Ούτε ένας βουλευτής δεν ρωτά πόσα χρωστάνε οι τράπεζες στο λαό

Ούτε ένας βουλευτής δεν βρέθηκε για να κάνει έστω μια επερώτηση προς την κυβέρνηση για τις απάτες των τραπεζών σε βάρος των πολιτών και επιτέλους ποιος ευθύνεται για το γεγονός ότι θυσιάζονται οι Έλληνες για να σωθεί το εγχώριο τραπεζικό σύστημα.

Πόσα δόθηκαν στις τράπεζες από την τρόικα από την έναρξη του Μνημονίου για να τα δανείσουν με ευνοϊκούς όρους για τους δανειολήπτες σε όσους ήθελαν να βελτιώσουν τις επιχειρήσεις τους και να προσλάβουν κι άλλους εργαζόμενους, αντί να απολύσουν;

Πόσα δόθηκαν στις τράπεζες από τα αποθεματικά του Δημοσίου.

Για ποιο λόγο ο λαός πληρώνει την κρίση των μελών των δ.σ. τραπεζών, κρατικοδίαιτων εταιριών, που βύθισαν το ελληνικό Δημόσιο και το εγχώριο τραπεζικό σύστημα στην υπερχρέωση και στον υπερδανεισμό;

Πόσα έφαγαν και ποια είναι τα λαμόγια αυτά στις τράπεζες και στις κρατικοδίαιτες εταιρίες που εξακολουθούν να θησαυρίζουν σε βάρος των συνεπών φορολογούμενων και να τους συμπεριφέρονται σαν να είναι κατώτερα όντα;

Πόσα χρήματα έχουν λάβει μέχρι τώρα οι τράπεζες από τους δανειολήπτες σε σύγκριση με όσα χρωστάνε σε ότι αφορά μόνο στο κεφάλαιο και όχι στους τόκους κλπ.;

Πόσα πλήρωσε ο λαός σε χαράτσια, φόρους αλληλεγγύης και λοιπά στο κράτος που κατόπιν τα χάρισε στις τράπεζες;

Αυτά δεν βρέθηκε να τα ρωτήσει ούτε ένας βουλευτής προς την κυβέρνηση Σαμαρά Βενιζέλου Κουβέλη.

Και δεν βρέθηκε να τα ρωτήσει ούτε ένας βουλευτής γιατί άραγε; Ακολουθούν όλοι τη γραμμή των κομμάτων τους και τους επιβάλλεται λογοκρισία; Η μήπως χόρτασαν κρατικό χρήμα και το στόμα τους μπούκωσε από τα χαρτονομίσματα των ευρώ;

Μήπως επειδή ανήκουν πλέον στο στρατόπεδο των εχόντων, των βολεμένων, των παράσιτων που δεν τους καίγεται καρφί τι θα απογίνουν οι συμπατριώτες τους και η πατρίδα τους αρκεί οι ίδιοι να αρπάξουν όσα δυνατόν περισσότερα μπορούν ώστε και τα δισέγγονά τους να είναι αφεντικά των δισέγγονων των συνεπών φορολογούμενων που στερούνται το φαΐ τους για να σωθούν -με τα πραξικοπηματικά μέτρα των εκάστοτε μνημονιακών κυβερνήσεων- οι τράπεζες, όπως είναι και οι ίδιοι σήμερα;

Δοσίλογοι, άλλοι περισσότερο, άλλοι λιγότερο, τί σημασία έχει;

Ο δοσιλογισμός παρέμεινε ατιμώρητος μετά την Κατοχή και οι γιοι των δοσίλογων ξεπουλάνε ξανά την Ελλάδα και υποδουλώνουν τον λαό της σε μια άθλια κερδοσκοπία στο όνομα της παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη και της αποσόβησης της κήρυξης πτώχευσης.

Να θυμήσουμε πόσα ψέματα μας φλόμωσαν οι Παπακωνσταντίνου, Σαχινίδης και Βενιζέλος για επιστροφή της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές το 2011 οι πρώτοι δύο, το 2014 ο τρίτος.

Πόσα ψέματα για να μην υπάρξουν αντιδράσεις από την σιωπηλή πλειονότητα των Ελλήνων που τίμια δουλέψανε για να ζήσουν αξιοπρεπώς και που εξακολουθούν να μη βγαίνουν στους δρόμους να διατρανώσουν το σταυρό του μαρτυρίου που καθημερινά σηκώνουν στο όνομα της διάσωσης των τραπεζών και της ελίτ λαμογιών.

