Να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα προσπαθεί τώρα το Μέγαρο Μαξίμου μετά τις ρουκέτες Σκορδά για το ζήτημα των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας.
Άραγε ποιος έβαλε τον Σκορδά να ανοίξει θέμα πλειστηριασμών λίγες ώρες μετά το φιάσκο της κυβέρνησης με το σχέδιο νόμου για τη διευθέτηση των δανείων; Ο Στουρνάρας, ή τρόϊκα ή ήταν απλά μία δική του πρωτοβουλία;
Άραγε τα φιλαράκια σας οι τραπεζίτες γνωρίζουν και συμφωνούν στο ενδεχόμενο άρσης της απαγόρευσης των πλειστηριασμών; Η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, είναι αντίθετη στους πλειστηριασμούς προκειμένου να μην συγκεντρωθούν στην κατοχή των τραπεζών πολλά ακίνητα, η αξία των οποίων λόγω του μεγάλου αριθμού θα γκρεμιστεί.
Επιβεβαιώνει σχετικά ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Χ. Γκόρτσος.
«Πρέπει όμως να πω ότι σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει πίεση της Ένωσης προς την κυβέρνηση για το θέμα», είπε ο κ. Γκόρτσος και πρόσθεσε ότι «οι τράπεζες δεν θα ήθελαν σε καμία περίπτωση να μαζέψουν ακίνητα όπως μαζεύονταν στο παρελθόν τα αυτοκίνητα».Σημείωσε επίσης ότι και «στις περιπτώσεις που επιτρέπονται οι πλειστηριασμοί ο αριθμός είναι πολύ μικρός».
Αν, λοιπόν, η κυβέρνηση ενδιαφερόταν πραγματικά να προστατέψει την πρώτη κατοικία του Έλληνα πολίτη, θα έβαζε φρένο και στις κατασχέσεις, οι οποίες συνεχίζονται κανονικά.
Αν όλοι οι Έλληνες υπερχρεωμένοι “χαρίσουν” τα σπίτια τους στις τράπεζες τότε αυτές θα πτωχεύσουν αυτομάτως.
Πάντως, όποιος και να ήταν ο υπαίτιος της “πρωτοβουλίας Σκορδά” δεν έχει υπόψιν του τα στοιχεία για τις αυτοκτονίες που έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο.
Μόνο, τις τελευταίες δέκα ημέρες, περισσότεροι από 22 άνθρωποι έχουν αυτοκτονήσει ενώ σοκαριστικό είναι το ποσοστό: δύο αυτοκτονίες την ημέρα κατά μέσο όρο από τις αρχές του 2012.
Ανατριχίλα κι από τον αριθμό των απολύσεων. Μόνο μέσα στο Μάρτιο απολύθηκαν σχεδόν 50.000 άνθρωποι. Συγκεκριμένα, 46.000 άνθρωποι «πετάχτηκαν» έξω από τον παραγωγικό ιστό της κοινωνίας που δεν υπάρχει πια.
Μέσα σε αυτά ήρθαν να προστεθούν οι 44.000 συνταξιούχοι που δεν έλαβαν τη σύνταξη του Μαΐου και οι περίπου 100.000 που δεν πληρώθηκαν -ούτε θα πληρωθούν ξανά- το ΕΚΑΣ.
Και μετά από αυτά τα στοιχεία είναι λογικό αποτέλεσμα: οι 30.000 διακοπές ρεύματος το μήνα, λόγω απλήρωτων λογαριασμών, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΔΕΗ. Περισσότεροι από 700.000 καταναλωτές έχουν προχωρήσει σε διακανονισμό των χρεών τους. Αντίστοιχα, 18.000 διακανονισμούς έχει κάνει η ΕΥΔΑΠ.
Δύο αγαθά που στερείται ένα μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, μαζί με το φαγητό: μόνο από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών διανέμονται κάθε μέρα 50.000 μερίδες συσσιτίου.
Και σαν να μη φτάνουν όλα αυτά, οι αλλαγές στο νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά περιλαμβάνουν ρύθμιση σύμφωνα με την οποία ο δανειολήπτης θα υποχρεούται σε προσωρινές καταβολές, το λιγότερο από 40 ευρώ το μήνα, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης του. Από πού θα δοθούν αυτά τα χρήματα αγαπητέ κύριε Υπουργέ όταν χιλιάδες συμπολίτες μας στερούνται και τα βασικά για τη διαβίωση τους;
Την ίδια στιγμή, τα χρέη προς την εφορία έφεραν στη φυλακή, από τις 10 Μαΐου 2013 μέχρι και τις 4 Ιουνίου 2013, σε όλη την επικράτεια συνελήφθησαν για χρέη προς το δημόσιο 152 άνθρωποι, ηλικίας από 32 έως και 87 ετών! Ανθρωποι με μεγαλύτερες ή μικρότερες οφειλές, άνθρωποι που είτε περιμένουν από το δημόσιο τα χρήματα που τους οφείλει και καταλήγουν στη φυλακή, είτε δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.
Βέβαια, παρά τα όσα γίνονται για την συλλογή μέχρι και του τελευταίου ευρώ οφειλής από τον Έλληνα φορολογούμενο, οι φοροφυγάδες της λίστας Λαγκάρντ παραμένουν στο απυρόβλητο. Κι όχι μόνο δεν τους πειράζει κανείς αλλά το οικονομικό επιτελείο και το ΣΔΟΕδίνουν κίνητρα σε συγκεκριμένους μεγαλοειχειρηματίες της λίστας Λαγκάρντ να φέρουν πίσω τα χρήματά τους και μάλιστα χωρίς να ματώσουν.
Danioliptes.gr
Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.