Να σταματήσουν τις κατασχέσεις οι τράπεζες

Αντί η κυβέρνηση να αποφασίσει τον τερματισμό των κατασχέσεων σπιτιών φτωχών δανειοληπτών που βλέπουν να δημεύεται η περιουσία τους για μικροποσά που δανείστηκαν, περιορίστηκε να παγώσει τους πλειστηριασμούς και αυτό όχι για να ανακουφίσει τους Ελληνες πολίτες, αλλά διότι οι τράπεζες έχουν χάσει το μπούσουλα με τα αναρίθμητα ακίνητα που έχουν δημεύσει από τους δανειολήπτες και χρειάζονται μια… ανάσα μέχρι να λογαριάσουν πόσα ακίνητα έχουν αρπάξει από τον ελληνικό λαό.

 

Θα έπρεπε η ελληνική κυβέρνηση να τερματίσει τις κατασχέσεις ακινήτων και αυτό θα ήταν ένα φιλολαϊκό μέτρο που θα είχε την αντίστοιχη ανταπόκριση. 

Δεν γνωρίζουμε με απόλυτους αριθμούς πόσες κατοικίες έχουν κατασχεθεί μόνο φέτος από τις τράπεζες, αλλά στις ΗΠΑ οι κατοικίες υπό κατάσχεση από τις τράπεζες αυξήθηκαν για πρώτη φορά στα τελευταία δύο χρόνια. Μόνο για την περίοδο Απριλίου-Ιουνίου ξεκίνησε η διαδικασία κατάσχεσης για 311.010 ακίνητα. 

Οι κατασχέσεις σπιτιών πολιτών από τις τράπεζες πρέπει να σταματήσουν εδώ και τώρα στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο και αυτό επιδιώκει ο Σύλλογος Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος. 

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio 1 Daniolipton