1

Τι αναφέρει το εισαγγελικό πόρισμα για την εμπλοκή Προβόπουλου στο σκάνδαλο της Proton Bank

 

Παρά τη βαριά σκιά της δικαιοσύνης που έχει πέσει επάνω του, ο Γιώργος Προβόπουλος – που είναι κουμπάρος του ΥΠΟΙΟ Γ. Στουρνάρα, ο οποίος είναι κουμπάρος του πρώην υπουργού Οικονομίας επί εποχής Σημίτη και σκανδάλου Χρηματιστηρίου, Γ.Παπαντωνίου, του οποίου η σύζυγος συμπεριλαμβάνεται στη λίστα Λαγκάρντ – ανανέωσε, προ ημερών, τη θέση του στο Γενικό Συμβούλιο της Τράπεζας της Ελλάδος.

 

Λίγα είναι, όμως, τα ψωμιά του, όπως τουλάχιστον φαίνεται από το εισαγγελικό πόρισμα που δημοσιεύει το directnews.gr.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, θεωρείται πλέον μονόδρομος η σύνταξη κατηγορητηρίου σε βάρος του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, για άμεση συνέργεια σε απιστία σε βαθμό κακουργήματος και σε νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, από την 2η ειδική ανακρίτρια, Ιωάννα Χατζάκη, που διερευνά το σκάνδαλο της Proton.

Το πόρισμα το οποίο συνέταξε και της διαβίβασε ο αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Γιώργος Καλούδης – μετά από έγγραφη παραγγελία του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη – για τις διαδικασίες πώλησης τον Δεκέμβριο του 2009 της Proton Bank, από τηνΤράπεζα Πειραιώς στον προσωρινά κρατούμενο σήμερα επιχειρηματία, Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, καταγράφει με κάθε λεπτομέρεια τις έκνομες ενέργειες των ελεγκτικών οργάνων της ΤτΕ.
Με την δημοσίευση του εισαγγελικού πορίσματος από το directnews.gr, δίνεται η δυνατότητα στον ;Eλληνα φορολογούμενο που πλήρωνε και συνεχίζει να πληρώνει τις πτωχευμένες, ημιθανείς τράπεζες στην Ελλάδα και ειδικά τα εκατοντάδες “χαμένα” εκατομμύρια ευρώ της λεγόμενης «υπόθεσης Λαυρεντιάδη».
Παρά την απέλπιδα προσπάθεια πολιτικών κι όχι μόνο να θάψουν τα πειστήρια και τις ευθύνες του “εγκλήματος” το πόρισμα έχει πλέον διαρρεύσει.

 

Διαβάστε ολόκληρο το πόρισμα:

1

2

3

4

5

6

7

8

 

Λίγο πριν την μπόρα που θα ξεσπάσει για τον κορυφαίο Έλληνα τραπεζίτη, μέχρι και ο πρώην αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου επιχείρησε να ασχοληθεί με το θέμα. Εν μέσω θέρους και μόλις λίγες μέρες μετά τη συνταξιοδότηση του επέλεξε να μιλήσει για τη διαφθορά ο πρώην αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και νυν συντονιστής κατά της Διαφθοράς Ιωάννης Τέντες αποφάσισε να μιλήσει για τη διαφθορά στο Δημόσιο.

Σε μία κρίση ειλικρίνιας, ο Ιωάννης Τέντες, εμμέσως παραδέχεται ότι οι ισχυροί τυγχάνουν μεγαλύτερης νομικής προστασίας αλλά προειδοποιεί ότι όλοι όταν παραβαίνουν το νόμο πληρώνουν βαρύ τίμημα. Μεταξύ άλλων παρατήρησε ότι η ποινική μεταχείριση βουλευτών και υπουργών πρέπει να εξομοιωθεί με αυτή των κοινών πολιτών.

 

 

Danioliptes.gr