Η σκληρή στάση του ΔΝΤ είναι αποκαλυπτική των διαθέσεων της υπερατλαντικής «φίλης και συμμάχου χώρας»-σύμφωνα με τα διπλωματικά κλισέ.
Η αίσθηση των Αμερικανών είναι ότι όλες σχεδόν οι ελληνικές κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης με το άλλοθι της «αμερικανοκίνητης χούντας του Παπαδόπουλου», έχουν παραδοθεί στην αγκαλιά των γερμανικών συμφερόντων.
Η υποψία έγινε πεποίθηση όταν η ηγεσία του State Department έγινε αποδέκτης της έκθεσης της νομικής φίρμας Debevoice & Plimpton μέσα στην οποία υπήρχε η λίστα με τα ονόματα των Ελλήνων πολιτικών που λαδώθηκαν από την Siemens αλλά και άλλες γερμανικές πολυεθνικές που συνεργάζονται μαζί της.
Όπως είναι γνωστό η αποκάλυψη του σκανδάλου των δωροδοκιών της Siemens ανά τον κόσμο έγινε από τους Αμερικανούς για να προστατευθεί η General Electric που είχε το μονοπώλιο των αξονικών τομογράφων στην κινεζική αγορά, εδώ όπου επιθυμούσαν διακαώς να εισβάλουν οι Γερμανοί.
Το περιεχόμενο δε της συμφωνίας συμβιβασμού ανάμεσα στην Ελληνική Δημοκρατία και των εταιρειών Siemens AG και Siemens Α.Ε. (το οποίο παραθέτουμε στο τέλος του κειμένου) ήταν αυτό που εξόργισε ακόμη περισσότερο τους Αμερικανούς: Oι Έλληνες τα έδιναν όλα στους Γερμανούς χωρίς να πάρουν τίποτε, πέρα από ξύλο και λιτότητα.
Η δε εντυπωσιακή κωλοτούμπα του Έλληνα πρωθυπουργού Σαμαρά, ο οποίος ως αντιπολίτευση εμφανίζονταν άτεγκτος κατά του περιεχομένου του πρώτου Μνημονίου και υπέρ της επαναδιαπραγμάτευσης αλλά στην συνέχεια έγινε «κολλητός» της Μέρκελ προκαλεί πέρα από τις ειρωνικά σχόλια και οργή στο Λευκό Οίκο.
Η πολιτική οργή είναι επιπέδου Sandy, το γνωρίζει αυτό ο Σαμαράς γι αυτό στέλνει για μια ακόμη φορά στις ΗΠΑ- και μάλιστα δια μέσω Καναδά για ξεκάρφωμα στην Μέρκελ- τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο οποίος συνοδεύεται από τον Κωστή Χατζηδάκη.
Μιλάμε για τέτοιες πιρουέτες μια και όποιος κι αν είναι ο νικητής των εκλογών στην Αμερική θα δείξει το σκληρό του πρόσωπο στην Ελλάδα. Ακόμη και αν καταφέρει να επανεκλεγεί ο Μπαράκ Ομπάμα, αυτή την τετραετία θα είναι ένας άλλος Ομπάμα.
Πόσο μάλλον αν εκλεγεί ο Mitt Romney ο οποίος θεωρεί την Ελλάδα κακό παράδειγμα και ως τέτοιο μας αντιμετωπίζει στις ομιλίες του.
Το πρώτο πράγμα που θα κάνει ο νέος πλανητάρχης είναι να «αξιοποιήσει» την λίστα της Debevoice & Plimpton και να την εμπλουτίσει με τα νέα ονόματα που έχουν προκύψει στο μεσοδιάστημα.
Ήδη οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες ετοιμάζονται να ενημερώσουν τις αρχές ασφαλείας των αεροδρομίων της χώρας με την λίστα των ονομάτων και των φωτογραφιών των Ελλήνων πολιτικών που θεωρούν ανεπιθύμητους στο αμερικανικό έδαφος και οι οποίοι θα συλλαμβάνονται με την κατηγορία των φοροφυγάδων!
Πρόκειται για τους Έλληνες πολιτικούς που όπως προαναφέραμε έχουν λαδωθεί από την Siemens, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται στην εγχώρια πολιτική ιεραρχία.
