Όσο η οικονομική κρίση «βαθαίνει» και ολοένα και περισσότερα ελληνικά νοικοκυριά βρίσκονται σε αδιέξοδο, τόσο ξεπερνάει κάθε όριο το θράσος και η αναλγησία των τραπεζών.

Έχοντας αποσπάσει με διάφορα τερτίπια και κόλπα -που πολλές φορές ξεπερνούν τα όρια της νομιμότητας- και το τελευταίο ευρώ του έλληνα δανειολήπτη, πλέον «σκαρφίστηκαν» μια καινούργια μέθοδο για να μας εγκλωβίσουν ακόμη περισσότερο και να είμαστε εξαρτημένοι για πολλά χρόνια από τις διαθέσεις τους.

Στις 20 Αυγούστου συναντώνται η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας με τη διοίκηση της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, προκειμένου να ετοιμαστεί μια νέα νομοθετική ρύθμιση, ώστε όποιος δανειολήπτης αδυνατεί να αποπληρώσει τις δόσεις του, δε θα χάνει το ακίνητό του στον πλειστηριασμό.

Θα μπορεί να συνεχίσει να μένει σ’ αυτό, πληρώνοντας, όμως, στις τράπεζες ένα ποσό ως μηνιαίο ενοίκιο.

Είναι τέτοια η «φιλευσπλαχνία» των τραπεζών, που μας επιτρέπουν να μείνουμε στο σπίτι που στην ουσία μας ανήκει, αφού το έχουμε ξεπληρώσει πολλές φορές, δίνοντάς τους επιπλέον χρήματα και μάλιστα για πολλά χρόνια. Βέβαια, για όλο αυτό το χρονικό διάστημα, το σπίτι θα εξακολουθεί να μη μας ανήκει νομικά και άρα θα παραμείνουμε εξαρτημένοι από τις τράπεζες, εγκλωβισμένοι σε αδιέξοδο και με συνεχιζόμενη την οικονομική μας «αιμορραγία», αυξάνοντας το κέρδος των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Από τις 27 Απριλίου 2012 ο Σύλλογος Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βόρειας Ελλάδας είχε επισημάνει το πρόβλημα -βλέπε σχετικό άρθρο στο σάιτ του συλλόγου- και είχε καυτηριάσει το πονηρό και ξεδιάντροπο σχέδιο των τραπεζών.

Ο σύλλογος είχε «χτυπήσει» τον «κώδωνα του κινδύνου», αλλά, δυστυχώς, οι αρμόδιοι -και αναφερόμαστε στους πολιτικούς όλων των αποχρώσεων- περί άλλων τύρβαζαν.

Αδιαφόρησαν, συνέχισαν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους προς τις τράπεζες και μοιραία άφησαν απροστάτευτους τους έλληνες πολίτες.

Ένα «έργο» που το έχουμε ξαναδεί πολλές φορές στο παρελθόν…

Κανένας έλληνας δανειολήπτης δεν πρέπει να ξεγελαστεί από το «προσωπείο» του καλού Σαμαρείτη που φορούν οι τράπεζες.

Όλοι θα πρέπει να θυμόμαστε ότι και οι ίδιες οι τράπεζες δε θέλουν να κατάσχουν άλλα σπίτια δανειοληπτών, αφού δε θέλουν να αυξηθεί η φορολόγησή τους για την κατοχή ακινήτων.

Danioliptes.gr

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.