Μιλάνε για φοροδιαφυγή οι τράπεζες, οι μεγαλύτεροι φοροφυγάδες

Δεν έχουν όσιο και ιερό οι τραπεζίτες. Καταγγέλλουν ότι τα μέτρα δεν αρκούν και ότι πρέπει να περάσουν στην πράξη και ότι προέχει η πάταξη της φοροδιαφυγής.

Αλήθεια, οι τράπεζες πληρώνουν φόρο κανονικά; Είναι νομοταγείς ή φοροδιαφεύγουν; Και αν φοροδιαφεύγουν δεν θα έπρεπε να γίνει έρευνα και αν κριθούν ένοχες να τιμωρηθούν και να πληρώσουν για τα κρίματά τους, όπως συμβαίνει με όλους τους Έλληνες πολίτες που δεν έχουν ούτε βύσμα ούτε μέσο σε κυβερνήσεις και Βουλή;

Καταρχήν το ανέκδοτο..

«O μόνος τρόπος να αυξηθούν τα έσοδα είναι να αποδώσει η μάχη κατά της φοροδιαφυγής και να ανακάμψει η οικονομία μία ώρα αρχύτερα, μιας και έχουμε πλέον φθάσει στα όρια της κοινωνικής αντοχής. Τίποτα από αυτά, όμως, δεν θα γίνει από μόνο του.

Καλή η φορολογική μεταρρύθμιση, καλές και οι διαρθρωτικές αλλαγές, αλλά αυτό που απαιτείται σήμερα είναι η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, όχι στα χαρτιά και τις προβλέψεις του Μεσοπρόθεσμου, αλλά στην πράξη».

Πρόκειται για εκτίμηση των οικονομικών αναλυτών της Alpha Bank, στο τελευταίο οικονομικό δελτίο της τράπεζας. Αναρωτιόμαστε…

Πότε έγιναν για τελευταία φορά φορολογικοί έλεγχοι στην Alpha Bank; Η Chardash Trading E.O.O.D ελέγχθηκε για τελευταία φορά το 2006. Η Alpha Trustees Ltd το 2002. Η Ionian Equity Participations Ltd το 2006. Η Alpha Bank AD Skopje είναι φορολογικά ανέλεγκτη από το 1998 εως το 2006. Η Alpha Bank Srbija A.D. το 2004. Η SSIF Alpha Finance Romania S.A το 2002. Η Alpha Insurance Brokers S.R.L το 2005. Η Alpha Αστικά Ακίνητα Α.Ε. το 2005. Η Alpha Astika Akinita Romania το 1998.

Πόσα δις έχουν περάσει από την Alpha Bank Jersey Ltd κύριοι; Αυτοπεραίωση το 2009 και εκκαθάριση της εταιρίας το 2011;