Το πως αντιμετώπισαν τον Ντομινίκ Στρος Καν αλλά και τους πρωταγωνιστές των οικονομικών σκανδάλων που ξέσπασαν στις ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια είναι χαρακτηριστικό των διαθέσεων της αμερικανικής πολιτικής ηγεσίας απέναντι στους αποδέκτες γερμανικών δωροδοκιών.
Είναι τέτοιες οι διαστάσεις που πρόκειται να λάβει ο ψυχρός πόλεμος ΗΠΑ-Γερμανίας στο αμέσως προσεχές διάστημα που οι πολιτικοί- τσάτσοι των Γερμανών θα συλλαμβάνονται με το που πατάνε το πόδι τους στις Ηνωμένες Πολιτείες και θα οδηγούνται στις φυλακές ώσπου να αποφασίσουν για την τύχη τους τα οικονομικά δικαστήρια.
«Σημαδεμένος»Έλληνας πολιτικός που βρέθηκε πρόσφατα στις ΗΠΑ ενημερώθηκε ότι έπρεπε να εγκαταλείψει άρον-άρον την χώρα διαφορετικά θα διαταχθεί η σύλληψή του.
Μπορεί αυτά να ακούγονται υπερβολικά αλλά οι τεταμένες σχέσεις των δύο χωρών εξαιτίας της άρνησης των Γερμανών να κόψει χρήμα η ΕΚΤ και να αλλάξουν την πολιτική λαδώματος οι γερμανικές πολυεθνικές έχουν ρίξει τόσο δηλητήριο ανάμεσα στους δύο που η Ελλάδα εξαιτίας των διεφθαρμένων πολιτικών της θα πληρώσει πολύ ακριβά αυτόν τον αμερικανογερμανικό πόλεμο.
Το ζητούμενο για την χώρα μας είναι να απαλλαγούμε άμεσα από τους μολυσμένη πολιτική τάξη που μας κυβερνά και να αποκτήσουμε εκτός από αμερικανόφιλους και γερμανόφιλους πολιτικούς και κάποιους ελληνόφιλους.
Ακολουθεί η συμφωνία Ελλάδος-Siemens
άρθρο 324 – έγκριση του Σχεδίου Συμφωνίας Συμβιβασμού μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και των εταιρειών Siemens AG και Siemens A.E. Με το εισαγόμενο προς έγκριση Σχέδιο Συμφωνίας Συμβιβασμού μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και των εταιρειών Siemens AG και Siemens Α.Ε. στο άρθρο 324, επιλύονται οι διαφορές και εκκρεμότητες που σχετίζονται κάθε είδους υποθέσεις, αξιώσεις ή ισχυρισμούς που συνδέονται καθ’ οιονδήποτε τρόπο με δραστηριότητες διαφθοράς, πληρωμές ή υποσχέσεις πληρωμών προς τρίτους, ή άλλες παράνομες δραστηριότητες από την πλευρά της SIEMENS, περιλαμβανομένων των υποθέσεων που διερευνήθηκαν από τις Αρχές στην Ελλάδα, την Γερμανία και τις Η.Π.Α. ή την Debevoise & Plimpton LLP, και περιλαμβανομένων των υποθέσεων που καλύφθηκαν από τις ρυθμίσεις της Siemens το έτος 2008 με τις Γερμανικές Αρχές, καθώς και με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) και το Υπουργείο Δικαιοσύνης (DOJ) στις Η.Π.Α.
Η διαπραγμάτευση της συμφωνίας συμβιβασμού μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και του ομίλου Siemens, που είχε ως αντικείμενο την αποκατάσταση της τυχόν βλάβης που υπέστη το Ελληνικό Δημόσιο και την διευθέτηση των διοικητικών προστίμων σε σχέση με τις κάθε είδους υποθέσεις που σχετίζονται με δραστηριότητες διαφθοράς, πληρωμές ή υποσχέσεις πληρωμών προς τρίτους, ή άλλες παράνομες δραστηριότητες από την πλευρά της Siemens έως το έτος 2007, ολοκληρώθηκε. Με τη συμφωνία διευθετούνται ζητήματα αστικού και διοικητικού δικαίου.
