Επιτόκια 14% πληρώνουν οι Έλληνες για τα ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου που έλαβαν οι Τραπεζίτες

Δημοσίευμα – φωτιά της εφημερίδας Ελεύθερη Ώρα αποκαλύπτει ότι με απόφαση του πρώην Υφυπουργoύ Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη, οι Τραπεζίτες δανειοδοτούνται με το τοκογλυφικό επιτόκιο που φτάνει το 14% μέσω της ΕΚΤ κι όχι με 4-5% όπως ισχύει με τα υπόλοιπα δάνεια.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΦΕΚ που συνοδεύει το δημοσίευμα, την ώρα που εμείς θεωρούσαμε ότι διαπραγματευόμασταν, είχαμε λάβει δάνεια με επιτόκιο κυμαινόμενο γύρω από το 4-5%, ο πρώην Υφυπουργός Οικονομικών άλλαξε τις προηγηθείσες αποφάσεις ανεβάζοντας το επιτόκιο στο δυσθεώρητο ύψος του 14%. Σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα, με την απόφαση του Φ. Σαχινίδη χαρίστηκε στους τοκογλύφους ποσό ύψους 12 δις ευρώ, καθώς η χώρα θα κληθεί να πληρώσει αυτά τα δάνεια με όρους πιστωτικής κάρτας.

Να σημειωθεί ότι το ΦΕΚ υπογράφηκε στις 9 Μαΐου του 2011, ένα χρόνο, δηλαδή μετά από την υπαγωγή της χώρας στο μνημόνιο.

 

Αν δεν πρόκειται για εγκληματική ενέργεια, τότε ποιος μπορεί να είναι ο λόγος για τον οποίο αποφασίστηκε κάτι τέτοιο; Γιατί η Ελλάδα, σε μία τόσο κρίσιμη χρονική στιγμή για την οικονομία της, δανείζεται με τοκογλυφικούς όρους;

Ακόμη και αν το δημοσίευμα είναι ψευδές, δεν πρέπει να ακολουθήσει κάποια διάψευση από το Υπουργείο Οικονομικών ώστε να μη δίνεται η εντύπωση στον έλληνα φορολογούμενο, που έχει πληρώσει με το αίμα του τη στήριξη των ελληνικών τραπεζών;

Γιατί η σιωπή του Υπουργού Οικονομικών, μέχρι στιγμής, υποδηλώνει συνενοχή.

 

Danioliptes.gr