Οι τραπεζίτες χρωστάνε και βγαίνουν και κερδισμένοι και με bonus

Οταν και αν κάποτε αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια για το μέγεθος της ληστείας της περιουσίας των Ελλήνων πολιτών από το κράτος-μαφία και τις τράπεζες θα εκπλαγούμε από τις διαστάσεις της. 

 

Οι τραπεζίτες και οι δικοί τους άνθρωποι φορτώνουν τα χρέη τους ή διαγράφουν τα χρέη τους μέσω των ανακεφαλαιοποιήσεων των τραπεζών, μέσω των απορροφήσεων δήθεν προβληματικών τραπεζών, και η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, καθώς διαπιστώνεται ότι όχι μόνο οι Γερμανοί και οι φίλοι τους, όχι μόνο κάποιοι Ρώσοι (3,6 δισ. ευρώ φυγάδευσαν πριν από το κούρεμα των καταθέσεων σύμφωνα με το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters αλλά βασικά οι τραπεζίτες εν Ελλάδι. 

 

Δεν το γράφουμε για πλάκα!

 

Συνολικά, ζημιές ύψους 8,7 δισ. ευρώ καταγράφηκαν από την πώληση των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη επιτροπή Οικονομικών της Βουλής ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου, Πανίκος Δημητριάδης. 

 

«Τα δάνεια των τραπεζών στην Ελλάδα ύψους 23,9 δισ. ευρώ, πωλήθηκαν για 16,2 δισεκατομμύρια. Προέκυψε δηλαδή ζημιά 7,7 δισεκατομμυρίων ευρώ», ανέφερε, ενώ πρόσθεσε ότι ενώ το ποσό του απαιτούμενου κεφαλαίου «υπολογίστηκε στο ενάμισι δισεκατομμύριο ευρώ, η Τράπεζα Πειραιώς κατέβαλε μόνο μισό δισεκατομμύριο ευρώ». 

 

Ο σκοτεινός ρόλος της Τράπεζας Πειραιώς, στην οποία ο πρώην αντιπρόεδρός της και νυν διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος, της χάρισε ουσιαστικά υπό αδιαφανείς διαδικασίες τα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών επιβεβαιώνει πόσο βρώμικα παιχνίδια παίζονται στην πλάτη όλων των νομοταγών καταθετών, φορολογούμενων, δανειοληπτών. 

 

Ούτε λίγο ούτε πολύ ο κ. Δημητριάδης κατηγορεί τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και τα μέλη των δ.σ. των εγχωρίων συστημικών τραπεζών και ειδικά την Πειραιώς για αυτό που γνωρίζαμε, αλλά δεν το είχαμε ακούσει επιβεβαιωμένο από επίσημα χείλη. 

 

Ας υπενθυμίσουμε στον κ. Δημητριάδη ότι η οικογένεια Σάλλα είχε οφειλές πολλών εκατομμυρίων ευρώ σε κυπριακή τράπεζα, τα υποκαταστήματά της οποίας κατόπιν περιήλθαν στην Τράπεζα Πειραιώς και για αυτό το λόγο ο κ. Προβόπουλος αποφάσισε και επιβράβευση του πρώην αφεντικού του με μπόνους πολλών εκατομμυρίων ευρώ που ασφαλώς πληρώνουν οι συνεπείς φορολογούμενοι στην Ελλάδα. 

 

Οσο για εκείνα τα 5.000 στρέμματα αγροτικής γης που ανακοίνωσε ότι θα χαρίσει σε νέους αγρότες μέχρι 35 ετών η Τράπεζα Πειραιώς να υποθέσουμε ότι αποτελούν κατασχεμένη γη αγροτών που όφειλαν ποσά από δανεισμό από την Αγροτική Τράπεζα. 

 

danioliptes.gr