Το χριστιανόσημο το πρότεινε και ο Στουρνάρας, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

 

Η επιβολή φόρου στους πολίτες που πιστεύουν σε κάποιο θρήσκευμα δεν είναι κάτι καινούριο. Στη Γερμανία, είχε επιβληθεί φορολογία όχι μόνο στους Γερμανούς καθολικούς ή Προτεστάντες αλλά σε όλους τους φορολογούμενους, συμπεριλαμβανομένων και των Ελλήνων και Τούρκων μεταναστών να αποδίδεται τμήμα του φόρου που πληρώνουν στην Καθολική Εκκλησία. {youtube}gSAxRHI8imI{/youtube}

Το μέτρο ίσχυσε για επτά χρόνια και κατόπιν λόγω των αντιδράσεων, το μέτρο περιορίστηκε μόνο σε όσους ήταν του ίδιου θρησκεύματος. Όμως, επί επτά χρόνια το γερμανικό κράτος θησαύρισε και με αυτό τον τρόπο σε βάρος των μεταναστών που δούλευαν νυχθημερόν για ένα κομμάτι ψωμί,. αναδεικνύοντας τη γερμανική οικονομία τη μεγαλύτερη στην Ευρώπη. 

Το μέτρο έπαψε να ισχύει κάποια στιγμή λόγω των αντιδράσεων. Τουλάχιστον στην περίπτωση της Γερμανίας, ένα τμήμα των εσόδων από τους φόρους-ληστεία σε βάρος των μεταναστών δόθηκε για την ανάπτυξη του κράτους-πρόνοιας και της κοινωνικής προστασίας.  

Αναφέρουμε το παράδειγμα της Γερμανίας διότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κουράκης, έθεσε το ίδιο θέμα με πρότασή του για την επιβολή χριστιανόσημου σε όσους είναι πιστοί Ορθόδοξοι χριστιανοί. Αν δηλαδή κάποιος εκκλησιάζεται ή αν κάποιος θεωρεί ότι η εθνική ταυτότητά του ως Έλληνας συνδέεται με την πίστη του και την ιστορία του, τότε θα πρέπει να φορολογηθεί. Παράλογο;

Για να εξετάσουμε όμως λίγο καλύτερα τί έχει συμβεί;

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει ότι και ο νυν υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, είχε προτείνει το ίδιο ακριβώς μέτρο, πριν βέβαια αναλάβει τα καθήκοντά του, αλλά και διάφορα στελέχη της κυβέρνησης.

Η πρόταση στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία παρουσιάστηκε για κάποιους λόγους.

Η Εκκλησία δεν φορολογείται και μόνο ο πλούτος του Αγίου Όρους αρκεί για να μη χρωστάει σε κανέναν η χώρα. Όμως, την κρίση δεν την προκάλεσαν οι μοναχοί στο Άγιο Όρος. Την προκάλεσαν οι τράπεζες, η διεφθαρμένη ελίτ, και το άδικο φορολογικό σύστημα επιδότησης των φοροφυγάδων και παραδειγματικής τιμωρίας για τη φοροδιαφυγή των συνεπών φορολογούμενων. 

Δεν θα έπρεπε επομένως τα μέτρα που θα ληφθούν από ένα κόμμα που θέλει να ασκήσει δίκαιη διακυβέρνηση υπέρ του λαού να έχει τέτοιες προτεραιότητες;  

Ναι, η Εκκλησία να φορολογηθεί. Συμφωνούμε! Ναι, να βρεθεί λύση ώστε ο μισθός των ιερέων να μην προέρχεται από την τσέπη των φορολογούμενων. Ναι να βρεθεί μια λύση ώστε ιερείς να μη ζητάνε 500 και χίλια ευρώ από ζευγάρια ανέργων με παιδιά για να τα παντρέψουν ή να βαφτίσουν τα παιδιά τους.  

Όχι όμως να επιβληθεί φόρος σε κάποιον που θέλει να πιστεύει σε μια θρησκεία.  

Έχουμε πλέον να κάνουμε με στοιχειώδη δικαιώματα της ελευθερίας και ένα από αυτά είναι το δικαίωμα στην έκφραση της θρησκευτικής πίστης κάθε ανθρώπου.

Η τιμωρία των πιστών διότι πιστεύουν στο Θεό και θέλουν να αυτοπροσδιορίζονται Χριστιανοί Ορθόδοξοι δεν αποτελεί λύση για την ανάπτυξη της πατρίδας και τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών. Αποτελεί παραβίαση του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Επομένως, η δήλωση του κ. Κουράκη θα μπορούσε στην καλύτερη των περιπτώσεων να χαρακτηριστεί ατυχής. Εκτός και αν ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται στην ίδια κατεύθυνση με τα σημερινά κόμματα εξουσίας και ετοιμάζεται να βάλει τη δική του πινελιά στο ξεπούλημα της χώρας και των κατοίκων, στερώντας τους το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τα θρησκευτικά πιστεύω τους. Κακά τα ψέματα. 

Αν το μέτρο ισχύσει τότε ποιος θα δηλώσει ότι είναι Χριστιανός Ορθόδοξος στη φορολογική δήλωσή του, αν εξακολουθήσει να πληρώνει τα χαράτσι; Κι αν έστω επιβληθεί κάτι τέτοιο για τους Ορθόδοξους χριστιανούς, κάτι που θα αντιδρούσε τις αντιδράσεις ακόμη και πολιτών που δηλώνουν άθεοι, δεν θα πρέπει να ισχύσει το ίδιο και για όσους πιστεύουν σε άλλες θρησκείες ή αιρέσεις στη χώρα μας εφόσον και εκείνοι αμείβονται από το ελληνικό κράτος;  

danioliptes.gr