Βελόπουλος 2011: Το Τραπεζικό Σύστημα Ελέγχει Πολιτικούς

Τη πικρή αλήθεια ότι τα κόμματα κι οι πολιτικοί χρωστάνε στις τράπεζες, που τόσο χρόνια επιχειρούν να ελέγξουν, άκουσε για πρώτη φορά το ελληνικό Κοινοβούλιο δια στόματος του τότε βουλευτή του ΛΑΟΣ Κυριάκου Βελόπουλου.

Ο βουλευτής σημειώνει το λόγο για τον οποίο το ελληνικό πολιτικό σύστημα αδυνατεί να ελέγξει το τραπεζικό σύστημα. «Τα μεγάλα κόμματα είναι χρεωκοπημένα. Κόμματα και πολιτικοί είναι χρεωμένα στις τράπεζες. Πώς, λοιπόν, επιχειρείς να ελέγξεις τις τράπεζες όταν είσαι χρεωμένος», αναρωτιέται.

«Δεν φταίνε οι 300 της Βουλής. Εξωκοινοβουλευτικοί κυβερνάνε τη χώρα», παραδέχεται ο κ. Βελόπουλος. «Από τα 38 δις ευρώ από το μνημόνιο τα 32 δις πηγαίνουν σε τραπεζίτες. Για ποια ανάπτυξη μιλάμε, τονίζει ο Βελόπουλος.

Την ίδια ώρα, οι οικονομικοί εισαγγελείς Πεπονής και Μουζακίτης οδηγούνται στην τελική ευθεία της διερεύνησης των  ευθυνών που ανακύπτουν από το μέγα σκάνδαλο με τα κομματικών δανείων που όπως αποδείχθηκε ήταν θαλασσοδάνεια. Το θέμα είναι πραγματικά συγκλονιστικό, αφού το ύψος των δανείων είναι δυσθεώρητο, προεξοφλημένο για πολλά χρόνια και στερείται εγγυήσεων.

Ειδικά για το ΠΑΣΟΚ, ήδη έχει κληθεί να καταθέσει ο τότε οικονομικός διευθυντής του κόμματος Ροβέρτος Σπυρόπουλος για τα θαλασσοδάνεια ύψους 140 εκατ ευρω που έγιναν υπερπολυτελή γραφεία, γυμναστήρια και σάουνες. Το γεγονός μάλιστα ότι την ώρα που η παρέα των “κηπουρών” απολάμβανε την χλιδή αφήνοντας ακόμα και τους υπαλλήλους απλήρωτους, είναι άκρως επιβαρυντικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Νέα Δημοκρατία ναι μεν είναι υπερδανεισμένη, αλλά βρίσκεται σε καλύτερη μοίρα από το ΠΑΣΟΚ, αφού τα ποσοστά της μεταξύ του 2009 και 2012 δεν είχαν μεγάλη απόκλιση. Η δανειοδότηση που στηρίχθηκε στην κρατική επιχορήγηση, αναμένεται να στρέψει τις ενέργειες της δικαιοσύνης μόνο στα έξοδα μεταφοράς, αναμόρφωσης και ενοικίασης των γραφείων της Συγγρού..

{youtube}iS835TiUm8k{/youtube}

Danioliptes.gr