Φιάσκο είναι οι ρυθμίσεις για τους δανειολήπτες ενώ οι πολιτικές της κυβέρνησης οδηγούν σε αδιέξοδο, δήλωσε στο Radio1d.gr η βουλευτής Ανεξάρτητων Ελλήνων, Ραχήλ Μακρή.
«Δεν ζούμε σε καθεστώς δημοκρατίας δυστυχώς, είμαστε αποικία της Γερμανίας και των φίλων της στον ευρωπαϊκό βορρά, βλέπουμε άλλωστε πώς ο πλούτος συσσωρεύεται στον ευρωπαϊκό Βορρά από τον νότο. Στην Ελλάδα βρήκαν πρόσφορο έδαφος με αυτή την κατάσταση που υπήρχε, βρήκαν πρόθυμους ανθρώπους που δέχτηκαν να μετατρέψουν την Ελλάδα και τους Ελληνες σε πειραματόζωα κι αυτό το αντιλαμβάνονται ολοένα και περισσότεροι Ελληνες», δήλωσε η κα. Μακρή, συμφωνώντας με την άποψη ότι ουσιαστικά ζούμε σε καθεστώς πτωχοτραπεζοκρατίας και ολιγαρχίας μιας ελίτ των μεγαλύτερων μπαταχτσήδων προς τις τράπεζες και το Δημόσιο που θησαύρισαν με τα λεφτά του λαού.
Στην ερώτησή μας ποιος κάνει κουμάντο σε αυτή τη χώρα, η κα. Μακρή απάντησε ότι η τρόικα και οι επιστάτες της στην κυβέρνηση και τις τράπεζες κάνουν κουμάντο και ότι όλα τα περί ρυθμίσεων για κόκκινα δάνεια είναι παραμύθια της χαλιμάς, ενώ στην ερώτησή μας αν προτίθενται οι Ανεξάρτητοι Ελληνες να προωθήσουν ρύθμιση που θα καλύπτει το 90% των δανειοληπτών που δεν έχουν να πληρώσουν τις τράπεζες μας παρέπεμψε στις ενέργειες που έκαναν στο παρελθόν.
«Η τρόικα δεν επιτρέπει στην κυβέρνηση να προχωρήσει στη ρύθμιση κόκκινων δανείων και αν το κάνουν, θα το πράξουν έτσι ώστε να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των τραπεζιτών, για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών», είπε.
Στην ερώτησή μας για ποιο λόγο οι βουλευτές των τριών κυβερνητικών κομμάτων χάρισαν ασυλία στους τραπεζίτες για τα θαλασσοδάνεια, δηλαδή τα δανεικά και αγύριστα, που χορήγησαν στους δικούς τους ανθρώπους, τα οποία αθροιστικά υπολογίζονται σε ένα ποσό που ανέρχεται σε δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ και ενδεχομένως να πλησιάζει σχεδόν το 20%-30% του σημερινού ΑΕΠ της χώρας.
«Τρόικα, ελίτ, τράπεζες κάνουν κουμάντο»
«Η ελίτ και οι τράπεζες κάνουν κουμάντο. Πώς χάρισε σχεδόν σε έναν ιδιώτη το κράτος μια μεγάλη δημόσια τράπεζα, την ATEbank (Αγροτική Τράπεζα)», δήλωσε η κα. Μακρή, αναφερόμενη στον διοικητή της Τράπεζας Πειραιώς, Μιχάλη Σάλλα, ενώ υπενθύμισε και το σκάνδαλο με την υποβάθμιση, απαξίωση και τελικά πώληση έναντι πινακίου φακής σε ιδιώτες του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.
