Συνεχίζουν να κοροϊδεύουν με την «ΔΗΘΕΝ» ρύθμιση για τους υπερχρεωμένους

Με τον τρόπο που καλά γνωρίζει η κυβέρνηση προλειαίνει το έδαφος για ένα νομοσχέδιο που είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των εγχώριων τραπεζών αλλά και των εταιριών ειδικού σκοπού, στις οποίες έχουν καταλήξει τιτλοποιημένα τα στεγαστικά δάνεια πολλών Ελλήνων, άγνωστο πόσων, εν αγνοία τους.

Η κυβέρνηση προωθεί μια ρύθμιση που υποτίθεται ότι θα πληρώνει λιγότερη δόση ο κάθε δανειολήπτης, αλλά ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να μειωθεί ούτε κατά ευρώ η οφειλή για οποιοδήποτε στεγαστικό δάνειο.

Τα περισσότερα ΜΜΕ, δυστυχώς όχι μόνο τα καθεστωτικά αλλά και αντιμνημονιακά, έσπευσαν να παρουσιάσουν το μέτρο ως ανάσα για τα νοικοκυριά! Με τη ρύθμιση, οι δανειολήπτες κινδυνεύουν να χάσουν δικαιώματα, όπως μη αναγνώριση οφειλών προς την τράπεζα, και όλα αυτά με το ψευδεπίγραφο παραπλανητικό κάλυμα της διευκόλυνσης εξόφλησης του δανείου!

Η πραγματικότητα είναι ότι με τη ρύθμιση η κυβέρνηση θέλει να γίνει η Ελλάδα όχι απλά σαν την Ισπανία, όπου το κράτος και οι τράπεζες να ξεσπιτώνουν πιο εύκολα και με συνοπτικές διαδικασίες κόσμο, αλλά μια αποικία golden boys με υπηρέτες τους Έλληνες!

Αυτό δεν θα συμβεί τώρα, όπου υπάρχει κρίση στα ακίνητα, αλλά από το 2015, όταν πλέον θα έχουν ενισχυθεί αρκετά με ρευστό την ώρα που ο ελληνικός λαός θα έχει αρχίσει να κατρακυλά στον γκρεμό.

Συγκεκριμένα:

1. Με τη ρύθμιση, υπάρχει μια πιθανότητα να μειωθούν τα «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια και επομένως να μπορέσουν οι τράπεζες να τα τιτλοποιήσουν και να τα πουλήσουν σε επιθετικούς επενδυτές του εξωτερικού, τις γνωστές και ως εταιρίες ειδικού σκοπού. Δηλαδή στόχος δεν είναι η διευκόλυνση των οφειλετών, αλλά η ενίσχυση με ρευστό των τραπεζών και με περιουσίες Ελλήνων που θα αποδοθούν στις εταιρίες ειδικού σκοπού.

2. Εξαιρούνται οφειλές από καταναλωτικά δάνεια και κάρτες, επειδή αυτά δεν μπορούν να τιτλοποιηθούν και να πουληθούν χωρίς εμπράγματες εξασφαλίσεις (προσημειώσεις – υποθήκες) ή τουλάχιστον δεν μπορούν να πιάσουν αξιοπρεπή τιμή. Υπάρχει όμως η πρόβλεψη, ότι αν οι οφειλέτες εγγράψουν με τη δική τους θέληση προσημείωση, τότε μπορούν να συμπεριληφθούν στη ρύθμιση.

Ουσιαστικά δηλαδή, βάζει τους οφειλέτες να κάνουν μια διαδικασία, που θα εξασφαλίσει την τράπεζα, με δικά τους έξοδα και χάνοντας τα όποια πλεονεκτήματα τους δίνει ο νόμος, τουλάχιστον μέχρι τώρα. Η προσημείωση αποτελεί προϋπόθεση για να μπορέσουν οι τράπεζες να τιτλοποιήσουν και καταναλωτικά δάνεια!

3. Δεν γίνεται απολύτως καμία αναφορά σε μείωση, έστω και μικρή, τη στιγμή που οι κυβερνήσεις με τεράστια ευκολία πετσόκοψαν μισθούς και συντάξεις και αύξησαν τη φορολογία με αποτέλεσμα να μην υπάρχει εργασιακό μέλλον για εκατομμύρια Έλληνες.

4. Παραπλανούν τους οφειλέτες, αναφερόμενοι σε χαμηλό επιτόκιο, το οποίο όμως θα ισχύει μόνο για μια μικρή (2 ετών) περίοδο χάριτος. Κατόπιν, το επιτόκιο θα αυξηθεί και επομένως οι δανειολήπτες θα υποχρεωθούν εκ νέου να πληρώσουν υψηλά ποσά.

5. Όταν οι οφειλέτες προχωρούν σε οικιοθελή ρύθμιση δανείων, αναγνωρίζουν αυτόματα το σύνολο της οφειλής τους, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί μέχρι εκείνη τη στιγμή, ασχέτως αν περιέχει παράνομες χρεώσεις και τόκους. Και με βάση τις τελευταίες πληροφορίες, όλες οι συμβάσεις ρύθμισης δανείων περιέχουν όρους, σύμφωνα με τους οποίους, ο οφειλέτης αποποιείται των τυχόν δικαιωμάτων του.

Danioliptes.gr