Κόκκινα δάνεια, κόκκινες γραμμές και… κόκκινα φανάρια

Θα ήταν για γέλια, αν δεν ήταν για κλάματα το νέο μπρος-πίσω της κυβέρνησης για το τεράστιο πρόβλημα της οικονομικής εξόντωσης των δανειοληπτών που ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ να πληρώσουν τις τράπεζες.

 

Απέδειξαν για άλλη μια φορά οι κυβερνώντες ότι ζουν στον γυάλινο κόσμο τους και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να μη χάσουν οι ίδιοι και οι φίλοι τους οι τραπεζίτες δίχως να δίνουν δεκάρα για τους υπερχρεωμένους Έλληνες, ανυπολόγιστος αριθμός των οποίων πλέον ζει χάρη σε δομές αλληλεγγύης ή με ελεημοσύνη και χάρη στα συσσίτια που οργανώνουν άνθρωποι που πιστεύουν στην αλληλοβοήθεια. 

 

Είναι εκτός πραγματικότητας η τρόικα και η κυβέρνηση όταν μιλάνε για ρύθμιση δανείων. Είναι τόσο απορροφημένες από την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τα δικά τους και των δικών τους ανθρώπων που ακόμη και τα παπαγαλάκια τους έχουν χαθεί στη… μετάφραση. 

 

Τζάμπα ξοδεύουν το σάλιο τους

 

Την ώρα που το Eurogroup ετοιμάζεται να βάλει ταφόπλακα στις οικονομίες των απλών πολιτών των κρατών-μελών της ευρωζώνης, των νοτίων κατά προτίμηση της Γερμανίας και των υπόλοιπων βορείων, τα κεντρικά δελτία ειδήσεων των συστημικών τηλεοπτικών καναλιών μετέδιδαν με τις σάλπιγγες να ηχούν αρχικά από τους τηλεπαρουσιαστές ότι επιτέλους κυβέρνηση και τρόικα καταλήξανε σε συμφωνία για τα κόκκινα δάνεια για να μεταδώσουν κατόπιν οι οικονομικοί… ρεπόρτερ ότι τελικά η ρύθμιση είναι μόνο για… ενήμερους δανειολήπτες (πάρντόν;) και όχι για τους δανειολήπτες.

 

Μόλις άκουγαν την ανταπόκριση των οικονομικών ρεπόρτερ, οι τηλεπαρουσιαστές από χαμογελαστοί αποκτούσαν βλοσυρό ύφος και μόνο κλάμα δεν έριχναν που η ρύθμιση δεν αφορά όλους τους δανειολήπτες.

 

Αλλά για να μην αφήσει τους καναλάρχες και τους υπαλληλίσκους τους να οδείρονται με μαύρο δάκρυ, η κυβέρνηση έδωσε τροφή για να ξεράσουν νέα προπαγάνδα, διαρρέοντας την πληροφορία ότι θα βελτιωθεί ο νόμος Κατσέλη για να υπάγονται σε αυτόν όλοι οι δανειολήπτες που δεν είναι… ενήμεροι, δηλαδή έχουν σταματήσει να πληρώνουν έστω και ένα ευρώ σε δόσεις στις τράπεζες για πλέον των τριών μηνών. 

 

Η φαρσοκωμωδία δεν τελείωσε εκεί. Λίγες ώρες, αφού οι τηλεπαρουσιαστές και οι οικονομικοί ρεπόρτερ έκαναν τη δουλειά των αφεντικών τους και ησυχάσανε, μάθαμε από τις ιστοσελίδες στο Διαδίκτυο που προσκυνάνε τις τράπεζες και την ολιγαρχική – μνημονιακή πολιτική ότι τελικώς τρόικα και κυβέρνηση δεν τα βρήκανε για τα κόκκινα δάνεια. Που δεν τα βρίσκουν ακριβώς;

 