«Αν ήθελε το κράτος θα είχε προβεί σε άλλες ενέργειες. Οι πολιτικές αυτές οδηγούν σε αδιέξοδο, έχουν διαλύσει τον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα. Κι επιπλέον φέρνει εκ του πονηρού την τροπολογία για την ασυλία όσων υπέγραψαν για να δοθούν θαλασσοδάνεια», δήλωσε για την (ν)τροπολογία ασυλίας στα golden boys που ψηφίστηκε στη Βουλή πριν λίγες ημέρες η οποία πρόσθεσε ότι θα στηρίξει την πρόταση του ανεξάρτητου βουλευτή Αχαΐας, Νίκου Νικολόπουλου, να αποσυρθεί άμεσα η (ν)τροπολογία, υπενθυμίζοντας παράλληλα την καταγγελία του κ. Νικολόπουλου ότι στενή συγγενής ενός εκ των τριών βουλευτών της ΝΔ που εισηγήθηκαν τη (ν)τροπολογία εργάζεται στο γραφείο του πρωθυπουργού και πρόσθεσε ότι υπάρχουν πολλά μελανά σημεία για το θέμα.
«Η παρέα των νταβατζήδων»
Οσο για τους ολιγάρχες, όπως οι οικογένειες Μπόμπολα, Κόκκαλη, Βαρδινογιάννη που χρωστάνε δισεκατομμύρια ευρώ στις τράπεζες, η κα. Μακρή απάντησε ότι «πρόκειται για την παρέα των νταβατζήδων, την οποία υποσχόταν προεκλογικά ότι θα διαλύσει ο κ. Καραμανλής, αλλά τελικά κατάφεραν να τον διώξουν. Κάνουν κουμάντο στη χώρα, διότι μπορεί να χρωστάνε δισεκατομμύρια και να κυκλοφορούν ελεύθεροι την ίδια ώρα που ο Ελληνας πολίτης κινδυνεύει να φυλακιστεί για μικροοφειλές λίγων εκατοντάδων ή χιλιάδων ευρώ. Ευτυχώς που ο Άρειος Πάγος αποφάσισε να μην φυλακίζονται όσοι οφείλουν χρέη στο Δημόσιο κάτω των 10.000 ευρώ», είπε η κα. Μακρή.
Για την εισαγγελική έρευνα σε βάρος του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιώργου Προβόπουλου, από τους οικονομικούς εισαγγελείς Γ. Πεπόνη και Σ. Μουζακίτη μετά τις καταγγελίες του στελέχους του ΠΑΣΟΚ. Μιχάλη Καρχιμάκη, για την αδικαιολόγητη παράλειψη του να προχωρήσει σε έλεγχο υγείας των χαρτοφυλακίων των θυγατρικών των ανωνύμων των τραπεζών και των offshore που θα κατέγραφαν που πήγαν οι καταθέσεις των Ελλήνων φορολογούμενων από την ελεγκτική εταιρία Blackrock. Επίσης, η έρευνα αφορά στην τελική έγκριση από τον κ. Προβόπουλο της αγοράς του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της Proton Bank από τον Λαυρεντιάδη στις 30 Μαρτίου του 2010, ενώ υπήρχε αρνητική θέση των ελεγκτών της Τράπεζας της Ελλάδας στις 2 Μαρτίου του 2010 για την προέλευση των χρημάτων ότι δεν ήταν αποδεδειγμένα από ίδια διαθέσιμα με τα γνωστά αποτελέσματα από αυτή την έγκριση σε βάρος των καταθετών και του δημοσίου συμφέροντος.
Οι οικονομικοί εισαγγελείς Πεπόνης και Μουζακίτης θα ερευνήσουν επίσης το ρόλο του Προβόπουλου ως επικεφαλής αρμόδιου για τον έλεγχο και την εποπτεία στο πεδίο ευθύνης του.
«Ο Προβόπουλος δεν μας έδινε στοιχεία όταν του τα ζητήσαμε προεκλογικά σχετικά με το συνολικό ποσό που είναι διαθέσιμο στο δημόσιο ταμείο και την δημοσιοποίηση της έκθεσης της Blackrock. Αρνήθηκε, επικαλούμενος δήθεν τεχνική βλάβη στο Γενικό Λογιστήριο του κράτους που διήρκεσε δέκα ημέρες, κρατώντας το Γενικό Λογιστήριο κλειστό», δήλωσε η κα. Μακρή για το θέμα.
