Δεν πειράζουν τους μισθούς των υψηλόμισθων δημόσιων υπαλλήλων

του Δημήτρη Ουζουνίδη

Πείτε μου κύριοι στρατιωτικοί και δικαστές και διπλωματικοί υπάλληλοι… Είναι δίκαιο ένας άνεργος με το επιδομα ανεργίας μειωμένο κατά 20% να φορολογείται με 1000 ευρώ και ένας συνταξιούχος με μειωμένη σύνταξη κατά 30%  να φορολογείται με 4.000 ευρώ και η τρόικα -εσωτερική και εξωτερική- να μην πειράζουν μέχρι τώρα τους μισθούς σας; Με ποιο δικαίωμα θέλετε να ζείτε στο στρατόπεδο των βολεμένων, των παρασίτων που ζούνε σε βάρος των υπόλοιπων Ελλήνων; 

Οι κατηγορίες αυτές των υψηλόμισθων δημόσιων υπάλληλων κοστίζουν ετησίως 5,9 δισ. ευρώ.  Από 2.000 έως 6.500 ευρώ κυμαίνονται οι μισθοί.   Αποτελούν το 1/3 της συνολικής μισθολογικής δαπάνης του Δημοσίου.  Η ειδική αυτή κατηγορία που δεν έχει δει ακόμη το μαχαίρι να μπαίνει βαθιά στους μισθούς αποτελείται από 156.282 ένστολους, 22.245 γιατρούς ΕΣΥ, 11.920 καθηγητές ΑΕΙ – ΤΕΙ, 4.215 δικαστικούς λειτουργούς, 885 διπλωμάτες

Ας είναι καλά όμως ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, που έχει επιφορτιστεί με την κατάρτιση μιας λίστας με ισοδύναμα μέτρα, ικανά να μηδενίσουν ή έστω να περιορίσουν τις περικοπές στα ειδικά μισθολόγια, όπως αναφέρει το «Έθνος».

Τα μέτρα αυτά θα παρουσιαστούν στην τρόικα στις 24 Ιουλίου και θα πρέπει να καλύπτουν τα ποσά των 200 εκατομμυρίων ευρώ για το 2012 και 400 εκατομμυρίων ευρώ για το 2013, όσα ακριβώς προβλέπονται από τις περικοπές των ειδικών μισθολογίων.

Επιτέλους, λοιπόν, η κυβέρνηση προσπαθεί να αποφύγει να μείνει έκθετη σε σχέση με τις προεκλογικές της δεσμεύσεις για μη περαιτέρω μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις και έτσι προστατεύει με όποιον τρόπο μπορεί τους υψηλόμισθους δημόσιους υπαλλήλους. Εύγε και πάλι εύγε! Ευτυχώς τα ισοδύναμα μέτρα θα προκύψουν από τους άνεργους, τους υπερήλικες συνταξιούχους και τους νεαρούς εργαζόμενους με τα ανεξάντλητα χρήματα και στην τελική αν δεν έχουν θα χρωστάνε για την υπόλοιπη ζωή τους κα θα δουλεύουν σαν σκλάβοι για τη νέα Ελλάδα, δηλαδή την παλιά, αυτή των βολεμένων που ονειρεύονται να παγιώσουν οι τρόικες εσωτερική και εξωτερική που μας καταδυναστεύουν. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα στο «Εθνός», προτεραιότητα δίνεται αυτή τη στιγμή στην κατηγορία γενικά των ένστολων. Επίσης, η κυβέρνηση σκοπεύει να διαχωρίσει τα επιδόματα που λαμβάνουν οι λεγόμενοι «μάχιμοι αστυνομικοί».Η διάκριση γίνεται ανάμεσα σε εκείνους που υπηρετούν σε αστυνομικά τμήματα ή στις ομάδας ΔΙΑΣ και εκείνους που βρίσκονται σε γραφεία. Οσοι δηλαδή αναγκαστικά και όχι από επιλογή προστατεύουν πολιτικούς, κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες και λοιπά αυτόκλητα αφεντικά αυτού του τόπου θα συνεχίσουν να λαμβάνουν τον ίδιο μισθό την ώρα που ο βασικός μισθός ετοιμάζεται να μειωθεί στα 450 ευρώ μεικτά και ετοιμάζονται κι άλλες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις στους φτωχότερους Ελληνες. 

Που οδηγείτε αυτό τον ευλογημένο τόπο που θέλετε να καταντήσετε μπανανία; Είστε συνυπεύθυνοι κι εσείς που δεν μιλάτε για την κοινωνική αδικία που γίνεται (και) προς όφελός σας και σε βάρος των υπολοίπων Ελλήνων.


 

Τμήμα Ειδήσεων Radio 1 Daniolipton