Yes boss στις Βρυξέλλες

του Δημήτρη Ουζουνίδη

«Εσυ ότι πεις» είναι η στρατηγική της ελληνικής κυβέρνησης στο Eurogroup όπως φάνηκε από όσα δήλωσε χθες ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, χθες στη σύνοδο στις Βρυξέλλες. 


 

«Το πρόγραμμα θα επανέλθει σε τροχιά» διαβεβαίωσε ο κ. Στουρνάρας τους ομολόγους του στην ευρωζώνη και εκείνοι επιφυλάχθηκαν να του απαντήσουν τον Σεπτέμβριο, όταν δηλαδή θα δουν αν πράγματι η μια κρατική εταιρεία μετά την άλλη θα ξεπουληθούν έναντι πινακίου φακής και αν ο κεφαλικός φόρος, το χαράτσι, και άλλα αντιλαϊκά μέτρα όπως η μείωση του βασικού μισθού στα 450 ευρώ μεικτά και νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων επιβληθούν στους Ελληνες πολίτες.και τότε θα πάρουν την απόφαση για την επόμενη δόση προς την ελληνική κυβέρνηση που με τη σειρά της θα τη μοιράσει στις τράπεζες και όχι στον ελληνικό λαό.

Ο νέος υπουργός Οικονομικών αναλαμβάνει την ευθύνη να προσθέσει το όνομά του στις μαύρες σελίδες της ελληνικής σύγχρονης ιστορίας. Ως διευθύνων σύμβουλος τραπεζών, ασφαλώς μπορεί κανείς να καταλήξει στο συμπέραμα ποιων τα συμφέροντα σκοπεύει να εξυπηρετήσει. Ας μη γελιόμαστε. Η κυβέρνηση θα κάνει ότι πει η τρόικα και θα κάνει και ότι δεν έχει πει η τρόικα εφαρμόζοντας επιπλέον αντιλαϊκά μέτρα για να βολέψει υμέτερους. 

Σεβασμό δείχνει ο κ. Στουρνάρας στους ομολόγους του στο Eurogroup. Απέναντι στον ελληνικό λαό τί θα δείξει όμως;

Τμήμα Ειδήσεων Radio 1 Daniolipton