Ελάχιστοι βουλευτές τόλμησαν να ασχοληθούν με το θέμα, όχι όμως, όσο θα έπρεπε. οι Νότης Μαριάς και Βασίλης Καπερνάρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων είχαν οχλήσει σχετικά τη Βουλή, αλλά περιορίστηκαν εκεί.

Οι υπόλοιποι τήρησαν σιγή ιχθύος, δυστυχώς. Ιδού πώς τοποθετήθηκε έκαστος για το θέμα στη Βουλή:

Οι κρατικές εγγυήσεις αθροιστικά στις τράπεζες, δηλαδή τα ποσά που έδωσαν οι κυβερνήσεις Σημίτη, Καραμανλή, Παπανδρέου, Παπαδήμου, Πικραμμένου και Σαμαρά στις τράπεζες ξεπέρασαν τα 233 δισ. ευρώ.

Τώρα, ο Στουρνάρας, ο οποίος θήτευσε σε δημόσιες θέσεις και σε δ.σ. τραπεζών ως γκόλντεν μπόι επί 20 και άνω χρόνια, δεν έχει να πει τίποτα άλλο πέρα από το ότι «δεν πρέπει να πάνε χαμένες οι θυσίες του λαού», (προφανώς εννοεί για τη διάσωση των τραπεζών) όποτε η κυβέρνηση επιχειρεί να περάσει κάποιο μέτρο εναντίον του λαού και υπέρ της αύξησης της κερδοσκοπίας υπέρ της ελίτ.

Έστω ένας βουλευτής να βρισκόταν να αποκαλύψει τι συμβαίνει θα ήταν αρκετό για να αφυπνιστούν πολλοί Έλληνες που κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου.

Για την ιστορία μόνο, από 11-Σεπ-2012 που κυρώνετε η Π.Ν.Π

το ποσόν που είχαν λάβει οι τράπεζες ήταν

163.000.000.000 €

Και πριν τα 40.000.000.000€. Το σύνολο λοιπόν είναι πλέον 203.000.000.000 €

Οι Βουλευτές που τα είχαν ψηφίσει για να δοθούν στις τράπεζες δεν ήξεραν – δεν γνώριζαν. 

Ακούστε λοιπόν στα video που ακολουθούν τις τοποθετήσεις τους.

Τσιμουδιά για τα 163.000.000.000 €.

Εισηγήτρια της ΝΔ Φεβρωνία Πατριανάκου

{youtube}AHQAtodgFiU{/youtube}

Τσακαλώτος – ΣΥΡΙΖΑ

{youtube}r4mJPzdp8kw{/youtube}

Κωνσταντινόπουλος – ΠΑΣΟΚ

{youtube}ykSfgvsy2IA{/youtube}

Μαριάς – Ανεξάρτητοι Έλληνες

{youtube}_SXt-yXeidk{/youtube}

Γερμενής – X.A.

{youtube}JlLnbfJ9xy8{/youtube}

Μιχελογιαννάκης – ΔΗΜ.ΑΡ.

{youtube}AynTFjHEzM4{/youtube}

Καραθανασόπουλος – KKE

{youtube}LjFQw6xAHTg{/youtube}

Μπέζας – Ν.Δ.

{youtube}7jfcvM8uS1s{/youtube}

Βαλαβάνη – ΣΥΡΙΖΑ

{youtube}wzuTE4oUVj0{/youtube}

Παυλόπουλος N.Δ.

{youtube}nHUqlTezDXw{/youtube}

Γεωργιάδης – Ν.Δ.

{youtube}8Ga05ztrcX8{/youtube}

Σταικούρας – Ν.Δ.

{youtube}UcJjptjevMo{/youtube}

Συνένοχοι στο έγκλημα θα είναι όσοι θα οδηγήσουν τον ελληνικό λαό στην εξαθλίωση για να σωθούνε οι τράπεζες που τόσο καιρό σώζανε με τα θαλασσοδάνειά τους την παρασιτική ελίτ που διαθέτει πλέον αρκετό χρήμα για να το μεταφέρει από τους τραπεζικούς λογαριασμούς που κρατά καλά κλειστούς στην Ελβετία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες σε πιο εξωτικούς προορισμούς, όπως τα νησιά Κέιμαν, αρκεί να γίνεται σωστά το ξέπλυμα χρήματος.

danioliptes.gr