Δικαιοσύνη περιμένουμε για τις καταγγελίες Καρχιμάκη κατά Προβόπουλου

Ποιος θα αναλάβει να αποδώσει δικαιοσύνη σχετικά με τις καταγγελίες του γ.γ. του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Καρχιμάκη, σε βάρος του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργου Προβόπουλου για μια σειρά παράνομων κερδοσκοπικών μεθοδεύσεων σε βάρος του ελληνικού λαού μετά από την παραίτηση του Γρ. Πεπόνη και Σπ. Μουζακίτη;

 

Ας προσπαθήσουμε να εξετάσουμε καταρχήν για ποιο λόγο παραιτήθηκαν οι δύο εισαγγελείς που μόνοι τους τα έβαλαν –χωρίς επιτυχία – με τα θηρία της παρασιτοκρατίας.

 

Λίγες μόλις ημέρες πριν ο Αρειος Πάγος κρίνει το θέμα της παραμονής ή μη των οικονομικών εισαγγελέων στη θέση τους, οι ίδιοι επέλεξαν την αιφνίδια παραίτηση, αποστέλλοντας επιστολή στο ανώτατο δικαστήριο με την οποία δήλωσαν ότι δεν επιθυμούν την ανανέωση της θητείας τους.

 

Η παραίτηση των κ. Γρ. Πεπόνη και Σπ. Μουζακίτη, που ήταν και οι πρώτοι εισαγγελείς που ανέλαβαν το συγκεκριμένο πόστο, δεν αναμενόταν, ενόψει μάλιστα και της σύγκλησης του Δικαστικού Συμβουλίου, που θα αξιολογούσε το σύνολο της θητείας τους.

 

Ωστόσο, στον Αρειο Πάγο έντονοι ήταν από καιρό οι προβληματισμοί για τη συνέχιση της θητείας τους διαβάζουμε στην Καθημερινή.

 

Στα «ΝΕΑ» μαθαίνουμε και την εξήγηση των ενδοιασμών του Αρείου Πάγου.

Δημοσίευμα στα «Νέα» – δεν τα αναφέρουμε τυχαία βλέπε εκδότης Ψυχάρης- αναφέρεται σε μια χυδαία προσπάθεια γελοιοποίησης της έρευνας που ξεκίνησαν, αλλά δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν ποτέ  σε βάρος του διοικητή της Τράπεζας, Γιώργου Προβόπουλου, οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης  για την συγκατάθεσή του στη χορήγηση θαλασσοδανείων από τις τράπεζες μέσω θυγατρικών και offshoreεταιριών σε υμέτερους σε κόμματα, Βουλή, κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες διαπλεκόμενων.

 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Προβόπουλος και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γιάννης Τεντές, εμφανίζονται να λοιδορούν τους παραιτηθέντες από την έρευνα εισαγγελείς. Ο Προβόπουλος φέρεται να είπε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ότι τα στοιχεία που του ζητήθηκαν θα τα στείλει στους αρμόδιους εισαγγελείς με τριαξονικό φορτηγό.  

 

Υποτίθεται ότι αυτό ήταν πλάκα δια στόματος ενός ανθρώπου που έχει λάβει τις πλέον καταστροφικές αποφάσεις σε βάρος του ελληνικού λαού από τότε που διοικεί την Τράπεζα της Ελλάδος ενώ την ίδια ώρα οι δικοί του άνθρωποι έχουν κερδοσκοπήσει απίστευτα από την τριετή κρίση, την οποία αυτός και οι ίδιοι προκάλεσαν.

 

Ομως, ο λαός μαθαίνει και ενημερώνεται.

 

Για ποιο λόγο ο Προβόπουλος απολαμβάνει μια ιδιότυπη ασυλία σε σημείο που χλευάζει ακόμη και εισαγγελικές έρευνες που τον αφορούν;

 

Από τη στιγμή που εφόσον επαληθεύεται το δημοσίευμα και ο κ. Τεντές έχει τόσο καλή σχέση με τον κ. Προβόπουλο πώς είναι δυνατόν να εμπιστευθεί ο ελληνικός λαός να αναλάβουν τη διεξαγωγή έρευνας εναντίον οποιουδήποτε αλήτη που κατέστρεψε την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό άνθρωποι, τους οποίους θα διορίσουν άνθρωποι όπως ο κολλητός του Προβόπουλου στη Δικαιοσύνη σε τόσο νευραλγικές θέσεις απόδοσης δικαίου;

 

Υπενθυμίζουμε ότι οι κ. Πεπόνης και Μουζακίτης κατά τη διάρκεια της θητείας τους, προχώρησαν με τόλμη σε έρευνες για σημαντικά θέματα, όπως η λίστα Λαγκάρντ, ανοίγοντας δεκάδες δικογραφίες, οι περισσότερες από τις οποίες δεν έχουν ολοκληρωθεί και βρίσκονται σε εκκρεμότητα. Μεταξύ των δικογραφιών που είναι σημαντικές είναι και αυτές για τις κομματικές χρηματοδοτήσεις.