Η συμφωνία δεν περιλαμβάνει ζητήματα ποινικού δικαίου. Επιπλέον, παρέχεται στον Υπουργό Οικονομικών η εξουσιοδότηση να εκπροσωπήσει την Ελληνική Δημοκρατία και να υπογράψει το εγκεκριμένο, σύμφωνα με την παράγραφο 2 του παρόντος άρθρου, Σχέδιο Συμφωνίας Συμβιβασμού. Ειδικότερα, τα βασικά σημεία της προτεινόμενης συμφωνίας είναι τα εξής: Α. Σε σχέση με την Siemens
1. Παροχή προς το Ελληνικό Δημόσιο ύψους 80 εκατομμυρίων Ευρώ, μέσω του συμψηφισμού ισόποσων απαιτήσεων της Siemens που αυτή έχει έναντι διαφόρων δημοσίων φορέων μετά από διαδικασία επαλήθευσης των απαιτήσεων αυτών.
2. Παροχή προς το Ελληνικό Δημόσιο ύψους 90 εκατομμυρίων Ευρώ για τη χρηματοδότηση των παρακάτω φορέων και δραστηριοτήτων του Ελληνικού Δημοσίου: Φορέων που υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον και έχουν ως σκοπό την καταπολέμηση της διαφθοράς, της απάτης και του ξεπλύματος χρήματος.
Σχεδίων και προγραμμάτων, περιλαμβανομένων προγραμμάτων εκπαίδευσης και κατάρτισης, που στοχεύουν στην καταπολέμηση της διαφθοράς, της απάτης και του ξεπλύματος χρήματος. Πανεπιστημιακών και επιστημονικών ερευνητικών προγραμμάτων, που αποσκοπούν στη βελτίωση της γνώσης και της εξειδίκευσης στους τομείς της ενέργειας, της υγείας, της βιομηχανίας, των υποδομών και της ανάπτυξης των πόλεων.
Εκατό (100) υποτροφιών το έτος για μεταπτυχιακές σπουδές στους τομείς της ενέργειας, της υγείας, της βιομηχανίας, των υποδομών και της ανάπτυξης των πόλεων μέσω του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ). Ιατρικού εξοπλισμού (συμπεριλαμβανομένης της παράδοσης, εγκατάστασης και συντήρησης του εξοπλισμού αυτού) για τα Δημόσια Νοσοκομεία, με έμφαση στα Παιδιατρικά Νοσοκομεία.
3. Επένδυση, εντός του 2012, ύψους Ευρώ 100 εκατομμυρίων στην Siemens Ελλάδας ώστε να διασφαλιστεί η συνεχιζόμενη παρουσία και δραστηριότητα της εταιρείας, η οποία απασχολεί σήμερα περισσότερους από 600 εργαζόμενους.
4. Επενδυτική υποστήριξη Η Siemens δηλώνει ότι γνωρίζει και εμπιστεύεται την δυναμική και την ανθεκτικότητα της οικονομίας της Ελλάδας και πιστεύει ειλικρινά, ότι, παρά τις σημερινές δυσκολίες της, η Ελλάδα θα επιστρέψει και πάλι σύντομα σε μια σταθερή ισχυρή οικονομική κατάσταση.
Στην προσπάθεια αυτή, η Siemens επιθυμεί να είναι βασικός και ουσιαστικός υποστηρικτής.
Με δεδομένο αυτό, η Siemens ενθαρρύνει θερμά μεγάλους παγκόσμιους επενδυτές να συμμετάσχουν στην οικονομική αναζωογόνηση της Ελλάδας, επενδύοντας στην χώρα, όπως η ίδια έχει κάνει και συνεχίζει να κάνει.
Η Siemens εξετάζει την πραγματοποίηση επένδυσης κατασκευής νέου εργοστασίου παραγωγής στην Ελλάδα, προϋπολογισμού άνω των 60 εκατομμυρίων Ευρώ που θα οδηγήσει στην απασχόληση άνω των 700 ατόμων.
Τα δύο μέρη συμφωνούν να συστήσουν κοινή Επιτροπή για να διερευνήσουν πραγματικούς και ουσιαστικούς τομείς στους οποίους μπορεί να επενδύσει η Siemens στην Ελλάδα, με ιδιαίτερη έμφαση σε τομείς που ενισχύουν την απασχόληση.
