Ως πότε θα πληρώνουμε το “μάρμαρο” για να σωθούν οι τράπεζες;

Απεριόριστη δυνατότητα έχουν δώσει οι Ελληνικές κυβερνήσεις στην Τρόικα καθώς οι όροι που θέτουν και απαιτούν, όσον αφορά τους δανειολήπτες, έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο! Οι εντολές που δίνουν είναι ξεκάθαρες και αφορούν την καθημερινή μας οικονομική επιβίωση.

«Πουλήστε το ΙΧ, πάρτε τα παιδιά από το ιδιωτικό σχολείο, μην πάτε διακοπές, περιορίστε στα απολύτως αναγκαία τη διαβίωση σας», αυτό ζητά τώρα η τρόικα από τους πολίτες καθώς οι τράπεζες φοβούνται, βλέποντας την αύξηση των μη εξυπηρετούμενων στεγαστικών δανείων. Μα δεν είναι ότι δεν θέλουμε να πληρώσουμε απλά ΔΕΝ έχουμε να δώσουμε την δόση γιατί μας έχουν κόψει από παντού! Τι δεν καταλαβαίνουν;
Οι πληροφορίες που έχουν στα χέρια τους οι δανειστές μας βασίζονται αποκλειστικά στα στοιχεία που κατέχουν οι τράπεζες οι οποίες παρακολουθούν από απόσταση τι ξοδεύουμε και πώς…
Έτσι λοιπόν οι εταίροι, μας ζητούν να κόψουμε τα περιττά έξοδα εάν δεν έχουμε να πληρώσουμε το δάνειο μας. Δηλαδή μας λένε ξεκάθαρα ότι δεν πρέπει να κυκλοφορούμε, δεν πρέπει να πηγαίνουμε πουθενά , και στο τέλος θα μας ζητήσουν να κόψουμε και το φαγητό!

Εάν όμως ο Έλληνας σταματήσει να ρίχνει τα ελάχιστα χρήματα του στην αγορά τότε τα λουκέτα θα αυξηθούν και ο εμπορικός κόσμος θα χρεοκοπήσει οριστικά με αποτέλεσμα περισσότεροι εργαζόμενοι να μείνουν χωρίς δουλειά και η ανεργία να αυξηθεί! Είναι όλα μια αλυσιδωτή αντίδραση.
Οι τροϊκανοί απαιτούν να συλλέγονται πληροφορίες για το τι μάρκα αυτοκίνητο έχει ο δανειολήπτης, πόσα δαπανά το μήνα για διατροφή, για διασκέδαση, για λογαριασμούς ΔΕΚΟ, κινητής τηλεφωνίας κλπ, για το αν ταξιδεύει, αν πάει εκδρομές τα σαββατοκύριακα. Στην ουσία καταργείται κάθε έννοια της προσωπικής ελευθερίας του καθενός και δίνουμε το δικαίωμα σε ξένους να ελέγχουν κάθε οικονομική πτυχή της ζωής μας και να παρεμβαίνουν κατά το δοκούν!

Και όλα αυτά τα μέτρα θα παρθούν διότι οι τράπεζες φοβούνται ότι θα αυξηθεί ο αριθμός των δανειοληπτών που θα σταματήσουν να πληρώνουν τα στεγαστικά τους δάνεια και ειδικά εκείνοι που δεν έχουν κλείσει ακόμα 10ετία ,πήραν δηλαδή δάνεια μετά το 2004, με διάρκεια πάνω από 25 ή 30 χρόνια.
Τρέμει το τραπεζικό σύστημα ότι οι δανειολήπτες, που βρίσκονται στην αρχή του δανείου (δηλαδή πληρώνουν 8 χρόνια για δάνειο διάρκειας 30 ετών), θα σταματήσουν να πληρώνουν με αποτέλεσμα να επωμισθούν όλη την ζημία οι τράπεζες.

Και επειδή το να ζημιωθούν οι τράπεζες μοιάζει σε ορισμένους με έναν κακό εφιάλτη, η τρόικα, απαιτεί να αρθεί η απαγόρευση των πλειστηριασμών από τις αρχές του 2014, και συνάμα ζητά ένα ευέλικτο νομικό πλαίσιο, ώστε να ολοκληρώνονται οι διαδικασίες εκπλειστηριασμού των ακινήτων μέσα σε 18 με 24 μήνες, αντί της 10ετίας που απαιτείται σήμερα.
Ετοιμαστείτε γιατί από τον Ιανουάριο και θα μείνουμε χωρίς σπίτι και θα μπούμε και στην φυλακή σε περίπτωση που έχουμε ληξιπρόθεσμες οφειλές στην Εφορία! Όλα αυτά με τις ευλογίες της κυβέρνησης και των Γερμανών αφεντικών μας! Μιας κυβέρνησης που οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο λαός την στηρίζει! Βγάλτε μόνοι σας τα συμπεράσματα σας.

Danioliptes.gr