Θα σωθούμε, είναι σίγουρο… Το λέει και ο Στουρνάρας!

Του Ντήν Βουλκίδη

 

Σε κάποιες Πολιτείες της Αμερικής, επιτρέπεται ακόμα η θανατική ποινή. Θα προσπαθήσω λοιπόν να παρομοιάσω την Ελλάδα με τον θανατοποινίτη την κρίσιμη στιγμή που λίγο πριν αποχαιρετίσει τον μάταιο τούτο κόσμο μαθαίνει ότι θα έχει μια δεύτερη ευκαιρία στην ζωή επειδή του έδωσε “χάρη” ο Πρόεδρος των ΗΠΑ. Τι σκέψεις και τι συναισθήματα περνούν από το μυαλό αυτού του ανθρώπου εκείνη την στιγμή; Με μία λέξη … Ανακούφιση!

 

Έτσι ακριβώς ένιωσαν ΟΛΟΙ οι Έλληνες όταν διάβασαν την συνέντευξη του φοβερού υπουργού οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. Όπως τονίζει στην συνέντευξή του ο υπουργός , η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος, η επιστροφή σε αναπτυξιακούς ρυθμούς, η ενίσχυση των εσόδων από ιδιωτικοποιήσεις και η μείωση των επιτοκίων, αποτελούν κλειδιά για… αλλαγή σελίδας.

 

«Αν εμείς δεν είμαστε σίγουροι ότι θέλουμε να αλλάξουμε τη χώρα μας, δεν μπορούμε να περιμένουμε από τις πολιτικές ηγεσίες, αλλά και τους λαούς της ΕΕ να μας θεωρούν αξιόπιστους» επισημαίνει ο κ. Στουρνάρας.

 

Καταπληκτικό! Με συνοπτικές διαδικασίες ο ΥΠΟΙΚ έβγαλε την Ελλάδα του selectivedefaultαπό το Μνημόνιο και ξημέρωσε επιτέλους μια καινούργια μέρα για τον φτωχό λαό! Η χώρα μας γυρίζει σελίδα με μπροστάρη έναν τραπεζίτη… Λίγο ειρωνικό δεν σας ακούγεται;

 

Βέβαια η αισιοδοξία κράτησε μέχρι να τελειώσει η συνέντευξη, διότι αμέσως μετά χτύπησε το καταραμένο το ξυπνητήρι και μας προσγείωσε σε μία Ελλάδα, με 12.500 δημόσιους υπαλλήλους έτοιμους να απολυθούν, με τους Δήμους κλειστούς, με τον ΕΟΠΠΥ να γεμίζει από Γερμανούς και την ανεργία να χτυπά κόκκινο αγγίζοντας το 27%…

 

Αλλά όχι, αρνούμαι να μιζερίασω, γιατί η δόση, αν και κουτσουρεμένη θα έρθει και θα γεμίσει πάλι τα ταμεία των τραπεζών, ο αγωγός ΤΑP θα γίνει πραγματικότητα και θα μας αποφέρει έσοδα το…2023, οι αποκρατικοποιήσεις, κοινώς το ξεπούλημα των εδαφών μας θα συνεχιστεί, μα πάνω από όλα θα έχουμε από πάνω μας το άγρυπνο βλέμμα του Αντώνη Σαμαρά ο οποίος δήλωσε, σε συνέντευξη και αυτός, ότι στεναχωριέται για τους 1.5 εκατομμύρια ανέργους! Ε λοιπόν ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΣ!

 

Μπράβο στον Ελληνικό λαό, που ανέχεται μάγκες υπουργούς που τονίζουν ότι όποιος δεν δουλεύει πρέπει να απολυθεί (βλέπε Μητσοτάκη και Μιχελάκη). Μπράβο σε εμάς που ανεχόμαστε τον κάθε Καψή να κάνει ότι θέλει με την δημόσια τηλεόραση η αλλιώς ΕΔΤ, ΔΤ η όπως θέλετε να την πείτε! Συγχαρητήρια σε όλους που θα υποδεχθούμε με κόκκινα χαλιά το μεγάλο αφεντικό Σόιμπλε χωρίς ούτε ΜΙΑ σωστή και οργανωμένη διαμαρτυρία… Αλλά είπαμε έχουμε διαταγές να σταματήσουμε να αναπνέουμε μέχρι τις Γερμανικές εκλογές!

 

Υ.Γ. : Θυμίζω σε όλους ότι η… ηλεκτρική καρέκλα είναι πιο κοντά από ότι νομίζουμε και δυστυχώς δεν υπάρχει κανένας Πρόεδρος να μας δώσει Χάρη! Τι λέτε, θα κάνουμε κάτι να σωθούμε η θα μας χτυπήσει το ρεύμα μια και καλή;

 

Danioliptes.gr