Ξεκίνησε διάλογος ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ περί … χρεοκοπίας!

”Η χρεοκοπία είναι όπλο των αδυνάτων και δεν πρέπει να την εμφανίζουμε ως μπαμπούλα” δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, τονίζοντας ότι “πρέπει η Ελλάδα να στείλει μήνυμα ότι δεν είναι διατεθειμένη να δεχθεί οτιδήποτε περαιτέρω”.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος σημειωτέον έχει ταχθεί υπέρ της επιστροφής στην δραχμή (χωρίς να εκφράζει όμως και την κεντρική γραμμή του κόμματός του, εκτίμησε ότι “Δεν είναι λύση η επιμήκυνση, γιατί θα συνοδευτεί από πρόσθετα μέτρα. ‘Θα επιμηκύνουμε το βασανιστήριο χωρίς καμία προοπτική’‘ είπε ο κ. Λαφαζάνης, τονίζοντας ότι το πρόβλημα είναι η παντελής έλλειψη ανάπτυξης και η ελλειψη ρευστότητας.

Ταυτόχρονα, προέβλεψε μεγάλες αντιδράσεις από τις κοινοβουλευτικές ομάδες των κυβερνητικών κομμάτων στα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ.

Από το Γραφείο Τύπου της ΝΔ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση απάντηση στις δηλώσεις Π.Λαφαζάνη: «Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Λαφαζάνης, με σημερινές του δηλώσεις, εύχεται τη χρεοκοπία της χώρας. Λίγες εβδομάδες πριν, ζητούσε απροκάλυπτα την έξοδό μας από το ευρώ και την Ευρώπη. Ούτε ο ελληνικός λαός, ούτε η κυβέρνηση θα του κάνουν τη χάρη. Τέτοιες, όμως, δηλώσεις αποτελούν ντροπή».

Επιχειρώντας μια ψύχραιμη προσέγγιση να πούμε ότι οι θέσεις Λαφαζάνη δεν είναι αρνητικές, όπως εκ πρώτης απόψεως ακούγονται. Ούτε “εύχεται την χρεοκοπία” όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΝΔ. Απλά υπάρχουν πράγματα που λέγονται και δεν γίνονται και πράγματα που γίνονται (έστω σε επίπεδο απειλής) και δεν γίνονται. Και αυτά που περιέγραψε ανήκουν στην δεύτερη κατηγορία, αφού χρησιμοποιούνται μόνο ως διαπραγματευτικό όπλο…

defencenet