Απέφυγε να σχολιάσει το «πραξικόπημα» Σόιμπλε

Λέξη δεν είπε ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης για την «ντιρεκτίβα» του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε  οποίος ούτε λοίγο ούτε πολύ έδωσε εντολή να μην περάσει η συμφωνία μεταξύ Ν. Αναστασιάδη και τρόικα (καθώς το Εurogroupμόνο συμβολική παρουσία είχε) από την Βουλή των Αντιπροσώπων.

Ο  Σόιμπλε είχε πει πως «η Επιτροπή μας πληροφόρησε σήμερα ότι η απαραίτητη νομοθεσία για την εφαρμογή όσων συμφωνήθηκαν έχει ήδη κυρωθεί. Πρόσθετη νομοθεσία θα ήταν αναγκαία μόνον εάν επιβαλλόταν φορολόγηση σε ανασφάλιστες καταθέσεις, αλλά όχι για την αναδιάρθρωση των εν λόγω τραπεζών», πρόσθεσε ο Σόιμπλε, αναφερόμενος στους όρους της συμφωνίας που ενέκρινε –υποτίθεται-  το Eurogroup.

Έτσι με την «εντολή» Σόιμπλε οι διαδικασίες εφαρμογής της πρωτοφανούς κατάσχεσης των καταθέσεων στην Τράπεζα Κύπρου -που αν και το ακριβές ποσοστό δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό αυτή δεν αναμένεται να είναι μικρότερη του 30%-  θα είναι με την διαδικασία του κατεπείγοντος. Σε αυτό ακριβώς το μείζον θέμα ο πρόεδρος της Κύπρου απέφυγε να αναφερθεί στο σημερινό διάγγελμά του.

defencenet