5. Συμμόρφωση και συνεργασία με τις Αρχές H Siemens θα εφαρμόσει στην Ελλάδα πρόγραμμα συμμόρφωσης κατά της διαφθοράς και των μη νόμιμων επιχειρηματικών πρακτικών διάρκειας τριών (3) ετών, με βάση το πρότυπο του ιδίου προγράμματος που εφάρμοσε σε συνεργασία με το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.
Κατά την διάρκεια του παραπάνω προγράμματος η Siemens στην Ελλάδα θα επιτηρείται από Επίτροπο Εταιρικής Συμμόρφωσης που θα διορίσει το Ελληνικό Δημόσιο.
Η Siemens θα συνεχίσει να παρέχει κάθε δυνατή υποστήριξη, όποτε της ζητηθεί αλλά και ανεξάρτητα, προς τις δικαστικές Αρχές σε σχέση με την συνεχιζόμενη ποινική διαδικασία κατά φυσικών προσώπων.
6. Όλες οι αμοιβές και δαπάνες της δικηγορικής εταιρείας, συμβούλου του Ελληνικού Δημοσίου για τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης και την οριστικοποίηση της συμφωνίας βαρύνουν εξ ολοκλήρου την Siemens.
Β. Σε σχέση με το Ελληνικό Δημόσιο
1. Το Ελληνικό Δημόσιο (στενός δημόσιος τομέας και το Δημόσιο ως μοναδικός μέτοχος εταιρειών) αναγνωρίζει την συνεργασία της Siemens υπό την νέα διοίκησή της στην διερεύνηση των υποθέσεων που σχετίζονται με δραστηριότητες διαφθοράς, πληρωμές ή υποσχέσεις πληρωμών προς τρίτους, ή άλλες παράνομες δραστηριότητες από την πλευρά της SIEMENS έως το έτος 2007.
2. Το Ελληνικό Δημόσιο δηλώνει ότι η Siemens σήμερα αποτελεί αξιόπιστη και υπεύθυνη επιχείρηση, υπό την έννοια του Άρθρου 45 της Οδηγίας 2004/18 ΕΚ, ώστε να αίρονται εμπόδια συμμετοχής της εταιρείας σε δημόσιους διαγωνισμούς.
3. To Ελληνικό Δημόσιο παραιτείται από τις αστικές και διοικητικές αξιώσεις και πρόστιμα κατά της Siemens, σε σχέση με τις υποθέσεις που αφορούν δραστηριότητες διαφθοράς, πληρωμών ή υποσχέσεων, πληρωμών προς τρίτους, ή άλλες παράνομες δραστηριότητες από την πλευρά της Siemens έως το έτος 2007.
Γ. Άλλα σημεία της Συμφωνίας
1. Η συμφωνία διέπεται από το ελληνικό δίκαιο και οποιαδήποτε διαφορά θα επιλύεται από Τριμελή Διαιτησία, με βάση τους διαιτητικούς κανόνες του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου (ICC) στη Γενεύη.
2. Τα μέρη αποδέχονται ότι η συμφωνία συμβιβασμού δεν επηρεάζει άλλες εκκρεμείς διαφορές που υπάρχουν ή θα προκύψουν εμπορικής, αστικής ή ποινικής φύσης οι οποίες δεν έχουν σχέση με το αντικείμενο της συμφωνίας αυτής. Επίσης, αποδέχονται ότι η συμφωνία συμβιβασμού δεν έχει ούτε μπορεί να ερμηνευτεί ότι έχει οποιαδήποτε επιρροή με οποιονδήποτε τρόπο σε ζητήματα ποινικής φύσης κατά προσώπων.
3. Τα δύο μέρη συμφωνούν να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση και άλλων ενδεχομένων διαφορών τους που δεν καλύπτονται από την συμφωνία, στο βαθμό που αυτό είναι εφικτό.
4. Η Siemens ζήτησε να περιληφθεί στο προοίμιο της συμφωνίας συμβιβασμού κείμενο δημόσιας συγνώμης προς τον Ελληνικό λαό, την Βουλή των Ελλήνων και την Ελληνική Κυβέρνηση.
loutraki1
Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.