Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη και Κόκκαλης στηρίζουν την Ελλάδα της διαφθοράς

Η Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη και ο Σωκράτης Κόκκαλης ανήκουν στη γενιά των Ελλήνων κροίσων που σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν εθνικοί ευεργέτες.  

Η πιο γνωστή «φιλανθρωπία» του Κόκκαλη είναι ότι έκανε τον Ολυμπιακό πρωταθλητή, ενώ η Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη και το συνάφι της που έχουν ανοιχτή σύνδεση με το ΣΥΡΙΖΑ σήμερα δεν αποκάλυψαν ποτέ πόσα ήταν τα έξοδα και πόσα ήταν τα έσοδα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2004.

Το κοινό αυτών των δύο είναι ότι χρηματοδοτούν τον Γιώργο Ανδρέα Παπανδρέου με τον εξής τρόπο: Χρηματοδοτούν προγράμματα ηγετών χωρών να μοιραστούν την εμπειρία που απέκτησαν από τη διακυβέρνηση της χώρας τους με φοιτητές στο αμερικανικό πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ. Εκ πρώτης όψεως δεν είναι δα και κάτι σπουδαίο στη χώρα που γέννησε τη διαφθορά, την Ελλάδα. Όπως γνωρίζουμε όμως όταν βολεύεις κάποιον, περιμένεις ανταλλάγματα. 

Ήταν δηλαδή η ώρα των κροίσων να δώσουν το αντάλλαγμά τους στον Παπανδρέου 

Ήδη, ο Παπανδρέου και το επιτελείο του πρόσφεραν τα εξής σημαντικά. Δεν αποκάλυψαν τα ονόματα της λίστας των 3.000-4.000-5.000 κανείς δεν ξέρει πόσο μεγαλοφοροφυγάδων Ελλήνων. Αυτό μόνο στην Ελλάδα και δεν αποκάλυψαν ποτέ πόσο  στοίχισαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, ποιος πλήρωσε τη νύφη και ποιος καρπώθηκε τα κέρδη. 

Οι Έλληνες κροίσοι σε αντίθεση με τους εθνικούς ευεργέτες, οι σημερινοί πλουτοκράτες που πλούτισαν σε βάρος των φτωχών Ελλήνων επενδύουν στο εξωτερικό σε ακίνητα, εταιρίες και μεταναστεύουν στο εξωτερικό ως πλούσιοι, βγάζοντας πρώτα τα χρήματά τους από την Ελλάδα και κατόπιν αποχωρούν και οι ίδιοι, όταν οι ξένοι φορολογούμενοι δίνουν «βοήθεια» στη χώρα μας. Ουσιαστικά, τόσο οι Έλληνες όσο και οι υπόλοιποι φορολογούμενοι κρατών-μελών της ευρωζώνης έχουν εξαπατηθεί από την πολιτικοοικονομική ελίτ. 

Η ελίτ άρχισε να αποκτά χρήμα και επιρροή μετά από το 1991 με την κάθοδο των μυριών από την Αλβανία και οι Ολυμπιακοί Αγώνες χτίστηκαν πάνω στα πτώματα κακοπληρωμένων Ελλήνων και μεταναστών εργατών. Μετά το 2004, άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την Ελλάδα.  

Ο ισολογισμός του «Αθήνα 2004» δεν δημοσιοποιήθηκε ποτέ και έτσι το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι κάθε Αυστραλός πλήρωσε 75 ευρώ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Σίδνεϊ το 2000, ενώ κάθε Έλληνας πλήρωσε 843,604 ευρώ λόγω των εξωπραγματικών υπερκοστολογήσεων των έργων.  

Θυμίζουμε ότι κόλαφος ήταν το πόρισμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, αφού εντοπίστηκαν οι… λαμογιές.

Ωστόσο, λόγω της φοβερής και τρομερής ελληνικής δικαιοσύνης, η υπόθεση κόλλησε -πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα θα λέγαμε αν ήταν Πρωταπριλιά- και δεν έχει εκδικαστεί τίποτα.  

Ο Γιώργος Αλογοσκούφης που σε αντίθεση με τη Φάνη Πάλλη Πετραλιά έσπευσε να αποκρύψει τον ισολογισμό και συνάμα το δεύτερο μεγαλύτερο ίσως οικονομικό σκάνδαλο στην Ελλάδα μετά από αυτό του μνημονίου και των greek statistics ζει ήσυχα. Ο Γιώργος Παπανδρέου που εξελέγη ως σταυροφόρος κατά της διαφθοράς έκρυψε ακόμη πιο βαθιά τον ισολογισμό. 

Σε αντάλλαγμα για τις υπηρεσίες του, ο Γιώργος Παπανδρέου χρηματοδοτείται από τα ιδρύματα Κόκκαλη και Αγγελοπούλου Δασκαλάκη για να εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους και ονειρεύεται επανάκαμψη στο κόμμα και να αποτελειώσει ότι ξεκίνησε. Ο ίδιος έσπευσε να επισκεφτεί τον Κάρολο Παπούλια με αφορμή τη λίστα Λαγκάρντ και κατόπιν ήρθε η σειρά της Γερμανίδας καγκελαρίου, Αγκελα Μέρκελ, να επισκεφτεί την Ελλάδα και να ρωτήσει τον Παπούλια γιατί οι πλούσιοι Έλληνες δεν συνεισφέρουν για να εισπράξει την απάντηση ότι «καθένας πράττει ανάλογα με το πατριωτικό καθήκον του».  

Εύκολα καταλήγει κανείς στο συμπέρασμα ότι η Μέρκελ μας υπερασπίζεται από τους τοπικούς άρχοντες που υποστηρίζουν την πλουτοκρατία.

Άλλωστε, από ευρωπαϊκά χέρια αποκαλύφθηκε ότι χιλιάδες Έλληνες είναι μεγαλοκαταθέτες σε ελβετικές τράπεζες από το 1997 έως το 2012 με συνολικό ποσό άνω των 250 δισ. ευρώ, ποσό που θα αρκούσε για να καλυφθεί το χρέος της Ελλάδος. Όπως είναι γνωστό, το ποσό αυτό δεν φορολογήθηκε στην Ελλάδα ούτε αναζητήθηκε ποτέ από τα τζιμάνια του ΣΔΟΕ και των ταπεινών εφοριών που όμως ξέρουν να ρίχνουν χαράτσια και να επιδιώκουν τη φυλάκιση όσων οφείλουν στο Δημόσιο για λίγες χιλιάδες ευρώ.  

Ακόμη όμως και τώρα δεν αποκαλύφθηκε ούτε ένα όνομα φοροφυγά και ο Αντώνης Σαμαράς δεν άνοιξε το ηλεκτρονικό στικάκι.

danioliptes.gr