Ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών: Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει…

Δικτατορία σημαίνει στρατοκρατία, έλλειψη ελευθερίας, φίμωση κάθε ανεξάρτητης φωνής και παραπλάνηση της κοινής γνώμης με προπαγάνδα.

Στην Ελλάδα, ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης διώκεται ποινικά διότι δημοσιοποίησε λίστα με Έλληνες με τεράστια ποσά σε καταθέσεις στο εξωτερικό.

Τα ρεπορτάζ άλλων δημοσιογράφων λογοκρίνονται από το δ.σ. των κρατικών ραδιοτηλεοπτικών σταθμών όπως το ρεπορτάζ του Χρήστου Δάντση για την ΕΤ3 που επιβεβαίωσε τις καταγγελίες αντιπολιτευόμενων κομμάτων ότι εκατοντάδες στρατιώτες περιφρουρούσαν επισήμους και παρελαύνοντες στην παρέλαση στη Θεσσαλονίκη στις 28 Οκτωβρίου, για να καλύψουν τα κενά που δεν μπορούσαν να αναπληρώσουν οι αστυνομικοί.

Στη σκιά όλων αυτών των γεγονότων, η κυβέρνηση συνεχίζει ανενόχλητη από το λαό την πολιτική οικονομικής αφαίμαξης των μισθωτών των συνταξιούχων των επισφαλώς εργαζόμενων και των ανέργων, των αγροτών, των μικροβιοτεχνών, των μικροεπιχειρηματιών, σφραγίζοντας πόσα και πότε θα πάρουν οι τράπεζες από τη δόση των 31,5 δισ. ευρώ.

Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, συναντήθηκε με το προεδρείο της Ένωσης Ελλήνων Τραπεζιτών για να τα κανονίσουνε. Τα 28 δισ. ευρώ θα δοθούν άμεσα στις τράπεζες μετά τα μέσα Νοεμβρίου ώστε στο επόμενο crash test αξιοπιστίας τους στα τέλη του ερχόμενου Απρίλη. Ο Στουρνάρας και οι τραπεζίτες είναι το ίδιο και το αυτό.

Πώς καταλήξαμε στο ότι ο υπουργός Οικονομικών, ο υπ’ αριθμό ένα αχυράνθρωπος των τραπεζιτών στην κυβέρνηση, να συζητά με τους τραπεζίτες τί θα αρπάξουν και πότε είναι απλά…ανέκδοτο αλλά ζούμε στην Ελλάδα και σε αυτό τον τόπο δεν είναι δυνατόν να τα παίρνουμε όλα στα αστεία.

Η οικονομική δικτατορία σε όλο της το μεγαλείο είναι ακριβώς αυτή η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο και κρύφτηκε στα ψιλά των ειδήσεων. Στη συνάντηση μπήκαν οι τελευταίες πινελιές στο big deal για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Η συμφωνία προβλέπει ότι η Ελλάδα θα είναι ένα κράτος με κυρίαρχη οικονομική δικτατορία ως πολίτευμα, δικτάτορα τις τράπεζες, ανδρείκελα μια κυβέρνηση παράσιτων ψευδοπολιτικών και επιχειρηματιών της μίζας, του θαλασσοδανείου και μια νομενκλατούρα γιατρών, δικηγόρων, δικαστών, αστυνομικών, συμβολαιογράφων που θα εξακολουθούν να παίρνουν κατά πάρα πολύ υψηλότερα χρήματα από όση είναι πραγματικά η αξία της εργασίας τους καθώς και ο χρόνος που σπαταλάνε για να την κάνουν και ο υπηρέτης και δούλος όλων αυτών θα είναι όλοι οι Έλληνες εκείνοι που δεν σιωπούν αλλά και εκείνοι που σιωπούν με όσους βολεύονται και θησαυρίζουν στην πλάτη τους και με τα λεφτά που έβγαλαν θυσιάζοντας στην τελική την ίδια τους τη ζωή στο βωμό της ψευτοεπιβίωσης, δηλαδή ζούνε με δανεικά κι ας πλήρωσαν και με το παραπάνω για όσα το παρασιτικό σύστημα εξουσίας (τράπεζες – πολιτικοί – ψευδοεπιχειρηματίες – ευνοούμενοι επαγγελματικοί κλάδοι) κέρδισε σε βάρος τους.

Αυτή η αδικία, δηλαδή η εδραίωση της οικονομικής δικτατορίας στην Ελλάδα, αποφασίστηκε να συνεχιστεί με ακόμη πιο μεγάλη ένταση στη σημερινή συνάντηση Στουρνάρα-τραπεζιτών.

Οι τράπεζες θα καρπωθούν τη δόση, θα δώσουν ψίχουλα σε όσους ζητήσουν δάνεια, αντί να ανοίξουν δουλειές, θα πέσουν κι άλλα χαράτσια και κατά συνέπεια όσοι αντέχουν ακόμη να τα πληρώνουν θα πάψουν να τα πληρώνουν διότι δεν θα έχουν πλέον και έτσι το κράτος με μειωμένα έσοδα, θα σταματήσουν να αποπληρώνουν τα δάνεια τους στις τράπεζες και η κρίση θα εξαπλωθεί αντί να περιοριστεί.

Μόνη λύση είναι να εξαλειφθεί αυτή η αδικία και όσοι φταίνε να πληρώσουν και όσα καρπώθηκαν άδικα να επιστραφούν στο νόμιμο κάτοχό τους, τον ελληνικό λαό για να επιστρέψει η Ελλάδα στην ανάπτυξη, κοινωνική, οικονομική, πολιτική.

Danioliptes.gr