Στο τελικό ποσό που θα πάρουν οι golden boys ως δήθεν αποζημίωση για τις επισφάλειες από τις υποτιθέμενες ρυθμίσεις που οι καημένες θα αναγκαστούν να αποδεχτούν από τους φτωχότερους και μεσαίας οικονομικής κατάστασης Έλληνες και μετανάστες που στερούνται πλέον το ψωμί για να παραμείνουν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους στο κράτος;

 

Άδικα ξοδεύουν τα λεφτά των λαών για να κάνουν τις συναντήσεις τους εκεί στο Eurogroup, άδικα σπαταλά χρήμα η δαχτυλοδειχτούμενη κυβέρνηση της Ελλάδας ως κυβέρνηση-παράδειγμα προς αποφυγή για τους φοιτητές Πολιτικών Επιστημών σε όλο τον πλανήτη πλέον για να μας πείσει ότι δεν θα πάνε χαμένες οι θυσίες του λαού για να σώσουν οι ίδιοι τους εαυτούς τους, τα υπόλοιπα παράσιτα της ελίτ και τα golden boys που μοιράζανε με τα λεφτά του λαού θαλασσοδάνεια στους υμέτερους, άδικα ξοδεύουν το σάλιο τους τα παπαγαλάκια τους.

 

Ότι ρύθμιση και να κάνουν, ότι απόφαση και να πάρουν στο Μέγαρο Μαξίμου, στο Βερολίνο, στο Δουβλίνο, στη Νυρεμβέργη, δεν πείθουν κανένα ότι το κάνουν για το καλό του λαού ή για το καλό των δανειοληπτών.

 

Το κάνουν για το καλό το δικό τους και των τραπεζών που βλέπουν σαν εφιάλτη τον νόμο 3869/2010 για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, τον Σύλλογό μας και τις ενώσεις που πραγματικά παλεύουν για τους υπερχρεωμένους κατοίκους αυτής της χώρας και όχι για τους επιτήδειους που το μόνο που τους νοιάζει είναι πώς θα αρπάζουν κοινοτικές επιδοτήσεις και κονδύλια ως ΜΚΟ αλλά και μίζες από τις τράπεζες για να ξεγελάνε τους δανειολήπτες. 

 

Χειρότερα και από τη Μεγάλη Ύφεση

 

Ότι ρύθμιση και να κάνουν, ξέρουν πολύ καλά τι θα πάρουν από τη στιγμή που ΜΜΕ, τα οποία οι ίδιοι έχουν κορώνα στο κεφάλι τους και τα επικαλούνται για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα όταν τους συμφέρει, αποκαλύπτουν ότι η κατάσταση στη χώρα μας είναι χειρότερη από ότι ήταν στις ΗΠΑ στα πέντε χρόνια της Μεγάλης Ύφεσης. 

 

Σύμφωνα με την εφημερίδα των ΗΠΑ, New York Times, «στα πέντε χρόνια της Μεγάλης Ύφεσης, ένας στους πέντε εργαζόμενους στις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν άνεργος. Η οικονομία ήταν σχεδόν 20% μικρότερη το 1934 από ό, τι ήταν το 1929. Οι Έλληνες θα εύχονταν να ήταν τόσο καλά».

 

Άλλωστε, η ΓΣΕΒΕΕ ανακοίνωσε ότι η ανεργία εκτοξεύθηκε στο 27,2% τον Ιανουάριο, δηλαδή 1.300.000 άνεργοι, ότι 200.000 επιχειρήσεις έβαλαν λουκέτο από το 2009 μέχρι σήμερα και ότι η ανεργία θα ξεπεράσει το 30%, η ύφεση, δηλαδή η μείωση του ΑΕΠ, το 4,1% και θα κλείσουν 61.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

 

Οι συνταξιούχοι είναι αυτοί που πλήρωσαν με το χειρότερο τρόπο τον λογαριασμό του μνημονίου, το 2009 οι συνταξιούχοι με σύνταξη κάτω από 500 ευρώ δεν ξεπερνούσαν τις 600.000 σήμερα είναι 1,5 εκατομμύριο. Σήμερα μετράμε δέκα έκτακτες εισφορές, το 2009 τα έσοδα από τη φορολογία ακινήτων ήταν 550 εκατ. ευρώ σήμερα αναζητούν3,2 δισ. ευρώ. Ο φόρος στα καύσιμα το 2009 στα 1000 λίτρα ήταν 20 ευρώ, σήμερα  330 ευρώ.

