Ποιον κοροϊδεύουν με τη δήθεν ανάσα για ασφαλισμένους με οικονομικά προβλήματα;

Tου Δημήτρη Ουζουνίδη

Οχι τυχαία, στο Εθνος της ΑΚΤΩΡ και του ΠΑΣΟΚ, δημοσιεύτηκε οδηγός  με τίτλο «Ανάσα για ασφαλισμένους με οικονομικά προβλήματα» , όπου παρουσιάζονται ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους ασφαλισμένους που είναι ένα βήμα πριν από τη σύνταξη και αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. 

 

Στις ευνοϊκές αυτές ρυθμίσεις περιλαμβάνονται το πάγωμα των δόσεων όσο εκκρεμεί η έκδοση της σύνταξης, η υπαγωγή στις διατάξεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και η εξόφληση των οφειλών στα Ταμεία ακόμα και μετά από τη συνταξιοδότηση. 

Με όλο το θάρρος, δεν μπορεί ούτως ή άλλως κάθε Ελληνας πολίτης που αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα να καταφύγει στο νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά που του δίνει τη δυνατότητα να μειωθεί το χρέος του στις τράπεζες; 

Οι υποτιθέμενες διευκολύνσεις με ιδιωτικές ασφαλίσεις και λοιπές παγίδες δεν είναι τίποτα άλλο παρά άλλη μια προσπάθεια της εσωτερικής τρόικας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ να χρυσώσει το χάπι και να περιορίσει τις αντιδράσεις που θα ξεσπάσουν μόλις τεθεί σε εφαρμογή η νέα επιδρομή αντιλαϊκών μέτρων, πέρα από τις περικοπές τριών δισ. ευρώ, και τα φουσκωμενα εκκαθαριστικά και χαράτσια που έρχονται από φθινόπωρο καθώς και το ξεπούλημα τω δημοσίων εταιριών έναντι πινακίου φακής.  

Ο Σύλλογος Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος θα συνεχίσει να στηλιτεύει κάθε προσπάθεια της εσωτερικής τρόικας και των κονδυλοφόρων λακέδων της να αποπροσανατολίσουν τον Ελληνα πολίτη από τα προβλήματά του και της χώρας που οι κυβερνώντες καια συμφέροντα που κρύβονται από πίσω τους δημιούργησαν. 

Τμήμα Ειδήσεων Radio 1 Daniolipton