Ο υπουργός δεν θέτει τις ίδιες …απαιτήσεις για τους εργαζομένους στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Ιδιαιτέρως μετά τις δηλώσεις μελών της ΕΚΤ και τις διαρροές από τις Βρυξέλλες, για την ανάγκη λήψης νέων μέτρων και νέες μειώσεις.
Όπως ενημερώνει ο υπουργός Οικονομικών, σε σχετική ερώτηση που έθεσε και ο βουλευτής της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης, «ήδη υπεγράφησαν οι σχετικές συμφωνίες μεταξύ των τραπεζών και των αντίστοιχων επιτρόπων (αναγνωρισμένου κύρους ελεγκτικές εταιρείες) που έχουν επιλεγεί βάσει πολύ αυστηρών κριτηρίων σύμφωνα με τις σχετικές δεσμεύσεις της χώρας μας προς τους εταίρους μας».
Όσον αναφορά το θέμα των αμοιβών των επιτρόπων που φημολογείται ότι θα αγγίζει το τρομακτικό ποσό των 800.000 ευρώ ετησίως ο υπουργός Οικονομικών, υπεραμύνθηκε της απόφασης, διευκρινίζοντας ότι το ποσό της αποζημίωσης θα ορίζεται και θα καταβάλλεται από τις τράπεζες σε συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και σε συνάρτηση με το μέγεθος της τράπεζας και τον χρόνο που θα αφιερώσουν για την αποκατάσταση των τραπεζών.
Ο υπουργός Οικονομικών σπεύδει ακόμη να επισημάνει ότι «αποτελεί κοινή πρακτική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού), στο πλαίσιο του Δικαίου Ανταγωνισμού της Ε.Ε. (και ειδικότερα το πλαίσιο των κρατικών ενισχύσεων), ο ορισμός επιτρόπων οι οποίοι, έπειτα από σχετική συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, επιβλέπουν την υλοποίηση των σχεδίων αναδιάρθρωσης που συμφωνούνται, κατά περίπτωση, μεταξύ των κρατών μελών».
Ο υπουργός Οικονομικών συνέχισε λέγοντας ότι η τοποθέτηση των επιτρόπων προβλέπεται στο Μνημόνιο για τις υπό αναδιάρθρωση τράπεζες της χώρας αδυνατώντας φυσικά να μας εξηγήσει πως γίνεται τα στελέχη που έρχονται να σώσουν τις τράπεζες, είναι δυνατόν να αμείβονται με ποσά που όχι απλώς είναι τεράστια αλλά και προκλητικά, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση ζητάει από τους εργαζομένους να αμείβονται με λιγότερα από 500 ευρώ τον μήνα.
Ο κύριος Γιάννης Στουρνάρας, υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας ζητάει από τους έλληνες εργαζομένους που προσπαθούν να στηρίξουν την πραγματική ελληνική οικονομία να αμείβονται με 6.000 ευρώ ετησίως ανεξαρτήτως σπουδών και προσφοράς στην εργασία τους.
Την ίδια στιγμή θεωρεί απολύτως φυσιολογικό και αποδεκτό να τοποθετούνται ξένοι «φωστήρες» για την διάσωση των τραπεζών, να αμείβονται με τρομακτικά ποσά, ενώ δεν αποτελούν μέρος της ελληνικής οικονομίας σαν καταναλωτές.
Στέφανος Τσουλάκης από toxrima
Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.