 

Και όλα αυτά τη στιγμή που οι μισθοί για όσους έχουν δουλειά μειώνονται σε ποσοστό όσο σε καμία άλλη χώρα στον κόσμο.

 

Η σκληρή πραγματικότητα αποκαλύπτει ότι ένας στους δύο δεν εργάζεται και ότι τα περισσότερα καταστήματα είναι κλειστά παρά ανοιχτά και ότι τα περισσότερα διαμερίσματα είναι άδεια παρά ανοιχτά, μια κατάσταση δηλαδή που θυμίζει τα χωριά-φαντάσματα στις περιοχές της χώρας μας που ερήμωσαν λόγω της αστυφιλίας και της μετανάστευσης στο εξωτερικό. 

 

Τέτοια σκηνικά συναντήσαμε μόνο στη διάρκεια της Κατοχής και αυτό δεν είναι τυχαίο από τη στιγμή που οι βασικοί υπεύθυνοι εμπνευστές και διεκπεραιωτές για την οικονομική υποδούλωση της χώρας μας είναι η γερμανική καγκελαρία και οι φίλοι της ή καλύτερα συνεργάτες της στην Ελλάδα και στην υπόλοιπη Ευρώπη. 

 

Το παραδέχονται οι ίδιοι οι Γερμανοί, οι οποίοι βεβαίως καμία σχέση δεν έχουν με τους εκεί εξουσιαστές τους που επίσης είναι υπηρέτες συμφερόντων της εκεί ολιγαρχίας. Η εφημερίδα Tagesspiegel του Βερολίνου δημοσιεύει σχετικά ότι «καμιά άλλη χώρα κατοχής όπως η Γερμανία δεν κατέστρεψε τόσο, όσο την Ελλάδα. 130.000 άμαχοι, γυναίκες και παιδιά, εκτελέστηκαν ως δήθεν αντίποινα για τις επιθέσεις των ανταρτών. 70.000 Εβραίοι οδηγήθηκαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, 300.000 έπαθαν κρυοπαγήματα και πείνα επειδή οι Γερμανοί κατέσχεσαν τρόφιμα και καύσιμα. Το 50% των υποδομών της χώρας και το 75% της βιομηχανίας καταστράφηκαν». 

 

Κι όλα αυτά μια ημέρα αφού ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, έδειξε για άλλη μια φορά το πραγματικό πρόσωπο της γερμανικής καγκελαρίας ότι συμπεριφέρεται στην Ελλάδα σαν να πρόκειται για κατακτημένη χώρα, δηλώνοντας ότι δεν υπάρχει ελπίδα να δώσει η Γερμανία έστω ένα ευρώ για τα εγκλήματα των προγόνων της στην Ελλάδα πριν από πάνω από μισό αιώνα και ότι καλά θα κάνει ο ελληνικός λαός να συνεχίσει να πληρώνει τους μαφιόζους που τον καταδυνάστευσαν τόσες δεκαετίες ώστε και εκείνοι με τη σειρά τους να κρατήσουν τα ρέστα και να δώσουν τη μερίδα του λέοντος του πλούτου των συμπατριωτών τους στον «Νονό» της ευρωζώνης και όποιον κρύβεται πίσω από αυτούς.

 

Που έχουν οδηγήσει τους Έλληνες που πλέον ζούνε με το μεροκάματο καθημερινά; Πάντως, σίγουρα όχι σε οίκο ανοχής με κόκκινα φανάρια. Στους οίκους ανοχής αν μη τι άλλο υπάρχει οργάνωση! 

  

danioliptes.gr