Αερολογίες η δέσμευση Σαμαρά για μισθούς σε ΕΔ;

Η δέσμευση του Α. Σαμαρά για την προστασία του ειδικού μισθολογίου των στελεχών των ΕΔ και η διάσωση του 12% των ήδη μειωμένων κατά 30% συνολικών ετήσιων αποδοχών τους την τελευταία διετία, φαίνεται ότι είναι το πρώτο μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνηση σε ότι αφορά την πολιτική της στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Το defencenet.gr είχε αποκαλύψει μετά την ομιλία του Α. Σαμαρά στο Ζάππειο πριν από τις εκλογές της 6ης Μαΐου, ότι η δέσμευσή του για την διατήρηση των ειδικών μισθολογίων των ΕΔ και των Σωμάτων Ασφαλείας ήταν κενή περιεχομένου και προεκλογικής κατανάλωσης τοποθέτηση. Ο λόγος: Είχε ήδη συμφωνήσει στο μέτρο της κατάργησης του ειδικού μισθολογίου από την εποχή της κυβέρνησης Παπαδήμου!

Μάλιστα ο Α. Σαμαράς είχε μιλήσει στο Ζάππειο και για “ισοδύναμα μέτρα” τα οποία “έχουν προβλεφθεί” και κατ’ αυτό τον τρόπο η τρόικα θα … πειστεί να εγκρίνει την εξαίρεση του ειδικού μισθολογίου από την λίστα των υπό κατάργηση ειδικών μισθολογίων (πέρα από τις ΕΔ και τα ΣΑ υπάρχουν και οι δικαστές, οι ιερείς κλπ σε αυτή την κατηγορία).

Φαίνεται όμως ότι τίποτα απ’ όλα αυτά δεν ισχύει ή μέχρι αυτή την στιγμή δεν δείχνει να ισχύει.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Π. Παναγιωτόπουλος έχει ταχθεί κάθετα υπέρ της τήρησης της προεκλογικής δέσμευσης του κόμματος και προσωπικά του προέδρου και νυν πρωθυπουργού και έχει κρούσει τον κώδωνα το κινδύνου για το ηθικό των στελεχών αλλά και το έλλειμμα εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση που θα δημιουργηθεί αν δεν τηρηθεί η προεκλογική δέσμευση.

Θα εισακουστεί και σε ποιο βαθμό;

Defencenet