Μια απεργία δεν… φέρνει την Άνοιξη

Είναι απορίας άξιο πως πιστεύουμε πραγματικά ότι με μια τετράωρη στάση εργασίας από την πλευρά των δημοσιογράφων και μια 24ωρη απεργία από την ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ θα λύσουμε τα τεράστια οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα της Ελλάδας.

Αν και προξένησε εντύπωση το γεγονός ότι μετά την οργή του κόσμου, που εκφράστηκε μέσω των βουλευτών, η κυβέρνηση αποσύρει επίμαχες διατάξεις της τελευταίας στιγμής μέχρι να έρθει το πολυνομοσχέδιο προς ψήφιση στην βουλή την Τετάρτη.
Η ουσία όμως δεν είναι ότι δείχνοντας έμπρακτα την αγανάκτηση μας στις διατάξεις ολόκληρου του νομοσχεδίου να αναγκάσουμε την κυβέρνηση να το αποσύρει και τους βουλευτές να μην το ψηφίσουν; Πώς περιμένουμε να γίνει αυτό εάν μαζευόμαστε 300-400 άνθρωποι κρατώντας πανό χωρίς καμία ουσιαστική θέση και άποψη;
Όταν ακούμε ευθαρσώς τον Υπουργό Οικονομικών να δηλώνει ότι δεν συνάντησε καμία αντίδραση για το νομοσχέδιο, και δεν κάνουμε τίποτα από την πλευρά μας ποιος φταίει τότε;
Η κυβέρνηση Σαμαρά δεν φαίνεται να ανησυχεί και ιδιαίτερα από τις σημερινές διαδηλώσεις καθώς όλα προχωρούν κανονικά. Και το νομοσχέδιο ψηφίστηκε επί της αρχής από τα δυο μεγάλα κόμματα, και αύριο θα έρθει στην βουλή και όλα δείχνουν ότι θα… περάσει χωρίς πολλά πολλά. Για πολλοστή φορά η Τρόικα θα καταπατήσει τα νόμιμα δικαιώματα μας και θα περάσει πάλι το δικό της!
Μπορεί σήμερα όλη η Ελλάδα να «παρέλυσε» από τις κινητοποιήσεις αλλά αύριο θα επιστρέψουμε στην δύσκολη καθημερινότητα μας και η ζωή συνεχίζεται! Εδώ φτάσαμε σε σημείο να βάφουμε το υπουργείο οικονομικών διότι την Πέμπτη έρχεται ο Σόιμπλε και πρέπει να είμαστε κόσμιοι και σωστοί… Αν είναι δυνατόν!

Τι άλλο πρέπει να μας κάνουν για να καταλάβουμε ότι μόνο εάν εργαστούμε ΟΛΟΙ μαζί συλλογικά και υπεύθυνα θα μπορέσουμε να κάνουμε την διαφορά; Πιστεύετε ότι θα άρεσε στους Εταίρους μας εάν πάγωνε όλη χώρα για ένα ολόκληρο μήνα; Νομίζετε ότι δεν θα αναγκάζονταν η κυβέρνηση να κάνει πίσω σε πολλούς κρίσιμους τομείς;
Το άρθρο 120 του Συντάγματος το λέει ξεκάθαρα, «Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία». Είναι καιρός να καταλάβει ο καθένας μας τι σημαίνουν αυτές οι γραμμές και να τις εφαρμόσουμε όσο είναι νωρίς.

Βέβαια υπάρχει και η άλλη λύση, να συνεχίσουμε να αδιαφορούμε αφήνοντας τους άλλους να μας σκάβουν τον λάκκο! Το είπε και ο Τόμσεν στον εμβρόντητο Υπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την διάρκεια της συζήτησης για τους 6.000 δημοσίους υπαλλήλους που πρέπει να τεθούν σε διαθεσιμότητα μέχρι τέλος Ιουλίου.
«Αυτό δεν μπορεί να γίνει σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Μιλάμε για ανθρώπους, των οποίων η ζωή θα επηρεαστεί άμεσα από την απόφαση», είπε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης στον εκπρόσωπο του ΔΝΤ. Παγερά αδιάφορος, ο Δανός του απάντησε κάτι του τύπου «ας μην δραματοποιούμε τη συζήτηση»….

Danioliptes.gr