Προσλάβετε ειρηνοδίκες αντί να κάνετε τα χατίρια των τραπεζών

Η πρόσληψη δεκάδων ειρηνοδικών, όπως οφείλει να πράξει η Πολιτεία, αποτελεί μια πολύ απλή και όχι τόσο δαπανηρή λύση για την ανακούφιση των υπερχρεωμένων δανειοληπτών.

Με την πρόσκληψη δεκάδων ειρηνοδικών από την Πολιτεία, η δικαιοσύνη θα απονέμεται ταχύτερα τόσο προς όφελος των δανειοληπτών που κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους όσο και των τραπεζών που θα ξεμπερδεύουν μια ώρα αρχύτερα με ένα…«κόκκινο δάνειο».

Οφείλει η κυβέρνηση άμεσα να προχωρήσει στην πρόσληψη δεκάδων ειρηνοδικών και στην τοποθέτηση ειρηνοδικών που ήδη έχουν προσληφθεί να τοποθετηθούν στα ειρηνοδικεία και να εκδικάζουν υποθέσεις υπερχρεωμένων νοικοκυριών αντί να εργάζονται σε άλλες θέσεις στη Δικαιοσύνη για να δοθεί επιτέλους ανάσα στα εκατομμύρια δανειολήπτες που αδυνατούν να καταβάλλουν κανονικά τις δόσεις των δανείων στις τράπεζες λόγω κάθετης μείωσης των εισοδημάτων τους.

Μια ακόμη καλύτερη λύση που προφανώς βρίσκει αντίθετες τις τράπεζες είναι η μείωση του χρέους, τόσο του κεφαλαίου όσο και η μείωση και –ακόμη καλύτερα- κατάργηση των τοκογλυφικών επιτοκίων, τόκων, τόκων υπερημερίας, λοιπών εξόδων που φεσώνουν οι τράπεζες τους δανειολήπτες, οι οποίοι σημειωτέον δεν είναι μόνο 1,5 εκατομμύριο όπως λένε οι τράπεζες και τα παπαγαλάκια τους αλλά περισσότεροι από 7,5 εκατομμύρια.

Άλλο μέτρο, πολύ απλό καθόλου δαπανηρό και δίκαιο, θα ήταν να πληρώνει ο δανειολήπτης ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητές τις δικές του ή του νοικοκυριού του για να είμαστε και πιο δίκαιοι. Έτσι, θα έμεναν όλοι ικανοποιημένοι. Δεν μιλάμε για φιλικά δάνεια, δεν μιλάμε για θαλασσοδάνεια, ούτε όμως μιλάμε για αισχροκέρδεια, τοκογλυφία και νύχια γαμψά αρπακτικών με σακάκια, ταγέρ και γραβάτες.

Αλλά, έχουμε να κάνουμε με μια κυβέρνηση που σημαία της είναι τα συμφέροντα των τραπεζών και αντί να λάβει οποιαδήποτε πρόνοια υπέρ των αδυνάτων αλλάζει προς το χειρότερο το πλαίσιο προστασίας για τους υπερχρεωμένους πολίτες και παράλληλα φέρνει στη Βουλή νόμο-δήθεν ρύθμιση για όλους τους υπόλοιπους δανειολήπτες, δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος, Χαράλαμπος Περβανάς.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Θανάσης Σκόρδας, σε ρόλο αντι-Κατσέλη, πήρε σβάρνα τα κανάλια και τα υπόλοιπα ΜΜΕ που ξερνάνε την προπαγάνδα της κυβέρνησης για να υπερασπιστεί τα προτεινόμενα μέτρα που επιτρέπουν στις τράπεζες να υποδουλώσουν οικονομικά τους Έλληνες δανειολήπτες.

Δεν είναι τυχαίο ότι με τις θέσεις αυτές ευθυγραμμίζεται όχι μόνο το ΠΑΣΟΚ αλλά και η ΔΗΜΑΡ για την οποία «πρωταρχικό μέτρο είναι η μείωση των επιτοκίων και η διευκόλυνση της αποπληρωμής».

Έχουμε να κάνουμε με μια κυβέρνηση που στόχος της είναι πώς θα διατηρήσει το πάνω χέρι στη χώρα μια παρασιτική ελίτ ανθρώπων που έκαναν απίστευτες περιουσίες με απάτες σε βάρος του ελληνικού λαού και του ελληνικού κράτους και «επιβραβεύονται για αυτό» με ασυλία από την φοροδιαφυγή και από τις τοκογλυφικές μεθόδους τους σε βάρος εργαζόμενων στις εταιρίες τους και σε βάρος της ίδιας της κοινωνίας, την οποία πλήττουν.