 

Πληροφορίες ανέφεραν ότι οι οικονομικοί εισαγγελείς είχαν την άποψη, της δίωξης των υπευθύνων των κομμάτων, ακόμα και δύο πρώην και του νυν πρωθυπουργού, παρά την ψήφιση πρόσφατης τροπολογίας.

 

Μήπως αυτό ενοχλούσε τον κ. Προβόπουλο που έχει πετύχει ίσως σε παγκόσμια πρωτοτυπία να λάβει αποζημίωση 3,4 εκατ. Ευρώ για απόλυση σε μια θέση, στην οποία παρέμεινε ουσιαστικά και μετά από την απόλυσή του (δ.σ. στην Πειραιώς);

 

Εμείς περιμένουμε μόνο απονομή δικαιοσύνης και τη θέλουμε εδώ και τώρα.

Οι καταγγελίες σε βάρος του Προβόπουλου υπάρχουν και προέρχονται από πολλές κατευθύνσεις. Η πιο θορυβώδης καταγγελία ήταν εκείνη του γ.γ. του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Καρχιμάκη.

 

Είπε, μεταξύ άλλων, ο Καρχιμάκης για τον Προβόπουλο:

 «Είστε σε θέση να απολογηθείτε δημόσια που πήγαν τα ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ των Ελλήνων φορολογουμένων, καταθετών; Μην προσπαθείτε, να κρατηθείτε, με  διάφορες συμμαχίες   που θέλουν να συγκαλύψουν τις ύποπτες συμπεριφορές σας.

 

Αν δε, οι  εισαγγελείς  κάνουν σωστά την δουλειά τους  δεν σας σώζουν ούτε τα φροντιστήρια που διοργανώνετε σε ειδική αίθουσα στην Τράπεζα Ελλάδος για το τι θα  λένε οι μάρτυρες ,που θα κληθούν να καταθέσουν, να λένε δηλαδή  όλοι  τα ίδια, μη γίνει καμιά στραβή, και βρεθείτε προ απροόπτου.

 

Άλλωστε αν τα είχατε κάνει όλα σωστά τι λόγος υπήρχε να προετοιμάζετε τους ενδεχόμενους κληθέντες  να καταθέσουν για τις ύποπτες συμπεριφορές και πρακτικές, για τα λεφτά  των Ελλήνων φορολογουμενων που χάθηκαν…. προς λευκές και προς μαύρες τρύπες…;

 

Κύριοι  εισαγγελείς, κύριε Ν. Παντελή προϊστάμενε του οικονομικού εγκλήματος  οι υποθέσεις αυτές ας μη έχουν την τύχη που είχαν και οι υποθέσεις της φαυλότητας ,των ΔΟΜΗΜΈΝΩΝ ΟΜΟΛΌΓΩΝ που καθυστερούν στην ανάκριση περίπου επτά ΧΡΌΝΙΑ και δυστυχώς ξεχάστηκαν  από όλους σχεδόν  παρά το ότι συνέβαλαν στην κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων ,και ήταν  σε βάρος των Ελλήνων ασφαλισμένων και συνταξιούχων».

 

Ο Καρχιμάκης δεν περιορίστηκε εκεί: είπε ότι ο κηφήνας Προβόπουλος μιλάει για κηφήνες, ότι είναι ο εθνικός πληροφοριοδότης της τρόικας  και ότι είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος χρυσοκάνθαρος και ο πλέον ύποπτος για διάφορα.

 

Ναι μεν, αλλά….

Ο κ. Καρχιμάκης δεν θέλησε ποτέ παρά τις επανειλημμένες επαφές μας μαζί του να μιλήσει με το Radio1d.gr και να μας αποκαλύψει τι συμβαίνει. Αντίθετα, μάλιστα, το περιβάλλον του μας υποδεχόταν με αρκετή δόση ειρωνείας, την οποία ουδέποτε αντιληφθήκαμε.

 

Μυριζόμαστε ότι κάποιοι εκεί στα κέντρα εξουσίας, πολιτικά, οικονομικά, δικαστικά συνωμοτήσαν για να μας δουλεύουν ψιλό γαζί. Αν όχι, τότε για ποιο λόγο δεν διεξάγεται έρευνα εδώ και τώρα με βάση αυτές τις καταγγελίες;

 

Εκτός κι αν κ. Καρχιμάκη, όσα καταγγέλλετε είναι απλά μέρος της στρατηγικής του ΠΑΣΟΚ ή μιας ανίερης συμφωνίας με τη ΝΔ να θολώνουν τα νερά για να παραμένουν στην εξουσία και να συνεχίζουν το φαγοπότι από τη μαρμίτα των χρημάτων των συνεπών φορολογούμενων και των υπόλοιπων δημοσίων εσόδων. 

 

danioliptes.gr