Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει
Θουκυδίδης
 
«Δεσμεύομαι για τον κατώτατο μισθό» είχε ισχυριστεί μόλις στις 18 Φεβρουαρίου αυτού του έτους ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς. 
 
Και την Κυριακή, με μια μονοκονδυλιά ο ίδιος ο πρωθυπουργός, το επιτελείο του, οι βουλευτές του κόμματός του και οι βουλευτές άλλων δύο κομμάτων αλλά και κάποιοι επισήμως ανεξάρτητοι βουλευτές διέγραψαν όσα είχαν ισχυριστεί πριν γίνουν εξουσία. Ολοι, άπαντες χωρίς καμία εξαίρεση. 
 
Το μεγάλο μας τσίρκο που ονομάζεται Βουλή είχε πρωταγωνιστές χθες στην ψηφοφορία για το Μνημόνιο 4, το πολυνομοσχέδιο ντε, και όλους τους αντιπολιτευόμενους βουλευτές. Απέδειξαν δια της ηχηρής «απουσίας» τους παρά την φυσική παρουσία τους στη Βουλή. 
 
Δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό. 
Πλήρως διασπασμένη όχι μόνο σε κόμματα ή ανεξάρτητους βουλευτές αλλά και σε συνιστώσες, στις οποίες οι πολιτικοί μπαινοβγαίνουν, η αντιπολίτευση αναλώθηκε για άλλη μια φορά να πείσει τους πάντες ότι έχει δεμένα τα χέρια και δεν μπορεί να κάνει τίποτα επιρρίπτοντας την ευθύνη για αυτό στην κυβέρνηση που έτσι κι αλλιώς δεν λειτουργεί δημοκρατικά ούτε καν στη Βουλή! 
Οι επιπτώσεις όμως αυτής της κατάστασης είναι εμφανείς. 
 
Η μαύρη εργασία οργιάζει στη χώρα, οι αριθμοί των ανασφάλιστων εργαζόμενων, των αυθαιρεσιών των εργοδοτών και περιστατικών προσλήψεων από την πίσω πόρτα ευδοκιμούν σε βάρος των ανέργων, νεότερων και παλαιότερων, που δεν έχουν καμία ελπίδα να βρουν μια εργασία, καθώς το αξιοπρεπής εργασία πλέον θυμίζει ανέκδοτο. 
 
Κι αυτό γιατί από τα πλέον επίσημα χείλη ακούμε το αυτονόητο. Οτι η ανεργία στην Ελλάδα είναι πολύ υψηλότερη από οποιοδήποτε άλλο κράτος-μέλος στην ΕΕ. ΑΝ συμπεριλάβουμε τους ανέργους που δεν είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ και είναι κυρίως νέα παιδιά, επισφαλώς εργαζόμενα, πολλά από την τρυφερή εφηβική ηλικία τους, τότε είναι εύκολο να κατανοήσουμε ότι δημιουργείται μια γενιά ανθρώπων που πέραν του ότι δεν έχουν γνώση των εργασιακών δικαιωμάτων τους, δεν έχουν πρόσβαση στην υπηρεσία και στα προγράμματα που υποτίθεται ότι καταπολεμούν την ανεργία.
 
Το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στην ευρωζώνη ήταν στη χώρα μας τον Ιανουάριο και έφτασε στο 27,2%, ξεπερνώντας ακόμη και την Ισπανία, όπου η ανεργία ήταν στο 26,7%, σύμφωνα με την έρευνα της Eurostat για τον Φεβρουάριο. 
 

Περίπου 19,2 εκατομμύρια άνθρωποι στην περιοχή της ευρωζώνης είναι άνεργοι, ο υψηλότερος αριθμός από το 1999. Λόγω της επισφαλούς εργασίας, της ανεργίας, της μείωσης μισθών και συντάξεων και της αύξησης φόρων,, ο πληθωρισμός μειώθηκε τον Απρίλιο στην ΕΕ στο 1,2%, που είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2010 και σημείωσε τη μεγαλύτερη μηνιαία μείωση σε περισσότερο από 4 χρόνια, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας.

 

danioliptes.gr

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.