Δικηγόροι του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος στην εκπομπή Αναλυτής του ΕΝΑ CHANNEL Καβάλας (BINTEO)

Για τις προϋποθέσεις υπαγωγής στο νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και την προστασία της πρώτης κατοικίας του δανειολήπτη που αυτός εξασφαλίζει μίλησαν στην εκπομπή «Αναλυτής» του ΕΝΑ CHANNEL της Καβάλας μίλησαν οι δικηγόροι του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος Γιώργος Γραμμένος και Χρήστος Γάκης.

Ο κ Γραμμένος, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε ότι εξαιτίας της δυσμενούς μεταβολής των οικονομικών συνθηκών έχει αλλάξει ο οικογενειακός σχεδιασμός, με αποτέλεσμα πολλά νοικοκυριά να αδυνατούν να αποπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προς τις τράπεζες.

Κάλεσε τις τράπεζες να αντιληφθούν τα νέα οικονομικά δεδομένα στην κοινωνία. Παράλληλα, σημείωσε ότι τα κριτήρια που θέτει ο νόμος, είναι ασφυκτικά σε κάποιες περιπτώσεις με αποτέλεσμα να αποκλείει κάποιους δανειολήπτες από την προσφυγή στις ευνοϊκές ρυθμίσεις.
Σχετικά με το αν συμφέρει να γίνει ρύθμιση δανείου με την τράπεζα, ο κ Γραμμένος σημείωσε ποιο είναι το ύψος δανείου και ποια είναι τα περιουσιακά εισοδήματα κι οι οικονομικές δυνατότητες του δανειολήπτη. «Ρύθμιση με την τράπεζα σημαίνει πληρωμή ολόκληρης της οφειλής, και με πιθανή επιβάρυνση. Αν, όμως, υπάρχει πραγματική αδυναμία αποπληρωμής της οφειλής , ο δανειολήπτης θα πρέπει να υπαχθεί στο νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά ώστε να μειωθεί το ύψος τους χρέους του και να γίνει και δικαστική ρύθμιση της οφειλής για αποπληρωμή της σε βάθος 20ετίας», υπογράμμισε από την πλευρά του ο Χρήστος Γάκης.
Υπογράμμισε, παράλληλα, ότι η νομολογία για τους δανειολήπτες είναι θετική προκειμένου να προστατευθεί η πρώτη κατοικία του και ότι κάθε περίπτωση είναι χωριστή.

Οι δικηγόροι απάντησαν κατά τη διάρκεια της εκπομπής και σε ερωτήματα τηλεθεατών σχετικά με τα δάνεια τους.

 

Δείτε τη συνέντευξη στα βίντεο παρακάτω:

{youtube}Sm-mnS44A2E{/youtube}

{youtube}IX4L3T3zMJ8{/youtube}

{youtube}kVw2x7u_Ml4{/youtube}

 

Danioliptes.gr