Έχουμε να κάνουμε με μια κυβέρνηση που επιδιώκει να απαξιώσει πλήρως το νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, τη μοναδική ασπίδα προστασίας, με την οποία εξοπλίζονται καθημερινά εκατοντάδες άνθρωποι σε όλη την Ελλάδα, υποχρεώνοντας τους δανειολήπτες να πληρώνουν ένα ποσό –πόσο μεγάλο δεν ξέρουμε ακόμη- της δανειακής δόσης προς τις τράπεζες μέχρι να γίνει η δίκη στο Ειρηνοδικείο.

Δεν έχει σημασία πόσο θα πληρώνει, αλλά και μόνο το γεγονός ότι θα πληρώνει ίσως αποθαρρύνει πάρα πολλούς ανθρώπους σε σύγκριση με σήμερα να προσφεύγουν στο νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Έχουμε να κάνουμε με μια κυβέρνηση που εφαρμόζει, εν ολίγοις, ότι της υποδεικνύει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος, κουμπάρος του υπουργού Οικονομίας, Γιώργο Στουρνάρα, ο οποίος είναι κουμπάρος του πρώην υπουργού Οικονομίας επί εποχής Σημίτη και σκανδάλου Χρηματιστηρίου, Γιάννο Παπαντωνίου, του οποίου η σύζυγος συμπεριλαμβάνεται στη λίστα Λαγκάρντ. Με αυτή τη δήθεν ρύθμιση, κυβέρνηση και τράπεζες μετατρέπουν την περίοδο χάριτος μακριά από τις τράπεζες που απολαμβάνει μέχρι και σήμερα όποιος υπάγεται στο νόμο 3869/2010 σε περίοδο χάριτος πριν από την «ταφόπλακα» της περιουσίας των δανειοληπτών.

Η πραγματικότητα αποδεικνύει ότι μέχρι πέρσι είχαν κατατεθεί πάνω από 40.000 αιτήσεις υπερχρεωμένων νοικοκυριών στα ειρηνοδικεία όλης της χώρας και σε συντριπτική πλειοψηφία οι δικαστικές αποφάσεις δικαιώνουν τους δανειολήπτες.

Η καθυστέρηση στην ημερομηνία εκδίκασης υπόθεσης (πλέον μιλάμε για δίκες μεταξύ των ετών 2018-2020) ζημιώνει αποκλειστικά και μόνο τις τράπεζες διότι ο δανειολήπτης σήμερα κατοχυρωμένα από το νόμο δεν έχει την υποχρέωση να τις πληρώσει ούτε μισό ευρώ κι αυτό σημαίνει χαμένο χρήμα για τις τράπεζες και για αυτό έχουν φαγωθεί να απαξιώσουν το νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

Την ίδια ώρα, ολοένα και περισσότεροι δανειολήπτες δεν έχουν να πληρώσουν και καταφεύγουν στο νόμο, αποφεύγοντας τις παγίδες των τραπεζών περί διακανονισμών, καθώς έχει αποδειχθεί περίτρανα ότι οι 800.000 διακανονισμοί που έχουν γίνει μέχρι τώρα ήταν με δυσμενέστερους όρους για τους δανειολήπτες και με επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής. Οι τιμές των ακινήτων ταυτόχρονα σημείωσαν πτώση 27,9% με αποτέλεσμα οι τράπεζες να μη θέλουν τα ακίνητα χαμηλής αξίας και ψάχνουν τρόπους για να αναγκάσουν τους δανειολήπτες να τις αιμοδοτούν, πληρώνοντάς τις μια ζωή και μια ζωή.

Προωθούν «ρύθμιση» καλύτερη και από εκείνες που ονειρεύονταν οι τράπεζες!

Έχουμε να κάνουμε με μια κυβέρνηση που ταυτόχρονα με την απαξίωση του νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά πλασάρει την ασπιρίνη στα ανυποψίαστα θύματά της.

Πρόκειται για τη δήθεν ρύθμιση για τα υπερχρεωμένα, η οποία αν τη μελετήσει κανείς προσεκτικά αποδεικνύεται ότι είναι πιο βελτιωμένη –προς όφελος των τραπεζών- και από τη ρύθμιση που ορισμένες τράπεζες (οι μικρότερες του συστήματος) ήδη κάνουν με αναβολή αποπληρωμής του κύριου κεφαλαίου του δανείου για δύο ή τρία χρόνια.

