Διαδηλώσαμε ειρηνικά, μας εξοντώνουν ειρηνικά…

Ρουθούνι δεν άνοιξε στη σημερινή πορεία 10.000 και πλέον διαδηλωτών στη Θεσσαλονίκη ενάντια στην εσωτερική και την εξωτερική τρόικα, το μνημόνιο και τη διαγραφή του χρέους.

Ούτε ένα επεισόδιο δεν σημειώθηκε στις τρεις πορείες διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκαν με αφετηρίες το άγαλμα Βενιζέλου στην Πλατεία Αριστοτέλους για το ΠΑΜΕ (ΚΚΕ), στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, κάτω από το ναό του Αγίου Δημητρίου και στην Καμάρα.

Ο ευσυνείδητος Έλληνας έκανε το χρέος του, βγήκε και διαδήλωσε ειρηνικά σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας ακόμη και στην Αθήνα, όπου για πρώτη φορά σε τόσο μαζικές πορείες τα επεισόδια ήταν περιορισμένης έκτασης.

Δυστυχώς, πέρασε στα ψιλά των καθεστωτικών ΜΜΕ η ειρηνική πορεία στη Θεσσαλονίκη, πέρασε στα ψιλά ακόμη και για τοπικά ΜΜΕ που ονειρεύονταν μπουρλότο και φωτιά.

Όμως, μια απεργία αρκεί ή μήπως είναι σφαίρα στον αέρα;

Η 24ωρη απεργία ως όπλο δεν είναι τίποτα περισσότερο παρά ένα μέσο πίεσης προς την κυβέρνηση αλλά από τη στιγμή που δεν είναι καθολική (δηλαδή μπλακ άουτ σε όλη τη χώρα) δεν προκαλεί επιπτώσεις, όπως συνέβαινε παλαιότερα.

Διαγραφή χρεών εδώ και τώρα

Η κυβέρνηση πρέπει να αναλογιστεί το πρόβλημα όσων είχαν το θάρρος και τη δύναμη να διαδηλώσουν και της σιωπηλής πλειοψηφίας που κρύβεται από πίσω τους. Η διαγραφή των χρεών, ένα από τα βασικά αιτήματα των διαδηλωτών, αποτελεί προτεραιότητα για μια κυβέρνηση που σέβεται τους πολίτες της, τους φτωχότερους εδικά και δεν είναι δεκανίκι των τραπεζών, των κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών, και των κομματόσκυλων που θησαύρισαν σε βάρος του ελληνικού λαού.

Να μάθει επιτέλους να ακούει το λαό.

Να μάθει να τον σέβεται.

Με αυτό τον τρόπο μια χώρα μπορεί να πάει μπροστά και όχι να πάει πίσω. Η διαγραφή χρεών ας περιοριστεί στις πλέον φτωχές οικογένειες αλλά να γίνει διότι αποτελεί ζήτημα αλληλεγγύης της Πολιτείας απέναντι στους φτωχότερους και να μειωθεί άμεσα το χρέος σε όσους δεν μπορούν να καταβάλλουν δυσβάσταχτα ποσά στις τράπεζες και κάθε είδους τοκογλύφους.

Υπάρχουν λύσεις, γράφτηκαν και ξαναγράφτηκαν, για την ανάπτυξη της χώρας. Τι πιο ορθολογικό από την οικονομική στήριξη του λαού. Το καπιταλιστικό μοντέλο διδάσκει το αντίθετο: παίρνω σε καιρούς κρίσης που προκάλεσα ως πλούσιος από τους φτωχούς και τα μοιράζομαι με άλλους πλούσιους για να διαιωνιστεί το σημερινό οικονομικό μοντέλο.

Φτάνει, όμως κι ήρθε η ώρα να γυρίσει ο τροχός…

danioliptes.gr