Βυθίζουν στη φτώχεια πολίτες μέσω τηλεπαιχνιδιών-απάτη

Τηλεπαιχνίδια τύπου τηλεφωνήστε και κερδίστε αποδεικνύεται ότι οδηγούν ανυποψίαστες πολίτες που τηλεφωνούν να πληρώνουν μέχρι και 500 ή και 1.000 ευρώ επιπλέον στον λογαριασμό που τους έρχεται.

Το Radio 1 Daniolipton αποκαλύπτει με σχετικό ρεπορτάζ την απάτη που έγινε σε πολίτες που τηλεφώνησαν σε σχετικό τηλεπαιχνίδι στον Ant1.

Οι πολίτες κάλεσαν τη γραμμή που τους υποδείχθηκε από το τηλεπαιχνίδι αλλά όταν τηλεφωνούσαν τους παρέπεμπαν σε άλλους τηλεφωνικούς αριθμούς και κατόπιν σε άλλους με αποτέλεσμα όσοι καλούν και ελπίζουν ότι θα μιλήσουν για λίγα δευτερόλεπτα ώστε να μη χρεωθούν υπέρογκα ποσά να βρίσκονται στην αναμονή, να πατάνε συνεχώς διαφορετικούς αριθμούς όταν καλούν και έτσι η κλήση διαρκούσε μέχρι και δέκα λεπτά. Οι πολίτες δεν κατάφεραν τελικά να βγάλουν άκρη και έκλεισαν το τηλέφωνο, καθώς διαπίστωναν ότι κανείς δεν απαντούσε…

Ο μηνιαίος λογαριασμός που κατόπιν έλαβαν, ήταν αυξημένος κατά 200 ευρώ και επιπλέον η εταιρία κινητής τηλεφωνίας, στην οποία είναι πελάτες, στην προκειμένη η Wind να διακόψει απροειδοποίητα τη σύνδεση στη σταθερή τηλεφωνία και στο Ιντερνετ. Παρά τις αλλεπάλληλες κλήσεις σε αριθμούς με αυτόματη ομιλία, οι πολίτες που έπεσαν θύματα της απάτης δεν μπορούσαν να βγάλουν άκρη με την εταιρία κινητής τηλεφωνίας με αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς σταθερό τηλέφωνο και Ιντερνετ την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου.

Μια ημέρα αργότερα, έμαθαν  κατόπιν εορτής από υπαλλήλους της Wind ότι εξαιτίας του τηλεφώνου στο τηλεπαιχνίδι, ο λογαριασμός τους φούσκωσε κατά 200 ευρώ. Υποχρεώθηκαν να δώσουν προκαταβολή 100 ευρώ για να επανασυνδέσει η εταιρία τη σύνδεσή σε σταθερή τηλεφωνία και Ιντερνετ.

Οι ίδιοι αποκάλυψαν την απάτη, καταγγέλλοντάς την στο Radio 1 Daniolipton.

 

Πλήρης ασυδοσία

Οι δύο ανυποψίαστοι πολίτρς, συνταξιούχοι με μειωμένη σύνταξη, αναγκάστηκαν να καταπιούν την απάτη και να πληρώσουν. Οπως ενημερώθηκαν από υπαλλήλους τηυς εταιρίας σε κατάστημά της στη Θεσσαλονίκη, και άλλοι πολίτες έπεσαν θύματα των τηλεπαιχνιδιών με τον ίδιο τρόπο και πλήρωσαν ακόμη πιο φουσκωμένους λογαριασμούς.

Το πάθημα μπορεί να έγινε μάθημα για τους δύο πολίτες που μετά βίας καλύπτουν τις δανειακές υποχρεώσεις τους σε στεγαστικό δάνειο που έλαβαν, αλλά τα τηλεπαιχνίδια μεταδίδονται ακόμη και οι εταιρίες τηλεφωνίας αντί να ενημερώσουν τους πελάτες τους για τη μεγάλη απάτη, απλά περιμένουν να αρπάξουν το δώρο που τους δίδεται χάρη στα τηλεπαιχνίδια. Υπολογίζεται ότι χιλιάδες συμπολίτες μας έχουν εξαπατηθεί με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, αλλά μέχρι τώρα δεν ίδρωσε κανενός το αυτό για να σταματήσει αυτή η απάτη από τηλεοπτκά κανάλια.

Η ασυδοσία σε όλο της το μεγαλείο τη στιγμή που εκατομμύρια πολίτες ζούνε με δανεικά και δίνουν αγώνα για να επιβιώσουν.

danioliptes.gr