Υπουργείο Οικονομικών ή Οίκος Δημοπρασίας της περιουσίας της Ελλάδας;

Όταν είσαι εργάτης των αφεντικών σου, είσαι πάντα εργάτης, είτε είσαι πρωθυπουργός, είτε υπουργός Οικονομικών, είτε διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας.

Σε αυτή την ανίερη συμμαχία Σαμαρά-Στουρνάρα-Προβόπουλου -αναγκαστική προφανώς ελέω τρόικας και όσων καρχαριών, συγνώμη επενδυτών, κρύβονται από πίσω που καθιστά τα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου ευρωπαϊκά, δηλαδή ελληνοτουρκικά, και ρίχνει τη χαριστική βολή της προδοσίας στην Κύπρο, σε αυτή την ανίερη συμμαχία dealers της περιουσίας του ελληνικού λαού που… θυσιάζεται για να σώσει τις εγχώριες τράπεζες και το σύστημα εξουσίας της κομματικής κρατικοδίαιτης ελίτ ποντάρουν ντόπιοι και ξένοι κερδοσκόποι.

Το πρόσωπο της οικονομικής κατοχής του ελληνικού λαού είναι άγριο. Απίστευτα πάρτι σπατάλης, όπως το 92.000 ευρώ διαφημιστικό βίντεο και η 10.000 ευρώ ταμπέλα για τις οθόνες των ηλεκτρονικών υπολογιστών, logo, του υπουργείου Τουρισμού εξακολουθούν να γίνονται στα υπουργεία και σε πάρα πολλές δημόσιες υπηρεσίες.

Απίστευτα ποσά παραμένουν στα χέρια των πιο επιτήδειων πλουσίων αντί να μπούνε στα ταμεία του κράτους που δεν φημίζεται να φεσώνει τους δικούς του ανθρώπους παρά μόνο τους συνεπείς φορολογούμενους και τους υπερχρεωμένους δανειολήπτες ξανά και ξανά και ξανά. Η εκάστοτε μνημονιακή κυβέρνηση «έκλεψε» πάνω από 243 δισ. ευρώ από την τσέπη της ηλικιωμένης αγρότισσας, του άνεργου, του συνάνθρωπού μας με αναπηρίες, οδήγησε στην ανεργία πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπους και τα έδωσε τζάμπα, χωρίς καμία ρήτρα εγγύησης, στις τράπεζες.

Κι αυτές θησαύρισαν κι άλλο με τα τοκογλυφικά δάνεια σε βάρος των Ελλήνων, και κατόπιν σε βάρος των Βούλγαρων, των Σέρβων, των Τούρκων και όπου αλλού στον πλανήτη έχουν υποκαταστήματα. Μια σειρά λανθασμένων οικονομικών μέτρων δήθεν για το κούρεμα του χρέους της Ελλάδας που οδήγησε στην κατακόρυφη αύξησή του μέσα σε αυτά τα τρία χρόνια από τότε που υπαχθήκαμε στο μνημόνιο μετέτρεψε τις ράπεζες σε κράτος και το κράτος σε τράπεζες να εξαρτώνται οι μεν από το δε και να ασελγούν στο πτώμα της οικονομίας των ελληνικών νοικοκυριών.

Η κυβέρνηση ετοιμάζει την κινεζοποίηση των μισθών 360 ευρώ βασικό σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και σύνταξη 360 ευρώ από το 2016.

Μέχρι τότε, οι φοροφυγάδες θα κυκλοφορούν ελεύθεροι και τα σπίτια που ανήκουν στους πολίτες, θα τα κατασχέσουν οι τράπεζες και θα τα ξεπουλάνε στην ιστοσελίδα του οίκου δημοπρασίας της περιουσίας της Ελλάδας. Dealers σπουδάσανε όπως αποδείχτηκε.

Όλα αυτά δείχνουν πόσο υπολογίζουν τους πολίτες όσοι κυβερνάνε με εντολές άνωθεν και προφανώς έξωθεν. Δεν ενδιαφέρονται αν θα τους γράψει η ιστορία με μελανά χρώματα, δεν ενδιαφέρονται για τον τόπο τους πραγματικά, παρά μόνο πώς θα προστατέψουν τα συμφέροντα όσων υπηρετούν. Και για αυτό είναι ικανοί για τα πάντα, ακόμη και να οδηγήσουν συμπολίτες μας στην αυτοκτονία για να σώσουν τις τράπεζες και τους κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες.

Για φυλακή βεβαίως φοροφυγάδων ούτε λόγος να γίνεται. Τους προστατεύουν κι αυτό αποδείχθηκε περίτρανα στην περίπτωση των εφοπλιστών, για τους οποίους η τρόικα ζήτησε να φορολογηθούν και η κυβέρνηση απάντησε αρνητικά, κάτι που αποδεικνύει ότι όπου θέλει η κυβέρνηση λέει όχι αλλά για να αναπληρώσει το κενό στις μειώσεις, φεσώνει και φεσώνει ξανά και ξανά τους πολίτες.

danioliptes.gr