Τσίπρας: Λένε ψέματα ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα

«Η περιβόητη επαναδιαγμάτευση ήταν μια απατηλή προεκλογική υπόσχεση» υπογράμμισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, προσθέτοντας αναφερόμενος στη συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου, ότι «η νέα κυβέρνηση συνεχίζει το έργο της κυβέρνησης Παπαδήμου, έχει ήδη πάρει τις αποφάσεις της, αλλά όπως είπε και ο υπουργός Οικονομικών δεν μπορούν ακόμη να τις πουν».

«Λένε ψέματα ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα και σε συνδυασμό με την εκποίηση του δημόσιου πλούτου, θα έχουν επιπτώσεις στον ελληνικό λαό. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να προσφέρει τίποτε απολύτως στο δράμα που ζουν οι Έλληνες» συνέχισε ο κ. Τσίπρας.

Παράλληλα, είπε ότι η τρόικα ζήτησε να συναντηθεί μαζί του αλλά, όπως τόνισε, δεν έχει κανένα νόημα η συνάντηση μαζί τους».

«Η αποδοχή και μόνο της κυβέρνησης να ξεκινήσει διάλογο με την ίδια επιτροπή της τρόικας που πρότεινε ένα καταστροφικό πρόγραμμα φανερώνει την πλήρη αδυναμία της να θέσει οποιοδήποτε αίτημα επαναδιαπραγμάτευσης στο τραπέζι. Οι κύριοι Τόμσεν, Μορς και Μαζούχ είναι εντεταλμένοι υπάλληλοι και όχι πολιτικοί εκπρόσωποι της Ευρωπαίων εταίρων μας.

Η κυβέρνηση πρέπει να αξιοποιήσει την ευκαιρία. Να ταυτιστεί με τη λαϊκή βούληση και να αρνηθεί τον διάλογο με μια αποτυχημένη επιτροπή υπαλλήλων. Να διεκδικήσει έστω και τώρα αυτό που δεν τόλμησε να πράξει ο υπουργός Οικονομικών στο Eurogroup. Να ζητήσει έκτακτη συνάντηση των Ευρωπαίων ηγετών που θα αναζητήσει νέο στρατηγικό σχεδιασμό για την ελληνική περίπτωση.

Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε πως «το πρόγραμμα δεν βγαίνει. Σε μια κατεστραμμένη από την ύφεση οικονομία είναι σκέτος παραλογισμός, που οδηγεί στη χρεοκοπία και στην έξοδο από την ευρωζώνη».

Ethnos