Το αποτέλεσμα είναι ότι στο τέλος ο δανειολήπτης να χρωστάει και να πληρώνει περισσότερα χρήματα στις τράπεζες από την αρχική συμφωνία για τη δανειοδότηση που είχε κάνει μαζί τους και ασφαλώς στην περίπτωση αυτή ποιος θα σκεφτεί να πληρώσει κι άλλα απίστευτα ποσά για ένα σπίτι για παράδειγμα που αγόρασε πανάκριβα και τώρα αξίζει πολύ λιγότερα.

Περιορίζει τους δικαιούχους μόνο σε όσους εξυπηρετούν κανονικά τα δάνειά τους, έχουν εισόδημα έως 25.000 ευρώ το οποίο έχει μειωθεί άνω του 35% από το 2010 και η αξία των σπιτιών τους δεν ξεπερνά τα 180.000 ευρώ. Επομένως, πρόκειται για σπίτια που λόγω της χαμηλής αξίας τους και του υψηλού κόστους ιδιοκτησίας και συντήρησής τους δεν ενδιαφέρουν τις τράπεζες.

Κι επιπλέον, η ρύθμιση, αντί να απαλλάσσει από τα βάρη τον δανειολήπτη, ακόμη κι αν η αξία του ακινήτου είναι μεγαλύτερη από εκείνη του δανείου, αλλά τα μεταφέρει στο μέλλον προβλέποντας καταβολή δόσεων ίση με το 30% του εισοδήματος για τέσσερα χρόνια με επιτόκιο 1,5%. Οι τράπεζες θα επιβαρυνθούν μεν με 1,1 δισεκ. ευρώ αλλά θα κερδίσουν περισσότερα από τη μείωση του αριθμού των κόκκινων δανείων στα χαρτιά και θα αβγατίσουν τα κέρδη τους.

Τα ξένα funds δεν θα έρθουν…ήρθαν από εποχής Σημίτη!

Η κυβέρνηση απειλεί την κοινωνία διαρρέοντας στα παπαγαλάκια της τύπου Mega, Έθνος και Βραδυνή πληροφορίες που πρόθυμα παπαγαλίζουν του τύπου προχωράμε στη ρύθμιση γιατί αλλιώς οι τράπεζες θα αναγκαστούν να μεταβιβάσουν τα κόκκινα δάνεια σε ξένες εταιρίες ιδιωτικού σκοπού και trust funds που θα ζητήσουν κατόπιν τα χρωστούμενα ή το σπίτι του δανειολήπτη. Κι όμως αυτό συμβαίνει ήδη και μάλιστα εδώ και πολλά χρόνια.

Η τιτλοποίηση των δανείων, δηλαδή η εκχώρησή τους από μια εγχώρια τράπεζα σε μια ισχυρότερη τράπεζα του εξωτερικού προκειμένου να εξασφαλίσει ρευστό συμβαίνει ήδη και από εποχής Σημίτη, Παπαντωνίου, Μαντέλη, Τσουκάτου, Siemens και συνεχίστηκε επί εποχής Καραμανλή, Αλογοσκούφη, Μέργου.

Τα ΦΕΚ υπάρχουν, τα αποδεικτικά στοιχεία υπάρχουν. Η διαφορά είναι ότι προς το παρόν οι ξένοι δανειστές των εγχωρίων τραπεζών, στους οποίους ξεφορτώνονται τα κόκκινα δάνεια, ενδιαφέρονται προς το παρόν μόνο για ακίνητα φιλέτα, για ξενοδοχειακές μονάδες και άλλες εγκαταστάσεις που θα φέρουν χρήμα, και όχι για το διαμέρισμα στο προάστιο μιας ελληνικής μεγαλούπολης, για παράδειγμα.

Όλα τα υποθηκευμένα δάνεια που είναι αδύνατο να αποπληρωθούν από τους δανειολήπτες υπό τις νέες συνθήκες οικονομικής πτώχευσης και δουλείας που διαμόρφωσε η ελληνική κυβέρνηση για το λαό είναι εν δυνάμει… αμανάτια για τα δάνεια που έλαβαν οι εγχώριες τράπεζες από τράπεζες του εξωτερικού, με βάση τις ειδικές διατάξεις νομοθετικού περιεχομένου των κυβερνήσεων Παπανδρέου, Παπαδήμου, Πικραμένου και Σαμαρά.

