Έβαλαν τους λύκους να «φυλάνε» για τις τσέπες των δικών τους ότι μας έχει απομείνει

Ποιος κυβερνάει αυτή τη χώρα είναι το συνεχές ερώτημα και μιας κι έρχονται εκλογές αναρωτιόμαστε κι εμείς ποιος θα μας απαντήσει με ειλικρίνεια. Ας δούμε τα πράγματα λίγο απλά.

Αν βάλουμε στο ίδιο τραπέζι τον Σαμαρά, τον Προβόπουλο, τον διοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και τον πρόεδρο της Κίνας τότε η κορυφή της πυραμίδας ξεκινά από τον τελευταίο και καταλήγει στον πρώτο. 

Αν βάλουμε στο ίδιο τραπέζι μόνο τον Σαμαρά και τον Προβόπουλο, οι λιγότεροι ενημερωμένοι θα πούνε ότι ο Σαμαράς είναι στην κορυφή, οι καλά ενημερωμένοι θα πούνε ότι ο Προβόπουλος είναι στην κορυφή και οι ενημερωμένοι που διασταυρώνουν τις πληροφορίες τους θα πούνε ότι και οι δύο είναι στην κορυφή. 

Τράπεζες και κράτος είναι το ένα και το αυτό στην Ελλάδα. Ο Προβόπουλος από νούμερο δύο στην ιεραρχία της Πειραιώς έγινε διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, και μετέτρεψε την Πειραιώς από τράπεζα προς πτώχευση σε υπερτράπεζα, ο Γιάννης Στουρνάρας από την Εμπορική Τράπεζα έγινε υπουργός Οικονομικών, ο Γιάννης Θεοχάρης από τη Lehman Brothers (φούσκα με θύματα εκατομμύρια ζημιωθέντες) και την Ασπίς Πρόνοια (φούσκα με θύματα εκατοντάδες χιλιάδες ζημιωθέντες) έγινε γενικός γραμματέας των Πληροφοριακών Συστημάτων που σημαίνει ότι ο άνθρωπος που ε τα πληροφοριακά συστήματα των πελατών σε αυτές τις δύο εταιρίες-φούσκες θα ελέγχει τα προσωπικά δεδομένα όλων των Ελλήνων και μαντέψτε ποιους θα βάλει στο στόχαστρο.  

Ο… εφιάλτης των τραπεζών ήταν ανέκδοτο!

Τα ίδια ΜΜΕ που πλασάρουν την υποτιθέμενη ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια ως σωτηρία των δανειοληπτών πλάσαραν και ως Κέρβερους κατά των τραπεζών για να πάψουν να αισχροκερδούν σε βάρος των πολιτών τους Επιτρόπους που υποτίθεται ότι θα τις ελέγχουν. Ο μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, Χαράλαμπος Κύρκος, του οποίου η θητεία δεν ανανεώθηκε από την τρόικα, προσελήφθη από την ελεγκτική εταιρία Grant Thornton που διορίστηκε από το ίδιο ως «Επίτροπος» αναλαμβάνει την εποπτεία του ομίλου Εθνικής-Eurobank. 

Το εάν ο κ. Κύρκος θα ασχοληθεί με την τραπεζική εποπτεία και θα ελέγξει πρώην συναδέλφους του για λογαριασμό πρώην εργοδότη του, είναι ένα καλό ερώτημα.

Η KPMG που επίσης έχει αναλάβει ρόλο Επιτρόπου στον όμιλο της Πειραιώς έχει υψηλόβαθμο συνεργάτη την Μαρίνα Καπετανάκη, σύζυγο του Άνθιμου Θωμόπουλου που από τον Δεκέμβριο του 2012 έχει υψηλόβαθμη θέση στην εν λόγω τράπεζα.

Οι τραπεζοϋπάλληλοι της Αγροτικής, όταν βρέθηκαν ξαφνικά να ανήκουν στην Πειραιώς και με το ένα πόδι στην απόλυση, αποκάλυψαν κάποιες αλήθειες στις διαμαρτυρίες τους. Κάλλιο αργά παρά ποτέ… Ιδού μερικά από τα συνθήματα που φώναξαν σε παλαιότερες διαμαρτυρίες τους.

 

*Όλοι στον αγώνα για την αγροτική, ο Σάλας θα σας φάει τα σπίτια και τη γη

*Είναι μεγάλη η μπουνιά της Αγροτικής, Σάλα το δωράκι σου δε θα το χαρείς

*Λερναία ύδρα έχουμε πρωθυπουργό στη χώρα, Κουβέλης, Μπένι, Σαμαράς τα ξεπουλάνε όλα

*Προβόπουλε η Πειραιώς σου τα’ βαλε στην τσέπη, παιδί του Σάλα είσαι και συ κάτω απ’ την ίδια σκέπη

*Με ξεπουλήματα μας ρίχνετε στην πείνα, ετούτη η κυβέρνηση θα πέσει σε ένα μήνα

*Αυτό, αυτό, αυτό είναι σωστό, Στουρνάρας και Προβόπουλος στον Κορυδαλλό.

danioliptes.gr