήταν από τους πρώτους διδάξαντες στην αρπαγή δημοσίου χρήματος από τα ταμεία του κράτους. Να μην ξεχνά το ρόλο της στη δικτατορία και κυρίως να μην ξεχνά τί τράβηξαν οι Κύπριοι με τους Βρετανούς αποικιοκράτες που έφτασαν στο σημείο να συμβουλέψουν τους Τούρκους να εισβάλλουν στο βόρειο τμήμα της Κύπρου την ώρα που οι ίδιοι κρατάνε σαν να μην τρέχει τίποτα τις στρατιωτικές βάσεις τους στο νότιο τμήμα του νησιού. 

Κύριε Κάμερον, μας χρωστάτε δεν σας χρωστάμε…

Τμήμα Ειδήσεων Radio 1 Daniolipton