Κουΐζ: Πια Ελληνική Τράπεζα έχει την ίδια αξία με το ΑΕΠ της Ελλάδος;

Η αξία της νέας τράπεζας που δημιουργείται από το γάμο Εθνικής Τράπεζας – Eurobank είναι η ίδια με εκείνη του συνολικού ΑΕΠ της Ελλάδας σήμερα.

Προσοχή, μιλάμε μόνο για το ενεργητικό κεφάλαιο της νέας τράπεζας και όχι για το σύνολο της αξίας της. Ενεργητικό ύψους 177,7 δισ. ευρώ. Αν προσθέσουμε το χαρτοφυλάκιο δανείων που φτάνει τα 109,7 δισ. ευρώ και τις καταθέσεις που διαμορφώνονται σε 87,9 δισ. ευρώ, η αξία της νέας τράπεζας είναι μεγαλύτερη από εκείνη της… πατρίδας μας, αν μιλάμε με αυστηρά οικονομικούς όρους.

Εκεί κατάντησαν την Ελλάδα τα ανδρείκελα της παρασιτικής οικονομικής ελίτ της Ελλάδας. Εκεί κατάντησαν την Ελλάδα ο Γιώργος Προβόπουλος και τα υπόλοιπα golden boys που σήμερα κανείς δεν τους ελέγχει, ούτε η Βουλή, ούτε κανένας άλλος στην κυβέρνηση ή αλλού και κόβουν και ράβουν στα μέτρα των τραπεζών και των πλουσίων που εκπροσωπούν.

Αν δηλαδή έχεις κολλητό τον Προβόπουλο στην Ελλάδα της αναξιοκρατίας, της λαμογιάς και της πλουτοκρατικής δικτατορίας, μη φοβάσαι τίποτε.

Αν είσαι τραπεζίτης, σου ανήκει όλη η χώρα και κυρίως όσοι από ανάγκη δανείστηκαν χρήματα, δεν μιλάμε για αυτούς που κάνουν το δάνειο σύστημα αλλά για εκείνους που είχαν πραγματικά ανάγκη.

Η απορρόφηση της Eurobank από την Εθνική (η νέα τράπεζα θα ανήκει κατά 75% στην ΕΤΕ και κατά 25% στη Eurobank) μεταφράζεται σε αριθμούς σε 952 καταστήματα μόνο στην Ελλάδα, 1.845 στο εξωτερικό και θα απασχολεί 18.000 εργαζόμενους στην Ελλάδα και άλλους 35.466 εργαζόμενους στο εξωτερικό.

Τα ακίνητα που έχουν κατασχέσει οι δύο τράπεζες, τα χρήματα που έλαβαν με βάση καταθέσεις, δάνεια, επιτόκια, τόκους, έχουν αξία αρκετών χρημάτων για να σωθεί η Ελλάδα, να σωθεί με τη δημιουργία νέων θέσεως εργασίας, για τη δημιουργία προσοδοφόρων εταιριών με γνώμονα την εξυπηρέτηση και όχι την εξαπάτηση των πολιτών και με εξαγωγική δραστηριότητα, με αναβάθμιση της ποιότητας εργασίας των εργαζομένων και παράλληλη αύξηση και όχι μείωση του μισθού τους στον ιδιωτικό τομέα και στο δημόσιο.

Όμως, όχι στον γυάλινο κόσμο της τρόικας (τραπεζίτες, πολιτικοί, κρατικοδίαιτοι και παράνομα έχοντες) όλοι είναι άγιοι και κανείς δεν μπορεί να τους αγγίξει. Αν αναλογιστούμε πόσα χρήματα διαθέτουν τελικά οι πλουσιότεροι των Ελλήνων, οι οποίοι δεν είναι λίγοι, όπως αποδεικνύεται και από τις λίστες, σύμφωνα με τις οποίες αγρότες και λαχειοπώλες έχουν καταθέσεις εκατομμυρίων και εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ στο εξωτερικό, ανάγεται το συμπέρασμα ότι μόνη λύση είναι η αντίσταση σε όλους αυτούς που βάζουν σε υποθήκη τη ζωή μας.

Ο Σύλλογος Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος θα συνεχίσει να αντιστέκεται.

danioliptes.gr