Λαφαζανίδης στο radio1d.gr: «Η ΚΕΔΕ μπορεί και να τα έχει κάνει πλακάκια με τους Υπουργούς»

Έντονα δυσαρεστημένος με την αιφνίδια απόφαση της κυβέρνησης να απολύσεις σχολικούς φύλακες και δημοτικούς αστυνομικούς εμφανίστηκε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Στάθης Λαφαζανίδης κατά τη διάρκεια της πρωινής εκπομπής του radio1d.gr.

«Οι Δήμαρχοι δεν γνώριζαν τίποτα. Η ΚΕΔΕ δεν σήκωσε το ανάστημα της σε αυτές τις εξελίξεις. Μπορεί και να τα έχει κάνει πλακάκια με τους Υπουργούς», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ Λαφαζανίδης επιρρίπτοντας ευθύνες στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλαδος.

Αναφορικά με την πρόταση για παραιτήσεις Δημάρχων τόνισε οτι πρέπει να είναι ομαδικές και να γίνουν από όλους αλλιώς δεν έχουν νόημα.

Αναστολή της λειτουργίας του δήμου αποφάσισε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο Κορδελιού- Ευόσμου

Το κλείσιμο όλων των υπηρεσιών του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου μέχρι την Τρίτη 16 Ιουλίου, ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου κατά τη χθεσινή (Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013) κατεπείγουσα συνεδρίαση του σώματος. 
Το Δημοτικό Συμβούλιο εξέφρασε την κατηγορηματική αντίθεσή του στην απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και του θεσμού των Σχολικών Φυλάκων, καταγγέλλοντας πως με τα μέτρα αυτά το μόνο που επιτυγχάνεται είναι η αποδυνάμωση και η απαξίωση του ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του μοναδικού θεσμού ο οποίος βρίσκεται δίπλα στον πολίτη.

«Όλα αυτά τα μέτρα προσπαθούν να τα περάσουν χωρίς τη συγκατάθεση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την οποία θεωρούν υποδεέστερη. Δεν είναι δυνατόν να καταργούν αυτές τις υπηρεσίες χωρίς να το γνωρίζουμε καν», τόνισε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Στάθης Λαφαζανίδης. Όπως εξήγησε πρόκειται για υπηρεσίες που χρειάζονται διαρθρωτικές αλλαγές όμως, προχώρησαν χωρίς μελέτη. «Δημιουργήθηκε ένα χάος μπροστά μας χωρίς να ξέρουμε πώς  να λειτουργήσουμε. Δε μπορούμε να λειτουργούμε με τη λογική «πονάει μάτι, βγάζει μάτι», τόνισε ο κ Λαφαζανίδης.

Κάλεσε τους Δημάρχους σε αντίσταση. Δεν μπορούμε, είπε, να δεχόμαστε ότι μας λέει η τρόικα. Φτάσαμε να μετράμε νούμερα κι όχι ανθρώπους. Πρέπει να καταλάβουν οτι δεν είναι εντολοδόχοι και οτι πρέπει να κυβερνήσουν, κατέληξε ο κ Λαφαζανίδης.

 

Danioliptes.gr