«Δεν αποδεχόμαστε Μνημόνιο και χρέος»
«Δεν αποδεχόμαστε ούτε το Μνημόνιο, ούτε το επαχθές χρέος και οι υπογραφές των εκάστοτε κυβερνήσεων για το Μνημόνιο δεν ισχύουν. Οι υποτιθέμενες δόσεις που ισχυρίζονται οι κυβερνώντες ότι θα δώσουν ανάσα, θα δώσουν ανάσα στις τράπεζες. Αναμένεται να ληφθούν και νέα μέτρα και φοβάμαι ότι ίσως επιχειρήσουν να επιβάλλουν νέο Μνημόνιο λόγω της έκθεσης της τρόικας για την εφαρμογή των μέτρων για φέτος και το 2014. Μας είπαν διάφορα ψέματα, όπως π.χ. για το χαράτσι, ότι δεν θα εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ. Κρίθηκε αντισυνταγματικό κι όμως η ΔΕΗ εξακολουθεί να εισπράττει το χαράτσι. Υποτίθεται ότι το μέτρο θα καταργούνταν, αλλά τελικά τα πήρε όλα πίσω η κυβέρνηση», είπε η κα. Μακρή.
«Κοινοβουλευτική δημοκρατία δεν υπάρχει»
«Δυστυχώς, κοινοβουλευτική δημοκρατία δεν υπάρχει», δήλωσε η κα. Μακρή.
«Μόνο τα 9 από τα 59 μέτρα που λαμβάνονται τίθενται προηγουμένως σε δημόσια διαβούλευση, ενώ η κυβέρνηση δεν απαντάει στις ερωτήσεις των βουλευτών των αντιπολιτευόμενων κομμάτων. Οσο η κυβέρνηση δεν πιάνει τους αριθμούς που θέλει η τρόικα, θα λαμβάνονται νέα μέτρα αυτόματα με τρόπο ώστε να μην φέρνει η κυβέρνηση σε δύσκολη θέση τους βουλευτές της να υπερψηφίσουν τα μέτρα ένας προς ένας αλλά με αδιαφανείς διαδικασίες, όπως το κατεπείγον, οι ειδικές πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, οι τροπολογίες της τελευταίας στιγμής. Ετσι συνέβη με την τροπολογία για την ασυλία στα στελέχη των τραπεζών, η οποία έγινε μεθοδευμένα μέσω του προέδρου της Βουλής και ακυρώθηκε η ονομαστική ψηφοφορία. Πώς είναι δυνατόν να υποτιμούν τη νοημοσύνη των Ελλήνων βουλευτών και να προωθούν τέτοιες επαίσχυντες ρυθμίσεις την τελευταία στιγμή», διερωτήθηκε για να απαντήσει ότι «κοροϊδεύουν και τους βουλευτές και τους Ελληνες πολίτες».
«Θέλουμε η χώρα να ελευθερωθεί»
Οσο για το τί συμμαχίες μπορούν να γίνουν υπέρ του ελληνικού λαού μελλοντικά, η κα. Μακρή απάντησε ότι «είναι λίγο αφελές να μιλώ για το τί θα γίνει μετεκλογικά. Εχουμε προτάσεις και πλάνα στο μυαλό μας. Είμαστε υπό κατοχή και θέλουμε η χώρα να ελευθερωθεί. Ο κόσμος πρέπει να αντιδράσει. Είναι φοβισμένος, έχουμε δει τα αποτελέσματα, όπως να ρίχνουν χημικά σε γυναίκες, παιδιά, άνδρες που συγκεντρώνονται στην Πλατεία Συντάγματος για να διαδηλώσουν. Ολοι μαζί ενωμένοι πρέπει να είμαστε και να μην παγιδευόμαστε από την προπαγάνδα των ΜΜΕ που επιχειρούν να στρέψουν τη μια κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης. Ας παραδειγματιστούμε από τους Ισπανούς και τους Πορτογάλους που παραδίδουν μαθήματα ενότητας. Να γίνει και στη χώρα μας», είπε.
danioliptes.gr
Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.