Μας «πήδηξε» φιλικά ο κ. Γιούνκερ

Ο κ. Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο πρόεδρος του Eurogroup δήλωσε ότι ήρθε «ως φίλος της Ελλάδος» και μας είπε όσα σκληρά και απάνθρωπα μας λέει και η κ. Μέρκελ. Φανταστείτε να μη δήλωνε και φίλος της Ελλάδας.  

Σε ελεύθερη μετάφραση μας είπε να είμαστε καλά παιδιά, να εξαθλιωθούμε ακόμα περισσότερο, να αυξηθούν οι αυτοκτονίες και οι συμπολίτες μας που αναζητούν τροφή στα σκουπίδια να πολλαπλασιαστούν για να γίνουμε περισσότερο αξιόπιστοι στους τοκογλύφους μας. 

Μας είπε ότι η επιμήκυνση θα εξαρτηθεί από την έκθεση της Τρόικας, δηλαδή των υπαλληλίσκων των τοκογλύφων, όπως λέει άλλωστε και η κ. Μέρκελ, και πρόσθεσε ότι «είναι η τελευταία μας ευκαιρία».
 

Η σκληρή πραγματικότητα είναι ότι πράγματι δεν έχουμε δεύτερη ευκαιρία γιατί ήδη μας έχουν διαλύσει και μας ζητούν με «φιλικό τρόπο» να… πέσουμε όλοι από τα μπαλκόνια.

Ο κ. Γιούνκερ είναι εκπρόσωπος των τοκογλύφων και έπαιξε το ρόλο του, ως ο καλός μεταξύ των βασανιστών. Ο Έλληνας πρωθυπουργός , όμως, ο κ. Σαμαράς παρουσιάστηκε ευτυχισμένος από τα φιλικά τελεσίγραφα του προέδρου του Eurogroup.

Έδειχνε ικανοποιημένος επειδή ο μέγας Γιούνκερ είπε ότι είναι φίλος μου ο κ. Σαμαράς.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός υπερθεμάτιζε στην απαίτηση για μεγαλύτερη εξαθλίωση των Ελλήνων, αρκεί που ο κ. Γιούνκερ τον αποκάλεσε φίλο του. Δεν σήκωσε το ανάστημά του για να εξηγήσει την τραγική πραγματικότητα ότι δηλαδή «κύριε πρόεδρε δεν αντέχει άλλο ο Έλληνας πολίτης».

Έστω και μόνο αυτό, για την Ελλάδα ρε γαμώτο, Αντώνη.

spirospero