Δείτε το παρακάτω βίντεο για να ενημερωθείτε για το μεγάλο σκάνδαλο της τιτλοποίησης των δανείων που λάβαμε:

{youtube}ffZDE2fls94{/youtube}

{youtube}wscIzADZyVc{/youtube}

Οι εταιρίες ειδικού σκοπού δεν έχουν προς το παρόν στόχο να αναγκάσουν τη μεγάλη πλειονότητα του πληθυσμού της χώρας, τους δανειολήπτες που δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους, να επινοικιάσουν τα σπίτια που αγόρασαν και τους τα αρπάξανε οι εγχώριες τράπεζες και τα μεταβιβάσανε κατόπιν στους ξένους.

Πάγωμα πλειστηριασμών για τα μάτια του κόσμου

Ας μη γελιόμαστε. Οι τράπεζες και όχι οι δανειολήπτες έπεισαν την εκάστοτε ελληνική κυβέρνηση να αποφασίζει πάγωμα των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας αξίας κάτω των 200.000 ευρώ διότι διαφορετικά οι τράπεζες θα ήταν υποχρεωμένες να πληρώνουν χαράτσια και λοιπά έξοδα για κατοικίες που μπορούσαν μεν μέχρι πρόσφατα να κατασχέσουν άνετα, αλλά δεν μπορούν πλέον υπό τις σημερινές συνθήκες να πουλήσουν σε μια τιμή που θα τις συμφέρει.

Για τις κατασχεθείσες κατοικίες άνω των 200.000 ευρώ προφανώς οι πλειστηριασμοί ισχύουν διότι οι τράπεζες έβρισκαν και βρίσκουν ακόμα αγοραστές (προφανώς όχι μόνο Έλληνες). Για αυτό το λόγο, άλλωστε, η απόφαση για το πάγωμα είναι επίσης μια ασπιρίνη αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης ότι τάχα υπάρχουν και φιλολαϊκά μέτρα, παρότι μιλάμε για το αυτονόητο, το δικαίωμα στην επιβίωση κάθε ανθρώπου που αναγκάστηκε να λάβει δάνειο από την τράπεζα για να αγοράσει π.χ. ένα σπίτι!

Εδώ θα είμαστε και θα αντιστεκόμαστε, όταν κάποια στιγμή η κυβέρνηση βγει και πει ότι τελικά κερδίσαμε στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, και το πάγωμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας θα ισχύσει και το 2014 για το καλό του ελληνικού λαού, αλλά τώρα θα πρέπει να προχωρήσει σε διακανονισμούς με τις τράπεζες!

Στη σημερινή Ελλάδα, οι πλειστηριασμοί λεηλατημένων περιουσιών από τις τράπεζες γενικά έπρεπε να είχαν απαγορευτεί προ πολλού.

Πόσα μας χρωστάνε οι τράπεζες;

Στο κάτω κάτω οι τράπεζες έχουν ήδη εξασφαλίσει τόσα πολλά χρήματα όχι μόνο από τα υπερκέρδη τους σε βάρος των δανειοληπτών αλλά και από τα υπερκέρδη τους μέσω των ανακεφαλαιοποιήσεων που έχουν ξεπεράσει τα 250 δισεκ. ευρώ, όσο δηλαδή ήταν το ΑΕΠ της Ελλάδας το 2008, και έχουν θησαυρίσει από τις δραστηριότητές τους τόσο μέσα στη χώρα όσο και στο εξωτερικό.

Οι εγχώριες τρεις ισχυρότερες τράπεζες ανάγονται στις ισχυρότερες περιφερειακά στην περιοχή μας με τις συγχωνεύσεις όσο κι αν αυτό ακούγεται κουφό, διότι δεν πρέπει να ξεχνάμε τα εκατοντάδες υποκαταστήματά τους στο εξωτερικό και τους εκατομμύρια δανειοληπτών που απειλούν εκεί.

Επομένως, μια απλή κίνηση για να λυθεί και η κρίση των τραπεζών, οι οποίες την πτώχευσή τους την φόρτωσαν μέσω των Μνημονιακών κυβερνήσεων στη φτωχολογιά και στους υπόλοιπους συνεπείς φορολογούμενους, είναι να την πληρώσουν οι τράπεζες και όσοι άλλοι πραγματικά ευθύνονται, κομματόσκυλα και κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες που θησαύρισαν με τα λεφτά του ελληνικού λαού, όπως η οικογένεια Μπόμπολα. Και επιτέλους θα πρέπει επιτέλους να αποδοθεί δικαιοσύνη, μας χρωστάνε, δεν τους χρωστάμε!

Danioliptes.gr