Μητρόπουλος: Επιταγή του μνημονίου οι καταργήσεις φορέων

«Επιταγή του μνημονίου και της τριαρχίας των επιτηρητών», χαρακτηρίζει τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις φορέων του Δημοσίου ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος.

Η σχετική διαδικασία γίνεται «χωρίς γνώση της ελληνικής πραγματικότητας, χωρίς επίγνωση των αναγκών της ελληνικής κοινωνίας, χωρίς τη συνειδητότητα των ιδιαιτεροτήτων όλων των μελών του εθνικού μας οργανισμού», τονίζει ο Α. Μητρόπουλος.

«Έτσι όμως δεν δημιουργείται κράτος οργανωμένο με τις βέλτιστες μεθόδους και τους αρίστους λειτουργούς που θα εξυπηρετεί τις σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας και όλων των πολιτών, αλλά ένα συρρικνωμένο και αδύναμο δημόσιο μόρφωμα, έρμαιο στους αγοραίους ανέμους», αναφέρει.

«Μια σύγχρονη, επαρκής και αποδοτική δημόσια διοίκηση» μπορεί να σχεδιαστεί και να δημιουργηθεί «μόνον από τους εκπροσώπους του δημοκρατικώς δρώντος λαού», που θα επιβάλουν «τη συμμετοχική λειτουργία, την αξιοκρατία, την αμεροληψία, την ανεξαρτησία, τη δικαιοσύνη και τη διαρκή αξιολόγηση μέσω του παραγόμενου έργου», υπογραμμίζει.

Ethnos