Συνάντηση Στουρνάρα-τραπεζιτών για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

Περισσότερο από εθιμοτυπική ήταν η συνάντηση που ολοκληρώθηκε την Τετάρτη  το απόγευμα με τον υπουργό Οικονομικών, Γ. Στουρνάρα το προεδρείο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ).

Συνάντηση γνωριμίας είχαν την Τετάρτη ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, με το προεδρείο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

Σύμφωνα με πληροφορίες τέθηκαν ευρύτερα θέματα επικαιρότητας χωρίς να επιβεβαιώνεται ότι τέθηκε το ζήτημα της ανακεφαλιοποίησης. Οι παρόντες εξέφρασαν πάντως την άποψη ότι το ζήτημα της ανακεφλαιοποίησης θα προχωρήσει.

Τα μέλη του προεδρείου έδωσαν έμφαση στην ύπαρξη σταθερού πολιτικού και οικονομικού περιβάλλοντος.

Στην συνάντηση μετείχαν ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας και πρόεδρος της ΕΕΤ, Γ.Ζανιάς, ο Ν. Νανόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, ο διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank, Δ. Μαντζούνης και ο γενικός διευθυντής και Chief Operating Officer, Σπύρος Ν. Φιλάρετος, ο διευθύνων σύμβουλος και CEO της Τράπεζας Πειραιώς, Σταύρος Λεκκάκος, και ο γενικός γραμματέας της Ένωσης κ. Χρ. Γκόρτσος.

Στη συνάντηση αναμενόταν να εξετασθούν ζητήματα σχετικά με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και κυρίως το χρονοδιάγραμμα των αυξήσεων κεφαλαίου, τα σχέδια αναδιάρθρωσης που θα πρέπει να καταθέσουν στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας οι τράπεζες μέσα στο Αύγουστο, αλλά και ζητήματα σχετικά με τα επίπεδα ρευστότητας.

Tovima