Πλάκα μας κάνουν! Τράπεζες αποστέλλουν πιστωτικές κάρτες σε υπερχρεωμένους πολίτες!

 

Μάλλον κάτι δεν έχει κάνει καλά ο «θηριοδαμαστής των τραπεζών» Αντώνης Σαμαράς, καθώς οι τράπεζες συνεχίζουν τα τερτίπια, ακόμη και σε δανειολήπτες που έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη για υπαγωγή στο νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Οι τράπεζες, λοιπόν, συνεχίζουν το σκληρό πόκερ εναντίον των δανειοληπτών.

 

Συνεχίζουν, λοιπόν, να ταχυδρομούν σε πελάτες τους πιστωτικές κάρτες ακόμη κι αυτοί έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη για την ρύθμιση των οφειλών τους.

Πρόκειται για την τρίτη καταγγελία που κατατέθηκε από μέλος του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος κι αφορούσε σε πιστωτική κάρτα με πιστωτικό όριο 1000 ευρώ.

Μάλιστα, και στις τρεις περιπτώσεις η τράπεζα απέστειλε την κάρτα μαζί με τον κωδικό πρόσβασης (pin) απλή επιστολή στο δανειολήπτη, οπότε αν η επιστολή αυτή χαθεί, ο δανειολήπτης δε θα έχει μάθει ποτέ για την αποστολή της, όμως, η τράπεζα θα του την είχε «χρεώσει».

Μέχρι πρότινος, αν ο δανειολήπτης, εξαιτίας και της εξαιρετικά δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, έκανε χρήση της κάρτας τότε κινδύνευε να απορριφθεί η αίτηση του στο Ειρηνοδικείο.

Μετά την τροποποίηση του 3869/2010, δεν τίθεται θέμα ανειλικρινούς δήλωσης του δανειολήπτη σε περίπτωση χρεών που αναλήφθησαν μετά την κατάθεση της αίτησης του στο Ειρηνοδικείο. Και αυτό γιατί τα χρέη που αναλήφθησαν μετά την κατάθεση της αίτησης δε μπορούν να ρυθμιστούν. Όμως, μετά την ευνοϊκή ρύθμιση των υπολοίπων χρεών του από το δικαστήριο ο οφειλέτες θα παραμένει φορτωμένος με την επιβάρυνση μίας πιστωτικής κάρτας.

Οι οφειλέτες που δε θέλουν να υποκύψουν σε άλλο ένα παιχνίδι των τραπεζών να τους φορτώσει επιπλέον υπερχρέωση, πρέπει να ακυρώνουν τις πιστωτικές κάρτες που τους αποστέλλονται, ώστε να μην διατρέχουν τον κίνδυνο να τις χρησιμοποιήσουν και βρεθούν ακόμη πιο ασφυκτικά εγκλωβισμένοι στην υπερχρέωση.

Danioliptes.gr