Τσίπρας: Χάσατε την εμπιστοσύνη της κοινωνίας

Ευχόμενος περαστικά στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ξεκίνησε την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας πως δυσκολεύτηκε να κατανοήσει αν άκουγε προγραμματικές δηλώσεις νέας κυβέρνησης ή ανάγνωση γενικού πωλητηρίου της Ελλάδας.

Η συγκυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, όπως σημείωσε, θα είναι κυβέρνηση επιτάχυνσης της ίδιας αποτυχημένης συνταγής.

“Η επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου μας τελείωσε αργά το βράδυ της 17ης Ιουνίου. Όποιος πίστεψε σε αυτή, την πάτησε.

Το 2009 κάποιοι μας είπαν λεφτά υπάρχουν και κέρδισαν τις εκλογές. Τώρα μας είπατε επαναδιαπραγμάτευση υπάρχει. Οι αντοχές του λαού μας εξαντλούνται, θα έχετε την ίδια τύχη και εσείς. Ο λαός μας συγχωρεί τα λάθη, δεν συγχωρεί την κοροϊδία”, τόνισε.

Για απόκρυψη προθέσεων και παραπλάνηση του ελληνικού λαού κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σχολιάζοντας τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

“Λυπάμαι αλλά είστε υποχρεωμένος να αντιμετωπίσετε τις συνέπειες της ανεύθυνης συμπεριφοράς σας”, σημείωσε απευθυνόμενος στον Αντώνη Σαμαρά.

Επισημαίνοντας πως τα ψέματα τελείωσαν, τόνισε ότι η κυβέρνηση έρχεται αντιμέτωπη με τη σκληρή πραγματικότητα και όχι με τον ΣΥΡΙΖΑ.

“Είστε αντιμέτωποι με την ίδια τη δυστυχία που προκαλεί η μνημονιακή πολιτική. Με τα εκατομμύρια των ανέργων, με την ανθρωπιστική κρίση, με το ανατριχιαστικό φαινόμενο των καθημερινών αυτοκτονιών. Η κυβέρνησή σας είναι κυβέρνηση ειδικού σκοπού, την εκποίηση του δημόσιου πλούτου στο ιδιωτικό κεφάλαιο”. υπογράμμισε.

Γιατί μας λέτε ότι οι ιδιωτικοποιήσεις αποτελούν όρο του προγράμματος διερωτήθηκε, τονίζοντας πως τη δεκαετία 2000-2010, οπότε και έγιναν αποκρατικοποιήσεις, το χρέος πολλαπλασιάστηκε. “Οι ιδιωτικοποιήσεις είναι όρος λεηλασίας”, υπογράμμισε.

“Υπευθυνότητα για εμάς δεν είναι να αποδεχόμαστε την πορεία της χώρας στην καταστροφή, αλλά να κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για να την αποτρέψουμε. Δεν προετοιμαζόμαστε για να κάνουμε αντιπολίτευση, αλλά για να αναλάβουμε τη διακυβέρνηση του τόπου”, υπογράμμισε, κλείνοντας την ομιλία του.

News247