Έβαλε φρένο η κυβέρνηση στο πλιάτσικο, έρχονται εκλογές…

Έρχονται εκλογές! Δεν εξηγείται αλλιώς γιατί ξαφνικά η κυβέρνηση – και ειδικότερα ο πρωθυπουργός και το στενό περιβάλλον του εντός της Νέας Δημοκρατίας – παρουσιάζουν ξαφνικά διαλλακτικό πρόσωπο προς την κοινωνία. Φαντάζει με πρωταπριλιατικό αστείο, αλλά καθημερινά διαπιστώνουμε ότι καταβάλλεται μια προσπάθεια για εκτόνωση της οργής της κοινωνίας. 

Το διαπιστώσαμε και στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Radio1d.gr και στην εκπομπή των Μίνας Αφεντούλη και Δημήτρη Ουζουνίδη ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης, ο οποίος ζήτησε από τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, με επερώτηση που κατέθεσε να του εξηγήσει και να εξηγήσει και στους υπόλοιπους Έλληνες με ποιον τρόπο θα προστατευθούν οι δανειολήπτες από την μεταπώληση δανείων τους από τις εγχώριες τράπεζες προς ξένες τράπεζες και σε εταιρίες ειδικού σκοπού (δηλαδή μεσάζοντες δανείων σε ρευστό προς τράπεζες έναντι εκχώρησης δανείων τους, και όχι μόνο «κόκκινων»), τα λεγόμενα και distress funds, τα οποία αγοράζουν χαρτοφυλάκια δανείων και πιέζουν για την αποπληρωμή των οφειλών αυτών.

«Ελλοχεύει ο ορατός κίνδυνος τα distress funds να αποκτήσουν δάνεια ελληνικών τραπεζών σε τιμή ευκαιρίας και εν συνεχεία να αισχροκερδήσουν στρεφόμενοι νομικά κατά των δανειοληπτών, που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν εμπρόθεσμα στις υποχρεώσεις τους, προκειμένου να εισπράξουν έστω και ένα χαμηλό ποσοστό της απαίτησής τους, το οποίο όμως θα είναι σαφώς υψηλότερο σε σχέση με το ευτελές τίμημα που κατέβαλαν στην τράπεζα για την αγορά του δανείου», σημειώνει ο βουλευτής.

Πώς θα προστατευθούν οι Έλληνες δανειολήπτες από τις ασύδοτες και ανεξέλεγκτες κερδοσκοπικές διαθέσεις των distress funds ρωτάει ο κ. Μιχελάκης και ο υπουργός Οικονομικών βάζει την ερώτησή του στο συρτάρι καθώς προέχει να παραχωρήσει συνεντεύξεις σε ξένα ΜΜΕ, δηλώνοντας ότι «περάσαμε τα χειρότερα». 

Περιμένουμε με ανυπομονησία την απάντηση του κ. Στουρνάρα για το θέμα.

Όπως περιμένουμε με αγωνία τί θα αποφασιστεί και για το νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Ας μη τρέφουμε αυταπάτες, πάντως. Δεν ακούμε για την επιβολή νέων αντιλαϊκών μέτρων, δεν ακούμε για δήθεν μεταρρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια ή για τον νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, παρά μόνο σποραδικές πλέον πληροφορίες που διαρρέουν στο Ιντερνετ και στις εφημερίδες που πρόσκεινται στην κυβέρνηση.

Ξαφνικά, τα κυβερνητικά μέτρα δεν ακούγονται, όπως δεν ακούγονται και τα πρωτοκλασάτα κυβερνητικά στελέχη, ενώ δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν κλείσει δεκαετίες σε υψηλά αθόρυβα και αθέατα πόστα με παχυλότατους μισθούς, όπως ο Γιώργος Μέργος, καθαιρούνται ή εξαφανίζονται από το προσκήνιο αν τυχόν προκαλέσουν με δηλώσεις ή με πράξεις τους την κοινωνία. Βεβαίως, δεν ισχύει το ίδιο με τους βουλευτές.

Έχουμε καιρό να ακούσουμε για νέα σκάνδαλα βουλευτών και αναρωτιόμαστε τί έγινε τελικά με εκείνη την Προανακριτική για τη λίστα Λαγκάρντ.

Έχουμε την αίσθηση ότι κάποιο μαγικό χέρι την τελευταία στιγμή απομακρύνει τα βρώμικα χέρια των κυβερνώντων να αγγίξουν το σώμα του πληγωμένου λαού κι αυτό το μαγικό χέρι ίσως είναι οι ξένοι δανειστές που προφανώς δεν ενδιαφέρονται τόσο για ρευστό -έτσι κι αλλιώς έχουν κερδίσει πολλά η Γερμανία και άλλοι εταίροι μας από την κρίση στην Ελλάδα και στον ευρωπαϊκό νότο γενικά- όσο για να θέσουν υπό έλεγχο την περιουσία και τα έσοδα όχι μόνο του κράτους των Ελλήνων αλλά και των Ελλήνων γενικότερα.

Η τρόικα προειδοποίησε για κοινωνική έκρηξη στην Ελλάδα και αμέσως η κυβέρνηση έβαλε φρένο στην οικονομική εξόντωση και υποδούλωση του λαού στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα που με τη σειρά του είναι έρμαιο ήδη των ξένων distress funds και των ξένων τραπεζών και επενδυτικών οίκων. Έρχονται εκλογές… Και σε αυτές τις εκλογές, όπως στις προηγούμενες, θα μας μιλήσουν για διλήμματα και ψήφο ναι ή όχι και λοιπά και λοιπά.

Η ουσία είναι ότι κανείς δεν απαντάει στο ερώτημα αν θα εκπληρώσουν τις υποσχέσεις που δίνουν στο λαό ότι θα αγωνιστούν για αυτόν ή για τα μικροκομματικά συμφέροντα και τα συμφέροντα των φίλων τους και των ες αεί φίλων των πάσης φύσεως και κάθε ιδεολογικής απόχρωσης κυβερνήσεων που ονομάζονται τράπεζες.

danioliptes.gr