Από μια κλωστή η κυβέρνηση με υπουργούς της ΔΗΜΑΡ να αρνούνται να υπογράψουν

Κλονίστηκε το πρωί της Δευτέρα η κυβέρνηση συνεργασίας του Αντώνη Σαμαρά έπειτα από την πληροφορία ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης, αρνήθηκε να υπογράψει το νέο πακέτο μέτρων.

Η άρνησή του υπουργού να υπογράψει το νομοσχέδιο περιέπλεξε τα πράγματα καθώς δεν μπορούσε να κατατεθεί αυτό προς ψήφιση στη Βουλή χωρίς την υπογραφή του.

Τελικά, μετά από συνάντηση το μεσημέρι με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη, ο υπουργός Δικαιοσύνης πείστηκε να βάλει την υπογραφή του στο νέο Μνημόνιο.

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης που φερόταν και αυτός το  πρωί της Δευτέρας ότι αρνιόταν να υπογράψει το νομοσχέδιο με τα μέτρα, τελικά το μεσημέρι το υπέγραψε.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης το νομοσχέδιο έχει διατάξεις που συμφωνούν με όσες προτάσεις οι υπηρεσίες του κατέθεσαν σχετικά με τον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα.

Πιστεύεται ότι δεν θα απολυθούν δημόσιοι υπάλληλοι αλλά θα τεθούν σε εφεδρεία από όπου θα επανέρχονται στην υπηρεσία τους όσοι χρειάζονται μετά τις συνταξιοδοτήσεις αυτών που έχουν το δικαίωμα.

sofokleous10