Γ. Παπακωνσταντίνου: Όχι να πάω φυλακή για να μην πέσει η κυβέρνηση

«Πολύ βολικό είναι για πολλούς αυτό που γίνεται σε βάρους μου», είπε σε συνέντευξή του στη ΝΕΤ και την Έλλη Στάη ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, αφήνοντας αιχμές για σκευωρία.

 

Μιλώντας για τη λίστα Λαγκάρντ και τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει για αλλοίωσή της είπε χαρακτηριστικά:

«Πρόκειται για μια ιστορία που έχει αρχή μέση και τέλος και κάποιοι με ρίχνουν στην πυρά για να εξαγνιστεί το πολιτικό σύστημα.


Όχι να πάω φυλακή για να μην πέσει η κυβέρνηση. Στο πρόσωπο μου εξαντλείται η κάθαρση; Εγώ θα πληρώσω για όσα συνέβησαν στο πολιτικό σύστημα για 30 χρόνια;»


Παράλληλα, διερωτήθηκε για ποιο λόγο υπήρξε η σπουδή από το ΠΑΣΟΚ να τον δείξει ως ένοχο και να βγάλει μάλιστα και non paper.


Μάλιστα, υπογράμμισε πως ο τρόπος με τον οποίο πήγε η πρόταση των τριών κομμάτων της κυβέρνηση στη Βουλή, τον δείχνει ως ένοχο.


Ο πρώην Υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι θέλει να γίνει προκαταρκτική εξέταση και δεν τον ενδιαφέρει η παραγραφή.


«Θέλω να αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που υπάρχουν», πρόσθεσε

Σε ερώτηση της Έλλης Στάη αν μίλησε με τις ξαδέρφες του κι αν γνωρίζει αν μπορούν να δικαιολογήσουν τα χρήματα που εμφανίζονται στη λίστα Λαγκάρντ, απάντησε ότι «αυτό θα φανεί τις επόμενες ημέρες, όταν θα εξεταστούν».


Τέλος, κατέληξε λέγοντας πως ο ίδιος βρίσκεται σε δεινή οικονομική κατάσταση, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «είναι άνεργος» και συμπληρώνοντας ότι αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να καθαρίσει το όνομά του.


Νωρίτερα, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου είχε ξεκαθαρίσει ότι παρέλαβε ο ίδιος το CD με τη λίστα και δεν του έριξε ούτε μια ματιά.


Είπε σε συνεργάτη του να ελέγξει ποιοι έχουν τα περισσότερα χρήματα και τα 20 αυτά ονόματα τα έδωσε στον τότε γ.γ. του ΣΔΟΕ, Γ. Καπελέρη για διερεύνηση.


Στη συνέχεια τόνισε πως έδωσε σε συνεργάτες του το CD για να γίνει μετατροπή σε USB, το οποίο τελικά παρέδωσε ο Ιωαννής Διώτης στον διάδοχό του, Ευάγγελο Βενιζέλο.


Μάλιστα, υποστήριξε πως δεν ενημέρωσε το κ. Βενιζέλο για τη λίστα, γιατί δεν θεωρούσε ότι ήταν το μείζον οικονομικό πρόβλημα που αντιμετώπιζε η χώρα.

crimenet